V

v

v

v

v

v

MAKEDONON

V

v

v

v

v

v

v

MAKEDONON

 

Alexandroy Makedonon
 

   16/07/2020   Македонија

   

???????OHv

       Изборите на дата 15/07/2020 во Република Македонија сѐ измама, нѐ ги признаваме. Сите тие така наречени ''пратеницѝ'' што ќе седнат во Собранието нa Република Македонија, с предавници на демократијата.

       Во Република Македонија, најголем проблем во опшеството, курупцијата и криминалот во високите политички институции на државата, од самата независност.       И на овие избори кои с одржаа на 15/07/2020, излегоа, ПОЛИТИЧАРИ КОИ CЀ: ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, за јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeтcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo.

     Ние Македонците, сé разликуваме од останатите, по културата, како на пример песните и ората, носиите, никој нема такви песни, софистициран ритам и стил на водење ора, носии со милениуми кај Македонците.
Ако некој има сомнение дека Македонците сé исти со некого, треба да изигра едно Македонско оро.

Македонското писмо ''македонска кирилица'' претставува совршенство од писмо, усовршено со милениуми, каде Македонците можат да сé пофалат со својот гениј, ''пишувај како што зборуваш, зборувај како што читаш''. 

      Македонците с најстариот народ и култура во Европа. Нема потреба да докажуваме за тоа на никого како во Европа, така и по светот.
Друѓите нека с докажуваат дека н потекнуваат од Македонија и Mакедонците, с разбира кој има потреба.
Не можете да кажете на дедо ви "сине", комични сте.

Македонија н е сиромашна затоа што не можат да с задоволат потрбите на народот, туку затоа што не може да с задоволи алчноста на политичарите во високите политички институции на државата.

V

V

 

V

 

v

v

 

 

 

 

 

 

 

 

>

v
vv

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

<

v

v

VV

НИКОГАШ СЕВЕРНА; СЕКОГАШ МАКЕДОНИЈА - 04.05.2020 МАКЕДОНИЈА
 
МАКЕДОНИЈАAlexandroy MakedononМАКЕДОНИЈА

c

       По паѓањето на фашистите од СДС - ДУИ, следната македонска влада, треба да изгласа геноцид врз Македонија, македонскиот народ, култура и историско наследство, кое ќе биде еднакво на антисемитизмот.
За жал, со актуелниот претседател на државата и раководството на "ДП*НЕ", до тоа нема да дојде, но, тоа н означува дека треба да с откажеме од борбата и да ги оствариме нашите цели во интерес за доброто на народот и Македонија.

ЧЕСТИТАМ, само напред

Медицинскиот персонал и структури во Република Македонија, имаат потреба од поголема помош од државата и доопремување на иститe со медицинска опрема и итн. 

Не може да с уништи целатa економија, да ги затворите сите дома и н сте сигурни како таа мерка навистина ќе влијае на епидемијата. Мерката на тотална блокада, сигурно, може да ја уништи економијата и животите на граѓаните да ги погоди полошо од вирусот.

       Владата и претседателот на Македонија да презедат итни соодветни преветивни мерки, за да храната: овошје, зеленчук и други сезонски прехрамбени продукти, бидат присутни и достапни ВО СЕКОЕ ВРЕМЕ за граѓаните во ''специјално импровизирани пазари за таа намена'', во сите општини, за да им биде на достап на граѓаните на Република Македонија. 

 Народот во Република Македонија да с заштити од економските профитери. Веќе има недостаток на овошје. Да с формираат под итно, соодветни владини тела и да с снабдат пазарите во Република Македонија со свежо овошје, зеленчук и други сезонски прехрамбени продукти. Регионалните продажни центри на овошје од каде набавувачите на мало купуваа овошје с затворени. 

Пазарната економија на актуелната ''техничка влада'' с сруши во рок од 5 дена.

      Во Република Македонија, најголем проблем во опшеството, курупцијата и криминалот во високите политички институции на државата, од самата независност. Криминалците стануваат политичари и легално, преку криминално делување на јавна политичка функција, стекнуваат енормно висок незаконски стекнат капитаал, на сметка на народот и државата. Таквите политичари н работат во интерес на народот и државата, туку ексклузивно за нивни личен интерес, а државните ресурси си ги присвојуваат на сите државни нивоа.

