VASILEON ALEXANDROY MAKEDONONV

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

v

v

MAKEDONON

               ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

   

Alexandroy Makedononv

МАКЕДОНОН  BИKTOP 

СТАВИ  ГО  ТВОЈОТ  ПРОТИВНИК  КАДЕ  САКАШ  ТИ,  НЕ,  КАДЕ  САКА  ТОЈ

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Каде е вода текла,... пак ќе тече,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, така рече.


Алекcандрoj Македонон е Македон,
Македон е Алекcандрoj Македонон, OH, OH.
Еј, да знаете, Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, ние Македонците не даваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.

 

МАКЕДОНОН  BИKTOP, заведен во матичната книга на родените под името Виктор Борис Стојков е роден на 19 август 1974 година во 21 часот во Виница, СР Македонија, подоцна Република Македонија.

????????? B?KTOP ????????? B?KTOP

Виница

Роден како второ машко дете на Борис Стојков и Стојка Стојкова од Виница.

makedonon

Виктор 4 годишна возраст

Основно образование, учи во Виница.

        Виктор има повеќе видови на хоби: сликање, иcтopиja, спортување - повеќе видови, музика,.. Наставниците по ликовно образование, а потоа професорите не веруваа дека знае да црта, с додека лично не с уверуваа дека е надарeн во таа насока. Цртежот на Виктор во основно училиште '' сообраќај'' (двајца пијани, невнимателно поминуваат преку улица) го ИМА освоено 2 - то меcто на општинскит натпревар во цртaње во с. Истибања. Виктор не го доби првото место, само затоа што неговиот кункурент кој беше помлад, беше ''подпомомогнат'' од неговиот постар брат.

Исто и првa година од средно образование '' педдагошко'' учи во Виница, но, потоа на почетокот на втората година одлучува и се преместува за да учи за фризер во Димитар Влахов во Скопје, каде с здобива и со диплома 1993 година.

????????? B?KTOP

Виктор матурaнт

Виктор има повеќе видови на хоби,.. но од сите највеќе во слободното време го практикува спортот ''Body Bilding''.

Во месец септември 1993 оди на одслужување на воениот рок во касарната Илинден - Скопје. Таму во првите 4 месеци с здобива со целосна воена обука за ''извидувач'', потоа нa негово брање, се префрлува во позадинската чета, како ''бербер'', каде неговото барање с ''уважува'' како единствен професионален занаетчија од тој вид од таа генерација на регрути, со диплома, продолжува да го одслужува воениот рок и на тој начин да биде повеќе од корист за Македонcката Армија - АРМ. 

????????? B?KTOP Pегрутот Виктор ????????? B?KTOP

????????? B?KTOP Hајневидливиот извидувач Виктор - после свечената заклетва

????????? B?KTOP Hешто при крајот на извидувачката обука

Го завршува успешно 9 месечниот, задолжителен во тоа време, воен рок. Ве уверувам дека тоа беше еден од најтешкиот период во животот на Виктор, нo една многу поучна лекција, за понатамошниот живот.

????????? B?KTOP Виктор 1994

Кога се враќа во Виница на 19 - годишна возраст го отвора Mиcтep, првиот ''Body Bilding'' клуб во историјата на градот.

????????? B?KTOP Haтатписот на таблата на клубот ''дизајниран'' од Виктор, рачно.

Сакам да напоменам дека, во тоа време СО ПОМЛКУ пари, а повеќе труд, можеше да с отвори еден спортски клуб, додека денес, ви с потребни ПОВЕЌЕ пари, а помалку труд, за да с отвори еден спортски клуб, да не зборуваме за државната негативна бирократија.

Во тоа време се правeше: ''статут'', го носиш во МВР - полиција, бараш одобрение и готово. Како ќе се опреми клубот (друштвото) не е многу битно, битно е да ги задоволува потребите, да има хигиена и дисциплина,... а денес?

Од клубот ''излегоа'' двајца јуниорски државни прваци, еден неколку години државен првак во ББ натпреварување, и второ место на Балканот во ББ натпреварување.

Битна е основата да се почне правилно, а потоа луѓето ќе си одредат што и одговара повеќе.

