v

v

MAKEDONON

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

 

1-ви ДЕЛ      2-pи  ДЕЛ     3-pи  ДЕЛ

 

 

 

МИСТЕРИИ

  МИСТЕРИИ

Мистерии за првиот државен грб на Македонија после долги векови ропство и загуба на териториите на Манастирот Прохор Пчински,.. ПОВЕЌЕ

 

ИСТОРИСКИ БЕЛЕШКИ

  ИСТОРИСКИ БЕЛЕШКИ

Како најистакнати антидржавни странски криминални полититички организации сé: Сорос фондацијата, Брикингс институт од САД и Фридрих Еберт од Германија,... ПОВЕЌЕ

 

''ТОРОНТО СТАР'' ЗА МАКЕДОНЦИТЕ

  ''ТОРОНТО СТАР'' ЗА МАКЕДОНЦИТЕ

Канадскиот весник „Торонто стар“ во подолг натпис насловен „Владата забрануваше употреба на јазик што не постоеше, ''Зошто некои потомци на етничко малцинство во Грција сè уште го чуваат својот идентитет во тајност“, се осврна на положбата на Mакедонското малцинство кај јужниот сосед на Македонија,... ПОВЕЌЕ

ЧЕСТИТАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ И МАКЕДОНОН

  ЧЕСТИТАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ И МАКЕДОНОН

БИДЕТЕ ОРИГИНАЛНИ и честитајте со ''ГИФ'' честитка Нова Година, Бадник и Македонска Античка Нова Година'', на Македонија е СE и МАКЕДОНОН,... ПОВЕЌЕ

МАКЕДОНСКО НЕ ДАВАМЕ

  МАКЕДОНСКО НЕ ДАВАМЕ

Татарското "јазичество", мора да се стави во учебниците, така децата и бугарофилите, нема да имаат повеќе сомнение дека бугарите се лажговци и нова нација, а татарите во денешна Бугарија, некогашен Паристрион, го презеле Македонскиот јазик, писмо и христијанство по насилен пат,.. ПОВЕЌЕ

МАКЕДОНИЈА - МАКЕДОНЦИ - МАКЕДОНДСКИ ЈАЗИК

  МАКЕДОНИЈА - МАКЕДОНЦИ - МАКЕДОНДСКИ ЈАЗИК

Единствениот пат за Македонскиот народ е цврсто: ''Насекаде со секого - Македонија - Македонци - Македонски јазик'',.. ПОВЕЌЕ

МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И ПИСМЕНОСТ

  МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И ПИСМЕНОСТ

Македонскиот јазик не е "дијалект" на никој современ јазик, туку другите "словенски јазици" се дијалекти на старомакедонскиот јазик, ние Македонците сме најстариот постоечки народ во Европа,... ПОВЕЌЕ

 

СТРАТЕГИЈА НА РАЗВОЈ НА МАКЕДОНИЈА

  СТРАТЕГИЈА НА РАЗВОЈ НА МАКЕДОНИЈА

Нема ништо лошо ако грѓаните со своите соларни панели во летото се приклучат директно на електричната мрежа и со тоа да контрибуираат во произвотство на електрична енергија, а пота да бенефицираат ,... ПОВЕЌЕ

 

 

МАKEДOHOH

   02 /  Mакедонон / 2023   Македонија

   

???????OHv

   Нека ни е за многу години празникот Илинден, победоносниот ден на Ил, на битката кај Аронеја 338 п,н.е., денот на св. Илија, Илинден 1903 и Илинден 1944 година, среќни Илинденски денови на Македонците каде и да сé.

 

V

V

 

V

 

v

v

 

 

 

 

 

 

 

 

>

v
vv

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

<

v

v

VV

СРЕЌНИ ИЛИНДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ
 
МАКЕДОНИЈАAlexandroy MakedononМАКЕДОНИЈА
v

 

 

МАKEДOHOH

22/09/2021   Македонија

   

          Строго забрането, наши членови и симпатизери да излезат на претстојните локални избори во ек на опасна пандемија, заради здравствени безбедносни причини и тиранија

На тираните не им е битно нашето здравје. Пописот не го признаваме, одговорните ќе сносат кривична одговорност.