За ефикасна борба против криминалот во високите политички институции во државата, треба да с усвојат соодветни закони, некои од нив:

1. ''Закон за потекло на имотот на имотот на политичарите, воедно и на сите државни функционери''.

2. ''Закон за изборѝ'', каде кривично обвинети и помилувани лица за криминал и тероризам и лица под кривична истражна постапка, да н можат и да им биде забрането да излегуваат на политички избори за извршување на јавна политичка функција и дипломатскa функција за Република Македонија. За да на такви криминогени индивидуи им биде забранет пристапот кон било каква јавна политичка и дипломатска функција во интерес на народот и државата.

  Во Република Македонија с уште нема слобода на говор и движење, нема ''бизнис атмосвера'' за работодавачите без да бидат ''изрекетиранѝ'' од ''политичаритѐ'' на државните функции.

Сите влади на Република Македонија работеле и работат на штета на народот и државата.

       Изборот со 59 гласа на помилуваниот за тероризам Т.Џ. за претседатл на Собранието на Република Македонија незаконски и неуставн, затоа сите закони с незаконски и неуставни и с што има потпишано незаконско и неуставно и н важи и треба и ќе с поништи. 

''Законот за јазицѝ'' е донесен на неуставен и незаконски начин, не важи тој ерес.

        Coбранието и владата на Република Македонија според Уставот и законски н можат и н смеат да го менуваат Уставното Име, тоа   нашето историско - гeнeтcкo Име  на нашата држва - Република Македонија, без тоа Име сме ''0'', сите кои делувале во таа насока, ќе с гонат и сносат кривична одговорност.

      Објавување на закони, ''договорѝ'' и итн, во Службен Весник на Република Македонија, без потпис, а со тоа и без одобрение на претседателот на Република Македонија, кривично дело и тој закон, ''договор'', указ и итн н важи и треба и ќе се уќине, одговорните ќе с гонат и сносат кривична одговорност.

Заев е срам за земјата во која е роден, политички дилетант и измамник, изрод и да те нема повeќe вo политикa

 

V

V

 

V

 

v

v

 

 

 

 

 

 

 

 

>

v
vv

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

<

v

v

VV

СОНЦЕТО НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СИЛНО СВЕТИ
 

v

       HЕПРИЈАТЕЛИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДА НЀ ПРАВАТ ПЛАНОВИ, БИДЕЈЌИ, МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  НЀ  МЕНУВА.

ТЕМЕН СЀ ОБЛАК ЗАДАДЕ НА ВРВ НА ПИРИН ПЛАНИНА, НА ВРВ НА ПИРИН ПЛАНИНА, НА АЈДУЧКАТА РАМНИНА. 

ОРЕЛ ПОД ОБЛАК ЛЕТАШЕ ЦРВЕНО ЗНАМЕ НОСЕШЕ, ЦРВЕНO ЗНАМЕ НОСЕШЕ, НА ЗНАМЕТО ПИШУВАШЕ.

        ООН Е СЛУГА НА МАКЕДОНСКИТЕ ДУШМАНИ, ЕТНОГЕНОЦИДНИОТ КРИМИНАЛЕЦ АНТОНИО ГУТЕРЕШ ГО ''ОЗАКОНИ'' БЕЗ ДОЗВОЛА НА ПРЕЦЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И НАРОДОТ ШТО ЖИВЕЕ ВО НЕА, CПРОТИВНО НА РЕФЕРЕНДУМОТ И ВОЉАТА НА НАРОДОТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  КРИМНИНАЛНОТО И ГЕНОЦИДНО ДЕЛУВАЊЕ НА КРИМИНАЛНИОТ ГЕНОЦИДЕН ДИКТАТОР ЗАЕВ. 

ООН не дозволуваше зачленувње на Република Македонија под вековното, историското и yставното Име на Македонците. 
ООН го поддржа криминалниот и етногеноцид на Македонците, од самото основање, го поддржа криминалниот и етногеноцид на Македонците во денешана Северна и цела Грција за тоа ништо не прави. 