????????? B?KTOP 1990 ????????? B?KTOP 1991 ????????? B?KTOP 2016

Вложувајте во вашето тело, спортувајте, вашето тело и дух ќе ви бидат благодарни. И запамтете ''Боди Билдингот'' засекoгаш, затоа не с брзајте, резултатите ќе дојдат.

????????? B?KTOP????????? B?KTOP????????? B?KTOP

????????? B?KTOP Првиот пасош

Во месец октомври 22 заминува за Итaлија,.. после 2 месеци шетање низ централна ( Рим ) и северна Италија ( повеќе градови ), решава да остане во Милано во месец декември 1995 година, како најповолен град за живеење за него.

????????? B?KTOP Виктор, Милано 22/12/ 1995

       Во Милано почнува од 0, работи: приватно обезбедување, прво на ''црно'', но потоа разбира дека тие од ''бивша Југославија'' можле на направат работни документи врз оснава на xуманитарни причини.

????????? B?KTOP Виктор, Милано 1996, со својата интересна архитектура

Значи ги ''помина'' сите видови на приватно обезбедување (освен обезбедување со вооружување), лица и објекти, приватни клубови, дискотеки и итн., приватен пожарникар на Саемот на Милано ''Milano Fiera'' со курс од 3 - ти степен на опасност, заведен во министерството во Италија. 

????????? B?KTOP

Првиот автомобил 1997, ''Porsche 924'', од 1980,... еуфорија, автомобилот Виктор го купи еден месец пред да го положи возачкит испит.

????????? B?KTOP ????????? B?KTOP

Само еден ден после положениот возaчки испит, катастрофа. Не бев виновен, за среќа само материјална штета.

????????? B?KTOP Bтората ''љубов''

Несакам да покажувам слики од девојките на Виктор,.. не дека не ги немал ,.. ма, не сакам, или пријатели, да н испадне дека сум само материјалист. Ова е само еден сосема мал дел од животот на Виктор.

????????? B?KTOP Eден колега, мис Италиjа 2000 - та Танња Зампаро и Виктор пожарникар

Работи и во кино салата Одеон - '' Мedusa cinema'' - Милано, со курс се здобива и со ''patentino'' - патент за проекција на филмови во кино сали.

Своето знаење Виктор го надградува и во информатиката, кaкo веб дизаинep и вo програмирање на веб странци на моторите за тражење.

МАКЕДОНОН BИKTOP   BИKTOP  МАКЕДОНОН BИKTOP

Виктор е висок 1.80 m, тежок 85 kg, зелни очи.

Виктор покрај Македонскиот го зборува и: англискиот, италиjанскиот и шпанскиот јазик. Има делумно познавање и на германскиот јазик. Од другите словенски јазици ги познава: српскиот, хрватскиот, бугарскиот и рускиот јазик ( дијалект ).

 

На ден 05 - Ma - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 16 / Жустар / 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/.

АЛЕКСАНДАР ЧЕТВРТИ Македонски

МАКЕДОНОН  BИKTOP

       Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, нo и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да с запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

????????? B?KTOP

Македон обожава да скија, ХОХ САС, САС ФЕ, САС ГРУНД

 

????????? B?KTOP

Македон, опуштено, Форментера, најубавите плажи во Европа се таму, верувајте, лето: АНТАЛИЈА, ОХРИД, ОХРИД ЕЗЕРО

????????? B?KTOP????????? B?KTOP

Македон и неговиот брат Орце, Форментера и Ибица 2013

 

НЕКОИ СЕЌАВАЊА НА МАКЕДОНOН ВИКТОР

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Македонон Александрој и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

????????? B?KTOP
Ќе с најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

????????? B?KTOP
                 

 

ИСПИРАЦИЈА  МАКЕДОНОН

НЀ СЀ ВОДИ ПОЛИТИКА, СО ПРАЗЕН СТОМАК  -  ''DO NOT do politics  on  empty stomach''

0. '' НАУЧИ  ДА  СЛУЖИШ, ПРЕД  ДА  ВОДИШ ''    ''LEARN TO SERVE, BEFORE LEAD''

1. '' МАКЕДОНИЈА  ПОСТОИ  ЗАРАДИ  МАКЕДОНЦИТЕ '' 

 2. '' CТАВИ  ГО  ТВОЈОТ  ПРОТИВНИК  КАДЕ  САКАШ  ТИ,  НЀ,  КАДЕ  САКА  ТОЈ ''  - ''PUT  YOURE  ADVERSARY  WHERE  YOU  WANT,  NOT  WHERE  HE  WANT'' 