         Македонија има потреба од политичар кој може да го поништи нечовечкиот договор од "нивици", попрецизно , сѐ што потпиша и ќе потпише дезертерот-терорист, треба да сѐ поништи, нѐ од комедијанти. 

Сѐ што донесоа, сѐ ќе им биде поништено.

          Режимот на клептоманите од "сдс-дуи", банкротира. Нѐ им давајте легитимитет, нека сѐ удават во сопствените екскременти. Нѐ за попис и избори при опасна пандемија. Оставка веднаш и формирање на експертска влада на Македонија, до крајот на пандемијата.

Делта сојот е уште поопасен за здравјето, како што се наведува, затоа треба да се откажат пописот и локалните избори. Само неодговорни криминогени индивидуи би го ставиле интересот пред здравјето на народот.

 

 

СТЕФАН ВОЈВОДАТА БИГЛЕНСКИ И ЛЕРИНСКИ

  СТЕФАН ВОЈВОДАТА БИГЛЕНСКИ И ЛЕРИНСКИ

Стефан Атанасов Ролев Војвода Бигленски и Лерински, бил еден од првите македонски спортисти и педагози кој преку друштвата „Бигленски јунак“ и „Пелистерски јунак“ ја развива физичката култура во Македонија,... ПОВЕЌЕ

 

НЕСПОСОБНА ВЛАДА

  НЕСПОСОБНА ВЛАДА

Неспособноста на владата на сдс-дуи, ја плаќа државата, дегенерација на сите полиња во државата, едно пожарче не се способни да неутрализират, со денови,... ПОВЕЌЕ

 

БИЛО НЕКОГАШ ПА ЗАМИНАЛО

  БИЛО НЕКОГАШ ПА ЗАМИНАЛО

Да му заблагодариме на градоначалникот од "сдс"  што ја одржува меморијата.
Му препорачуваме да пушти и некоја жаба и змија, да дојдат и штркови
,... ПОВЕЌ

 

ДАЛЕКУ СМЕ ОД ЦИВИЛИЗАЦИЈА

  ДАЛЕКУ СМЕ ОД ЦИВИЛИЗАЦИЈА

Да сé спаси животинскиот свет во реките пред суша é одлика на доблесни луѓе,... ПОВЕЌЕ

 

 

BACИЛEOC МАКЕДОНОН ФИЛИПОЈ

  BACИЛEOC МАКЕДОНОН ФИЛИПОЈ

Во чест на нашиот Македонски владетел василеос Филип Македонски, издаваме веб книга,... ПОВЕЌЕ

 

 

НЕЦИВИЛИЗИРАНИ

  НЕЦИВИЛИЗИРАНИ

Колку е нецивилизиран "договорот од преспа" можеме да сé увериме и на дело.
Затоа тој нецивилизиран и незаконски ерес треба ЦЕЛОСНО да сé укине законски,
.. ПОВЕЌЕ

 

 

БИДИ НАШ СПОНЗОР

  БИДИ НАШ СПОНЗОР

Место за комерцијални реклами. Рекламирајте сé преку нашата веб страница,... ПОВЕЌЕ

 

ВИНИЦА - МАКЕДОНИЈА

  ВИНИЦА - МАКЕДОНИЈА

Името Виница потекнува од зборот вино, бидејќи подрачјето на Виница во минатото било познато по своите лозови насади. На теракотните икони пронајдени на локацијата Виничко Кале, името на градот е запишано како Винеа,.. ПОВЕЌЕ

 

ИСТОРИЈА НА БУГАРИЈА

  ИСТОРИЈА НА БУГАРИЈА

Бугарија како држава за прв пат официјално е спомната и основана 1878 година, попрво како Кнежество Бугарија - Вазална држава на Османлиското Царство, под водство на Александар 1, кој не бил ''бугарин'' туку странец,... ПОВЕЌЕ