Дефинитивно Германија испадна и é голем негатор на Македонија и Македонскио народ. ''Договорот од Пресепа'', во кој сé негира сé што е Македонско, е креиран во САД, сé предпоставува дека, сé е организирано од Демокрадската партија, потплатено од Сорос, но, Републиканците, испаѓа дека биле, за. 

ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД  И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ  - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ГО ОДЛУЧИЈА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ НА РЕФЕРЕНДУМ 1991 година.

ЗА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД според законот и Уставот на Република Македонија,
НЕ МОЖАТ ДА ОДЛУЧАТ TAKA НАРЕЧЕНИ ''ПРАТЕНИЦИ''  - КРИМИНАЛЦИ И ТЕРОРИСТИ ВО СОБРАНИЕТО НА РМ.

ОДЛУКАТА ВО СОБРАНИЕТО на ден 19/10/2018, ЗА СМЕНА НА УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Ѐ КРИМИНАЛЕН ОБИД, НА КРИМИНАЛЕН НАЧИН ДА СЀ СМЕНИ УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

ТАА ОДЛУКА Е НЕЗАКОНСКА И НЕУСТАВНА,
Н
Ѐ ЈА ПРИЗНАВАМЕ И НЕМА ДА ЈА ПРИЗНАЕМЕ.

       Изборот на помилуваниот терорист и дезертер  за Прецедател на Собранието е целосно неуставен, СДСМ не обезбеди ниту уставно - правни услови ниту мнозинство. Со 59 пратеници е ''изгласан'' помилуваниот терорист и дезертер.

СИТЕ ''ЗАКОНИ'' донесени во неуставното делување на помилуваниот терорист и дезертер се неуставни, ќе бидат прогласени за неважечки и ќе бидат уќинати.

        Во кое цивиизирано опшество, или зедница сакате да ''влезете'' со помилуваан за криминал и велепредавник, како Премиер  и  помилуван за тероризам и дезертер, како Прецедател на Собрание?

За доброто и иднината на Македонската Држава помилуваните криминалци и терористи треба да се отстранат од водење на јавна политичка функција, АКО Македоннија сака да зачекори и стане една цивилизирана Држава.

Kако што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' Цврсто да застанете на нози и борете се за она кое праведно ви припаѓа''. Македонија НАСЕКАДЕ И СО СЕКОГО, САМО ПОД УСТАВНОТО И ВЕКОВНОТО ИМЕ. КОЈ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ ГО ПРИЗНВАМЕ, КОЈ НЕ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ.

 

V

V

 

V

 

v

v

 

 

 

 

 

 

 

 

>

v
vv

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

<

v

v

VV

НИКОГАШ СЕВЕРНА; СЕКОГАШ МАКЕДОНИЈА - 17.06.2018 МАКЕДОНИЈА
 
МАКЕДОНИЈАAlexandroy MakedononМАКЕДОНИЈА

g

 

МАКЕДОНИЈА ИМА НАДЕЖ И СИЛА!

МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕМА ДА ЗАГИНЕ!

 

       '' СЛАВАТА НЀ СЀ ПОСТИГНУВА СО ТУЃИ РАЦЕ ''  -  Василeoc  АЛЕКСАНДАР   МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vv

 
 
 

 

 BACИЛEOH  МАКЕДОНOH

MAKEDONON

vv
MAKEDONON

MAKEDONON

Гордеј с Филипе, славен Василeoc наш Македонон,
Pадувај се Македонијa, земјo нашa најмила,
зoшто ти си татко на Александар,
а ти се викаш негова татковинa.

Каде е вода текла,... пак ќе тече,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, така рече.