3. '' СМРТНИЦИ,   НЀ  ГЛУМЕТЕ  БОГОВИ  ПРЕД  ЕДЕН  ЛАВ '' - '' MORTALS,  DO  NOT MAKE  FALSE  GODS  IN  FRONT  OF  A  LION ''

4. '' СОНУВАЈ,...  СОНУВАЈ  СЛАТКО,  А  ПОТОА  ПРЕТВОРИ  ГО  ТВОЈОТ  СОН  ВО   СТВАРНОСТ '' - '' DREAM,...  DREAM  ''SWEET'',   AND  THEN   YOU  MAKE  YOUR   DREAM  REALITY '' 

5. '' Неприајтелите  на  Македонската  Држава,  треба  престанат  да '' плачат ''  еднаш за секугаш,  бидејќи  ние  од  Мкедонија,  немаме  потреба  да  бидеме  призннаети  од  никого, за  да  живееме. '' -  ''  The  enemies  of  the  Makedonian  State,  should  stop  '' to cry ''  once  for ever,  because  We  from  Makedonia  do  not  have  need  be  recognised  from  nobody,  to  live '' 

6. '' ВОЛKОТ  ГО  МЕНУВА  КРЗНОТО,  НО,  НЀ  И  РАСИПАНИТЕ  НАВИКИ '' - '' A  WOLF CHANGES  HIS  FUR,   NOT  ITS  VICES  '' - "Il lupo perde il pelo ma non il vizio"

7. '' ГОСПОДИН  СЀ  РАЃА,  НЕ  СЀ  ПОСТАНУВА '' - ''  You  can  not  made   from  the  donkey,  racehorse ''  « Signore si nasce, non si diventa » 

8. ''  ДРЖИ ГИ ТВОИТЕ  ПРИЈАТЕЛИ БЛИЗУ, A ТВОИТЕ  НЕПРИЈАТЕЛИ  УШТЕ ПОБЛИЗУ  ''  -  '' Tieni i tuoi amici vicino... ed i tuoi nemiciancora più vicino '' 

9. '' РАЗДЕЛИ,  ПА ВЛАДЕЈ '' -  “ Dividi e governa

10.  '' СМЕТАМ,  НА  ВАШАТА  АЛЧНОСТ,.. '' -  ''  Ci conto alla vostra l'avidità  ''  -  '' I count on your  avidity ''

11. '' СВЕТОТ Е УБАВ ЗОШТО Е ШАРЕН ''  -  '' THE WORLD IS beautiful, WHY is  colorful ''

12. '' МАКЕДОНИЈА ИМАЛО И ЌЕ ИМА. '' - '' Makedonia has been and will be. '' 

13.   АКО САКАШ МНОГУ ЌЕ ИЗГУБИШ, СЀ, АКО САКАШ МАЛКУ ЌЕ ЗЕМЕШ, СЀ  - '' If you love too much You will lose everything, if you love a little bit you will take everything ''

14.  ТРЕБА ДА БИДЕШ ПОДГОТВЕН ДА ИЗГУБИШ, СЀ, И ДА ЖИВЕЕШ СО ТОА, ЗА ДА ЗЕМЕШ, СЀ  - '' You must be ready to lose everything, and live with that, to take everything ''

15.  ТРЕБА ДА БИДЕШ ЛАДЕН КАКО ЗМИЈА, КОГА ПРЕВЗЕМАШ ВАЖНИ ОДЛУКИ - ''You have to be cold as a snake when you take important decisions '' 

16.   JACHИ  ДОГОВОРИ, долго пријателство  - "CLEAR AGREEMENTS, LONG FRIENDSHIP"

17. БЕЗ ДИСЦИПЛИНА, НЕ МОЖЕ ДА СЀ КОНТРОЛИРА СИЛАТА, А СИЛАТА Е СО,...

18. ДА СЀ КАЖЕ НА ПРОСТИОТ ДЕКА Е ПРОСТ, НЕ Е НАВРЕДА.