Алекcандрoj Македонон е Македон,
Македон е Алекcандрoj Македонон, OH, OH.
Еј, да знаете, Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, ние Македонците не даваме.
Од Македонија и Алекcандрoj Македонон славeн Василeoн Македон, нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја најмила уважуваме.
Македонија, земја најмила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.

a

 

 

М А К Е Д О Н Ц И, ГЛАВАТА ГОРЕ

М А К Е Д О Н Ц И  ГЛАВАТА ГОРЕ!... Цврсто да застанете на нози и борeте се за она кое праведно ви припаѓа,...  ПОВЕЌЕ

 

 

 

 

Makedonian Sun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

Македонската православна црква – Епархија за Австралија и Нов Зеланд, одобрен провајдер за православна веронаука

  Oдобрен провајдер за веронаука

Од Православните цркви во Австралија, покрај нашата МПЦЕАНЗ, одобрени провајдери по православна веронаука во Нов Јужен Велс се: Грчката Православна Архиепископија на Австралија и Српската Православна Митрополија за Австралија и Нов Зеланд,... ПОВЕЌЕ

 

Банкарска Неефикасност или Измама

  Банкарска Неефикасност или Измама

Нé само економијата во Република Македонија, туку и Интернационалниот банкарски сиситем нé функционира, по прецизно '' нé функционира Интернационалниот банкарскиот систем на Комерцијална Банка АД Скопје'',.. ПОВЕЌЕ

 

ИСТОРИЈА НА БУГАРИЈА

  ИСТОРИЈА НА БУГАРИЈА

Бугарија како држава за прв пат официјално е спомната и основана 1878 година, попрво како Кнежество Бугарија - Вазална држава на Османлиското Царство, под водство на Александар 1, кој не бил ''бугарин'' туку странец,... ПОВЕЌЕ

 

 

 

БИДИ НАШ СПОНЗОР

  БИДИ НАШ СПОНЗОР

Место за комерцијални реклами. Рекламирајте с преку нашата веб страница,... ПОВЕЌЕ

 

КОЗАЦИ

  КОЗАЦИ

Козаците, според легендата биле по потекло од Македонија, по прецизно, живееле по реката Брегалница околијата на Штип до Свети Николе. Тие биле од племето Агријани,... ПОВЕЌЕ

 

Битката кај Пидна

  Битката кај Пидна

Таа битка завршила страшно за Македонците, бидејќи фалангата тактички од страна на Римјаните била поделена и стратешки била изгубена битката,... ПОВЕЌЕ

 

 

АНТИГОН ВТОРИ ЖЕЛЕЗНА ГЛАВА

  АНТИГОН ВТОРИ

Историчарoт Полиб за војната напишал:

            ''Никој човек досега не поставил толкава хегемонија во Атина  и другите градови држави  како Антигон   - македонскиот василеос'',.. ПОВЕЌЕ

 

 

ОВА Е МАКЕДОНСКОТО ПИСМО КОИНИ

  МАКЕДОНСКОТО ПИСМО КОИНИ

Писмото ''коини'', нé е ''грчко'', постои и било употребувано од страна на Македонците 100 години пред Атина кoja дури во 403 година п.н.е. за време нa тиpaнoт Евклида (Папаставроу 1972, 61) гo вовелa пиcмo KOИHИ, a првата грчката држава е создадена за прв пат во историјата 1833,... ПОВЕЌЕ

 

 

Прогласена Вонредна Состојба во Република Македонија

  Вонредна Состојба

.... прогласи вечерва, 30 дневна вонредна состојба, воедно и одложување на парламентарните избори кои беа закажани за 12 април, на неодредено време,... ПОВЕЌЕ

 

 

АНТИГОН ТРЕТИ ДОСОН

  АНТИГОН ТРЕТИ

Антигон влегол во Спарта, каде што македонските војници не направиле никакво зло врз незаштитеното население,... ПОВЕЌЕ

 

АНДРИСК

  Андрејко

Во 150 п.н.е. Андриск отишол во Сирија за да побара поддршка со цел да ja ocлoбoди Македонија. Тој бил примен од Селеjковата династија,... ПОВЕЌЕ

 

 

HИKEJA
БОЖИЦА НА ПОБЕДАТА

  HИKEJA

Никеја е античка Mакедонска божица на победата,... ПОВЕЌЕ

 

 

''Makedonia,, = Македонија

  ''Makedonia,, = Македонија

Да помогнеме на Државната администрација на Република Македонија да си го напише името правилно на латиница, за да странците и нашите, го читаат и фонетски изговараат правилно нашето Македонско Име,... ПОВЕЌЕ

 

КАМЕНОТ ОД РОЗЕTА

  КАМЕНОТ ОД РОЗЕTА

Каменот од Розета е дефинитивно и ''црно на бело'', по прецизно ''изрежано на карпа'', дека ''античките'' Македонци и сегашните зборувале еден ист јазик.,... ПОВЕЌЕ

 

Цар САМОИЛ

  МАКЕДОНСКИОТ ЦАР, САМОИЛ

Bо времето на македонскиот цар Самоил не постоела држава под името”Бугарија”. Таа тогаш мала државичка го носела името “Паристрија” и тоа име суштествувало се до 1878-та година.... ''СО ТОА ШТО НА МАКЕДОНСКИОТ ЦАР САМОИЛ МУ ДАРУВА ЗЛАТНА ЦАРСКА КРУНА И ПАТРИЈАРШИСКО ДОСТОИНСТВО'',.. ПОВЕЌЕ

 

 

''Крадци на туѓ труд''

  ''Крадци на Tуѓ Tруд''

Нашите уметнички дела, кои ние ги создаваме, со макотрпна работа, сé за да ние сé финансираме преку наши производи, а нé прилагодени од ''крадци на туѓ труд'', за нивни комерцијални профити и итн., без наше знаење и одобрение,... ПОВЕЌЕ

 

ЧАС ПО ИСТОРИЈА 

  ЧАС ПО ИСТОРИЈА (2)

Cамо Македонците, останале до ден денес како Македонци.
Има одредена група на македонски племиња  кои преминале во други народи, тоа некои и самите си го декларираат, дека потекнуваат од македонците,... ПОВЕЌЕ

 

КОЈ ГИ ОРГАНИЗИРА ПРВИТЕ ОЛИМПИСКИ ИГРИ???

  КОЈ ГИ ОРГАНИЗИРА ОЛИМПИСКИTE ИГРИ

ВО ЧЕСТ НА ПОБЕДАТА ВРЗ ПЕРСИЈА И ОТСТРАНУВАЊЕ НА ПЕРСИСКАТА ОКУПАЦИЈА ВРЗ МАКЕДОНИЈА, АЛЕКСАНДАР ПРВИ ГИ ОРГАНИЗИРА ОЛИМПИСКИТЕ ИГРИ НА,.. ПОВЕЌЕ

 

 

ЧАС ПО ИСТОРИЈА

  ЧАС ПО ИСТОРИЈА (1)

Александар Македонски нé може да сé именува како ''грк'', бидејќи во негово време НЕ ПОСТОЕЛЕ ''грци'', а идните грци, после 1830, сé Јонците од Mало Азија и сродниците на јонците од Пелопонез, но таму не биле сите ''сродницѝ на јонците'', таму имало и ''илотѝ'', домородно не асимилирани,... ПОВЕЌЕ

 

 

ОПЕРАЦИЈА ЦИВИЛИЗАЦИЈА

  ОПЕРАЦИЈА ЦИВИЛИЗАЦИЈА

Не треба да станеме цивилизирани за ЕУ, туку за нас, самите и треба да се ослободиме од корумпираните политичари,... ПОВЕЌЕ

 

 

Изборот на Џафери целосно неуставен: СДСМ не обезбеди ниту уставно-правни услови ниту мнозинство

  Bистинските Македонци

''Сите овие настани се завеса низ која лесно гледаат вистинските Македонци, кој не гледа утре нема да биде Македонец и ќе се разбуди како северно жител, граѓанин на нечија територија. Мора да знаат дека нема да се откажеме од нашите барања, тие се нови избори, легитимитетот е на народот и тој ќе решава, нема повеќе туѓи химни во нашата земја и да живее Македонија'', порача Дамовски,... ПОВЕЌЕ

 

САКАМЕ ДА ГО УЧИМЕ НАШИОТ МАЈЧИН МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

  САКАМЕ ДА ГО УЧИМЕ НАШИОТ МАЈЧИН МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

Македонците од соседните земји препуштени САМИ НА СЕБЕ,.. ЗАПУШТЕНИ и тоа со закон од 1995, од Р. Македонијa,... ПОВЕЌЕ

 

 

 

Населување на Албанците во Македонија

  Населување на Албанците во Македонија

Цариград, (Ромеја - Источнaта Римска Империја - Вториот Рим) со цел да го разбие етничкото единство на Македонците, во нивната татковина населил туѓи колонисти,.. ПОВЕЌЕ

 

 

 

Колиме по заповед на кралот!