19. Математиката и политиката, не одат заедно, бидејќи математиката е предвидлива, додека луѓето с непредвидливи. 
Математиката е предвидлива па затоа  нашите ''математичари'', пардон ''политичари'' постојано с
во ''математички проблеми''.
МАКЕДОНИЈА ИМЕ НЕ МЕНУВА, кој планира да ''математикува'', во погрешна насока, има и  ќе има  постојано ''математички проблеми''.  - Mathematics and politics do not go together, because mathematics is predictable, while the people are unpredictable
Мathematics is predictable so our "mathematicians", pardon "politicians" are constantly in "mathematical problems''.
MAKEDONIA WILL NEVER CHANGE THE NAME, who plans to ''mathematician's ear'', in the wrong direction, have and will have continuously  ''mathematical problems''.

20. Математиката и политиката, н одат заедно, бидејќи математиката е предвидлива, додека луѓето  с непредвидливи. 
Cтоката е предвидлива па затоа нашата ''стока'', пардон ''политичари'' постојано с
во ''срање''. 

21. Политичка организација која с служи и што ќе дојде на власт со анти - патриотски методи, не с разликува од предавниците и корумпираните политичари, бидејќи вистината порано или подоцна, секугаш ''изгрева'', па затоа кога вистината ќе ''изгрее'', лажните патриоти ќе ''зајдат''. 

22. '' Без причина, нема да има причина'' .

23. '' И без причина, има причина ''.

24. '' НЀ МОЖЕМЕ  И  НЀ СМЕЕМЕ  ДА ДОЗВОЛИМЕ, ГУБИТНИЦИ, СЛАБАЦИ  И  ПРОДАДЕНИ  ДУШИ, ДА ГО  КРЕРИРААТ  НАШИОТ  НАЧИН  НА  ЖИВОТ '' . '' WE CAN NOT AND WE CAN NOT TO PERMIT, TO THE LOSERS, TO THE WEAKNESSES AND TO THE SOLD SOULS, TO CREATE OUR LIFE STYLE ''. 

25. '' Ми с допаѓаат луѓето од светот кои го обожаваат Македонскиот начин на живот и култура, но,  луѓето не треба да го оспоруваат правото и на правите Македонци кои се родиле како Македонци и сакаат да живеат по Македонскиот начин на живот и култура, така луѓето од светот, ќе научат нешто ново од Македонците.'' - '' I like the people from the world who wont to live in the Makedonian way of life and culture, but people, do not have to dispute the right of the right Makedonians who were born as Makedonians and want to live in the Makedonian way of life and culture, in that way the people of the world will learn something new of the Makedonians.''

26. '' ''Животниот момен'' е важен - секојдневна поговорка''  - '' '' lifetime'' is important - daily proverb ''.

27. '' Самоограничувањетo те уназадува ''  - '' Autolimitazione e da  ritardati '' .

28. '' Н е важно колку работиш, туку колку  сработуваш '' - '' It's not important how much you work, out how much conclus '' -  '' Non importante quanto lavori, quanto sia decisivo ''.

29. Н е битно како пишуваш, туку што пишуваш и треба да држи од сите страни.

30. Не важно виното, важно е со кого го пиеш.

31. Власта доаѓа, власта проаѓа. 

32. Подобро ужасен крај, одколку ужас без крај. - Даме Груев.

34. Вистината секoгаш звучи неверојатно.

35. Кој вели н лаже, лаже.

36.  ''Оние кои ќе с откажат од основната слобода, да купат малку привремена безбедност, н заслужуваат ниту слобода, ниту безбедност'' -  Бенџамин Френклин -  ''Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety''. - Benjamin Franklin 

37. Не кажувај премногу, од неопходното.

38. Никогаш не c откажувајте од утре, задоволство што можете да уживате денес. - Non rimettete mai a domani il piacere che potete godere oggi - Never put tomorrow the pleasure you can enjoy today. 

40. Вие н може да ја избегнете одговорноста со тоа што ќе ја избегнете денес  -  Non potete evitare la responsabilit evitandola oggi - You cannot avoid the responsibility avoiding affront today.

41. Н е лесно да бидеш човек, меѓу диви ѕверови. 

42. Ако не знаеш да пливаш, н оди длабоко, во водата, ќе с удавиш.

43. Прерано сум роден.

44. Енергијата може да с искористи во позитивни или негативни, цели. Но, секој н може да ја контролира силата (енергијата), бидејќи нема вештина (способност).

45. За с има лек.

46. Сите сакаат да будат лидери, но малкумина с способни да с справат со зададената одговорност, а уште потешко да признаат одговорност и да с повлечат од јавната политичка функција за доброто на државата. 

47. Некој живее во сонот на другите.

48. "Во животот, најдолгиот пат е секoгаш посигурен од краткиот".

49. Ако ние ги замениме Македонскиотe имињата на зборовите на нашите предци со странски, тогаш другите ќе ни ги украдат, бидејќи ние странските зборови н ги разбираме и со тоа не можеме да ги интерпретираме.
И тогаш нашето Македонско, странците без срам ќе сакаат ни го продадат како нивно, како што имаат намера дa го нaпрaват.

50. ''Непријателите, не се плашат од тоа што ти ќе кажеш, туку од тоа што ти си спремен да направиш и ќе направиш, за да ја оствариш зацртаната цел. 

Да се зборува многу, не вреди''.

51. ''Кога треба да чукаш, смачкај, не филозофирај'' - 

''When you have to hammer, crush, don't philosophize'' - 

''Кога треба да чукаш, чукај, не филозофирај''. -

When you have to hammer, hammer, don't philosophize''  

52. ''Најдобро е да бидеш тоа што си, остави нека те критикуваат, ако те копираат, тогаш си успешен''.

53. "Навредата го повредува само тој што дозволува да биде инфициран од неа".

54. "Во очите на слабите, светец, во очите на волкот, овца".

55. "Достоинството, самодовербата и самопочитта од било каква природа зависи од нас самите и нашето образование, не од другите". 

56. Да препознаеш пријатели, меѓу непријатели и непријатели меѓу "пријатели".

57. Вие може да прочитите 1000 книги и пак да си останете необразовани.
Необразованите личности сѐ предмет на манипулација на алчните. Правилно образована личност многу тешко ќе ja изманипулирате.
Затоа учителот треба да се почитува.

58. На мојот татко му го должам животот, а на мојот учител, живот за кој вреди да сѐ живее.

59. Кај јас најдов да постам, помеѓу тие што мрсат.

60. Треба да ја познавате Македонската историја (сопствената историја), за да во сегашноста изградите подобра иднина. Ако историјата е изградена врз фалсификати ќе изградите лажна иднина.

61. Оној кој не го почитува својот народ и земја, нема почит за никого, но и од никого.

62.

Суштината на среќата

1. Не чекај ништо од другите, зошто славата не се постигнува со туѓи раце.
2. Здрав дух, здраво тело.
3. Доблест и строгост активности.
4. Постојано надградување во сите правци.
5. Креирај.
6. Обликувај.
7. Давај почит, барај почит.
8. Кога ќе бидеш задоволен од самиот себе, тогаш.

 

63. Тој кој мечетее по соништа на другите, нема свои и не може да биде задоволен никогаш, зошто зависи од другите.

64. Тие кои даваат ''политички одговори'', кријат секогаш нешто негативно.

65. Кога ќе почнеш да веруваш во странците, оди си дома.

66. Да бидеш ефикасен, а не да се глупираш.

67. Сојузниците постојат за да се живее подобро, а не полошо. Ако сé живее полошо во сојузи и со ''пријатели'', тогаш немаш потреба од такви сојузи и пријатели.

 

LAVOT na  MAKEDONON VIKTOR

       ЛАВОТ на МАКЕДОНОН ВИКТОР - ЗНАМЕ на Организацијата Македонија е СЕ ☼ Партија на Народот на Слободата ☼ МС ПНС

       Знаме на партијата: ЛАВОТ на МАКЕДОНОН ВИКТОР - ЗНАМЕ на Организацијата Македонија е СЕ -  Златен лав на црвена основа  во центарот на три нози  со дигната десна предна ( четврта нога ), држи меч  во позиција на поздрав,  со отворена усата  и македонската златна дијадема на глава.

Што означува Лавот:

      Хороскопскиот знак на Македон Виктор е лав, освен тоа што Лавот е вековен симбол на Македонија, дијадемата на Филип Македонски од златни лисја и жир, бидејќи василеос Филипој Македонон е ментор на Македонон Виктор.

  Hа сон на Македонон Виктор, дојде Василеон Македонон Aлександрој, и му го даде својто меч, за да ги ''кастри'' непријателите на Македонската Држава и опашката во облик на латинично ''S'', долѓи години во Милано, означува ''Стојков'', татковото, презиме на Македонон Виктор. 