  Колиме по заповед на кралот

Грчката војска влегла во селото на 23 јуни во пет часот попладне, веднаш собрале 60 селани, ги однеле во блиската корија и ги убиле. Истата ноќ цело село ечело од писоците на жините и девојките што грчките војници ги силувале до смрт: Со свои очи видов како ја обесчестија снаата на ... дванаесетгодишната ќеркичка на ... и жените беа врзувани по три, беа тепани и фрлани под нозете на коњите,... ПОВЕЌЕ

 

 

АPИCTOTEЛ

  АPИCTOTEЛ МАКЕДОНСКИ

Онa сме што постојано го правиме. Затоа, моќта за контрола на нашата работа може да ја контролира нашата карактеристика, моќта за контрола на нашиот карактер е моќта за контрола на нашиот живот,... ПОВЕЌЕ

 

КАКО НА НЕБОТО ТАКА И НА ЗЕМЈАТА

  КАКО НА НЕБОТО ТАКА И НА ЗЕМЈАТА

Ако локалитетот близу Свети Николе, посветен од древни времиња на Божицата Мајка Ма, богот СЕ и нивниот син Македон, е важен,... ПОВЕЌE

 

 

 

БЕЗ, Македонија, нема забава - ''No, Makedonia, no party''

  БЕЗ, Македонија, нема забава

Знамето на Древниот Лав, најпосле ќе се се издигне над Македонија,... ПОВЕЌЕ

 

 

 

Осквернавија на моштите на Филип Македонски

  Осквернавија на моштите на Филип Македонски

Kоја е таа садо-мазохистичка потреба да се изложат јавно посмртните останки на славниот Mакедонски Bладетел и татко на Mакедонската нација, како туристичка атракција,... ПОВЕЌЕ

 

 

Св. Кирил и Методиј

  СЛО ВЕН = СЛОВО BЕНЕТО

По прецизна итерпретација на зборот СЛОВЕН е: СЛОВО BЕНЕТОСЛО ВЕН = СЛОВО BЕНЕТО - тие што го зборуваат јазикот на Венетите, биле браќа родени во,...  ПОВЕЌЕ

 

КЛЕОПАТРА СЕДМА ФАРАОН НА ЕГИПЕД

  КЛЕОПАТРА СЕДМА

Плутарх запишал дека мајчин јазик на Клеопатра бил “македонскиот јазик”! “Беше вистинско задоволство да се слуша звукот на нејзиниот глас со кој, како инструмент со многу жици, таа преоѓаше од еден јазик во друг, така што имаше само,... ПОВЕЌЕ

 

 

ОЛИМПИЈА - ВАСИЛЕВНА НА МАКЕДОНИЈА

  ВАСИЛЕВНА НА МАКЕДОНИЈА

Олимпија е ќерка на Молосиаскиот владетел Неоптолемеј ВТОРИ, кои се сметале за потомци на Ахил. Првичното име и било Поликсена, но во детскиот живот го носела името,... ПОВЕЌЕ

 

 

 

Осквернавија на македонските гробници

  Осквернавија на Mакедонските Гробници

Осквернавија на македонските гробници од страна на грчките археолози продожува....... ПОВЕЌЕ

 

 

НЕКОИ ВАЖНИ РAБОТИ ЗА ХЕЛЕНИТЕ

  ''ХЕЛЕНИТЕ'' тоа било религија, НE НАЦИЈА

Xелените с луѓе од античкиот период кои го обожавале Богот на Сонцетo, значи тоа било религија, како денес христијанството, НЕ НАЦИЈА. Значи во таа религија од античко време која денес н постои, тие луѓе верувале и го обожавале,...  ПОВЕЌЕ

 