LAVOT na  MAKEDONON VIKTOR

Знамето на МАКЕДОНОН

Душмани, немете чест и уважение, 

Еј, ќе ве згазиме,  тука нема сомнение. 

Чекорете чеда на Македонија гордо, победете го стравот. 

Еј, Македонци, земете пример од Лавот нa МАКЕДОНОН, ОН, ОН.

Македонон Виктор бил, и ќе остане верен следбеник на нашиот славен прадедо Македон, основач на Македонија, Филипој и Александрој Македонон.

????????????????? ??????????

????????????????? ??????????

 

 

 

 

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

 

 

 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

 *** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил адреса: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Македонон Александрој  и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

'' ,.. КОЖАТА ЛАВОВСКА ОД КРВ, ЌЕ СКАПЕ ОД КРВТА И ЌЕ СЀ СТОРИ ПАРЧИЊА.

КОЛКУ ГИГАНТИ, ТОЛКУ ЌЕ СЀ НАПРАВАТ ЏУЏИЊА, ТОЛКУ АРАМИИ, ШТО ЌЕ КРАДАТ И ЌЕ ЈА РАСИПУВААТ КОЖАТА ЛАВОВСКА.

СИТЕ ЌЕ ЈА САКААТ, СИТЕ ЌЕ ЈА ГАЗАТ, ЕДЕН БУДАЛА ОД РАЃАЊЕ ЌЕ ЈА БАРА.
ПУРПУРОТ ЌЕ СЕ ИСКИНЕ И ЌЕ СЕ НАПРАВИ ВАЛКАН ОД КРВТА И КАЛТА.
БЕЗОБРАЗНА ВОЈСКА ЌЕ ГО ГАЗИ УЧЕНИОТ ЧОВЕК, А ЖЕНАТА ЗА УСРАМУВАЊЕ.

НА ПОП ЌЕ ГО ДАДАТ ПУРПУРОТ ЗА ЛАЖЕЊЕ.
ДЕЦАТА НА ЖЕНАТА ЌЕ СЕ КОЛАТ И ЌЕ СЕ НАДЕВААТ НА РAЖЕН.
СИНОТ НА МЕСЕЧИНАТА ЌЕ СЕ СМЕЕ И ЌЕ СЕ СМЕАТ ДО НЕГО.

ЌЕ МОЛАТ И ЌЕ ПЛАЧАТ, СО НОЖОТ НА ТАТКО МУ, ШТО МУ ОСТАНА, ЌЕ МАВАAТ ВО ТЕМНИЦАТА.
ТРИЕСЕТ И СЕДУМ ДЕНА ЌЕ ПОМИНАТ КОГА ВИДЕЛОТО НА МЕСЕЧИНАТА ЌЕ СЕ УГАСИ И ПУРПУРОТ (СОНЦЕТО) ШТО ГО МИНУВА СИНОТО ВИДЕЛО НА НЕБОТО, ЌЕ СЕ ВРАТИ И ЌЕ ГО СТОЛИСА ВЕКОТ.

СКАПАНОТО СО ОГАН, ДЕЦАТА НА БОЖИЦАТА МАЈКА ( ДЕЦАТА НА ЖЕНАТА), ЌЕ ГО ИСЧИСТАТ БОЛНИОТ ВЕТAР.

ЗОШТО 1000 ГОДИНИ СЀ КАКО ДЕНОТ ОД ВЧЕРА. ТУКА СЕ ИСТИТЕ ПОВТОРУВАЊА НА ВРЕМЕТО КОЕ СИ ПОМИНУВА, А ОСТАНУВАШ ТИ, КАКО ФЕНИКС  СЕ ПОВТОРУВАAТ  ОД ПЕПЕЛТА, КАКО ДУХ И КАКО РАЗУМ ВИСТИНСКИ ВО ДАЛЕЧИНАТА....''

 

 

 

На ден 03 / Ma / 2009, е конструирана страницата на Македонија СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и с смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 16 / Жустар / 2016, е конструирана peзepвнaтa страница на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и поттик на искажување HO и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

МАКЕДОНOH

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

.__VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON__
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНOH И МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonon.com, info@makedoniaese.com, info@makedonijaese.com

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.