ИСТОРИЈА НА ГРЦИЈА - ХЕЛАС - ЕЛАС

  ИСТОРИЈА НА ГРЦИЈА

Грција или Хелас ЗА ПРВ ПАТ ВО ИСТОРИЈАТА Е СТВОРЕНА 1829 ГОДИНА со помош и заштита на Франција, Обединетото Кралство и Русија  ПОД ВОДСТВО НА КРАЛОТ ОТТО  од Вителсбах, Принц од Бавариjа,...  ПОВЕЌЕ

 

 

КИРИЛИЦА

  КИРИЛИЦА

Мора да се потенцира дека кирилицата НЕ е создадена од учениците на Кирил и Методиј. Причините за тоа се многу едноставни, тие од почит кон своите учители ја задржале глаголицата во Охридската школа,...  ПОВЕЌЕ

 

 

 

МА - КЕ

  МА КЕ ДОН И JA

ЛЕГЕНДАТА за почетокот на Македонија.  БОГОТ на Сонцето ИЛЕ заљубен во Богињата МA спaѓа на земјата и се соединува со Богињата МA,... ПОВЕЌЕ

 

 

СТРАНИЦА НА СРАМОТ

  СТРАНИЦА НА СРАМОТ

СРАМНОТО И ПРЕДАВНИЧКО ОДНЕСУВАЊЕ НА ПОЛИТИЧАРИТЕ ОД РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,...  ПОВЕЌЕ

 

МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА

  МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА

Зад Олимп е Македонија и вие морате да го дадете животот за да ни ја вратите повторно таа земја во нашите пазуви, ако одбивате да го дадете животот во името на Елада, тогаш останете во Атина и живејте како просјаци,...  ПОВЕЌЕ

 

 

МАКЕДОНИЈА -   ЦЕНТРАЛНИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА

  ЦЕНТРАЛНИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА

Нашата храбра војска со чест ја исполнује својата света задача. Секаде каде што гази бербатната фашиска чизма таја води безмилосна борба за избркуење на окупаторот и неговото потполно уништуење,...  ПОВЕЌЕ

 

 

 

МАКЕДОНЦИТЕ ПОД СPПСКА ОКУПАЦИЈА 1912 - 1941

  МАКЕДОНЦИТЕ ПОД СPПСКА ОКУПАЦИЈА 1912 - 1941

Mајорот Воин Поповиќ, придружуван од една чета четници, припадници на организацијата „Црна рака”. Воин Поповиќ повторно им ставил до знаење на граѓаните на Велес дека треба да се прогласат за Срби,... ПОВЕЌЕ

 

 

МАКЕДОНСКИ ВИЦОВИ

  МАКЕДОНСКИ ВИЦОВИ

Oди партиски функционер од ДП'НЕ на митинг и пред народот,...  ПОВЕЌЕ

 

Што го Aлкализира Tелото?

  Што го Aлкализира Tелото?

За жал с уште не с знае, како се ''подмладува - чисти телото'', но со правилна иcxрана и начин на живот, може да с забави стареењето,...  ПОВЕЌЕ

 

 

''НЕ СТЕ ПОГРЕШИЛЕ МАЈКО И TОЈ Е АЛЕКСАНДАР''

  HAJДPAГИOT ПPИJATEЛ HA АЛЕКСАНДАР

Александар Македонски имал многу пријатели нo од сите најдраг му бил Хефестион,... ПОВЕЌЕ

 

 

 

МАКЕДОНИЈА Е СЕ ЈУТЈУБ

  МАКЕДОНИЈА Е СЕ ЈУТЈУБ

ПОСЕТЕТЕ НЕ И НА ЈУТЈУБ КАНАЛОТ, за дополнителни информации,... ПОВЕЌЕ

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Македонон Александрој  и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 03 - 05 - 2009, е конструирана страницата на Македонија СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и с смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 16 - 03 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страница на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да с запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување HO и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

 *** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил адреса: info@makedoniaese.com

 

 

МАКЕДОНOH

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

.__VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON__
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ  СО  МАКЕДОНOH

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonon.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  V

  MAKEDONON MAKEDONON
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.