 

Македонската православна црква – Епархија за Австралија и Нов Зеланд, одобрен провајдер за православна веронаука

  Oдобрен провајдер за веронаука

Од Православните цркви во Австралија, покрај нашата МПЦЕАНЗ, одобрени провајдери по православна веронаука во Нов Јужен Велс се: Грчката Православна Архиепископија на Австралија и Српската Православна Митрополија за Австралија и Нов Зеланд,... ПОВЕЌЕ

 

ОВА Е МАКЕДОНСКОТО ПИСМО КОИНОН МАКЕДОНОН 

  МАКЕДОНСКОТО ПИСМО КОИНОН МАКЕДОНОН

Азбуката опстојува горе долу, уште од 800-та година п.н.е., време кога на Македонскиот престол бил владетелот Коин и така во чест на неговото име, азбуката е наречена по неговото име - КОИНОН МАКЕДОНОН,... ПОВЕЌЕ

 

МАKEДOHOH

22/04/2020   Македонија

МАКЕДОНOH

       По паѓањето на фашистите од СДС - ДУИ, следната македонска влада, треба да изгласа геноцид врз Македонија, македонскиот народ, култура и историско наследство, кое ќе биде еднакво на антисемитизмот.
За жал, со актуелниот претседател на државата и раководството на "ДП*НЕ", до тоа нема да дојде, но, тоа нé означува дека треба да сé откажеме од борбата и да ги оствариме нашите цели во интерес за доброто на народот и Македонија.

 

БЛАГОДАРИМЕ ЈАПОНИЈА, ''  ありがとう兄弟 ''

       Продолжување или ''нова'' Вонредната Состојба, тоа нема значење за народот, тоа ќе допридонесе до доуништување на ионака осетливата Македонска економија. Ако на +19° , сакате да ја продолжите Вонредната Состојба, што ќе биде после 6 месеци на - 0 до +10. Со погрешни оддлуки сé ништи и онака докусурената економија во државата.

Медицинскиот персонал и структури во Република Македонија, имаат потреба од поголема помош од државата и доопремување на иститe со медицинска опрема и итн. 

Не може да сé уништи целатa економија, да ги затворите сите дома и нé сте сигурни како таа мерка навистина ќе влијае на епидемијата. Мерката на тотална блокада, сигурно, може да ја уништи економијата и животите на граѓаните да ги погоди полошо од вирусот.

       Владата и претседателот на Македонија да презедат итни соодветни преветивни мерки, за да храната: овошје, зеленчук и други сезонски прехрамбени продукти, бидат присутни и достапни ВО СЕКОЕ ВРЕМЕ за граѓаните во ''специјално импровизирани пазари за таа намена'', во сите општини, за да им биде на достап на граѓаните на Република Македонија. 

 Народот во Република Македонија да сé заштити од економските профитери. Веќе има недостаток на овошје. Да сé формираат под итно, соодветни владини тела и да сé снабдат пазарите во Република Македонија со свежо овошје, зеленчук и други сезонски прехрамбени продукти. Регионалните продажни центри на овошје од каде набавувачите на мало купуваа овошје сé затворени. 

Пазарната економија на актуелната ''техничка влада'' сé сруши во рок од 5 дена. 

 

МАКЕДОНOH

 

Паразитска Државна Администрација

  Паразитска Државна Администрација

И после 10 години, односот на државната администрација нé е смент кон народот од кој земаат плата. Дражавната администрација é платена од народот и има обврска да работи чесно за народот, а нé да сé однесуваат како бегови,... ПОВЕЌЕ

 

Банкарска Неефикасност или Измама

  Банкарска Неефикасност или Измама

Нé само економијата во Република Македонија, туку и Интернационалниот банкарски сиситем нé функционира, по прецизно '' нé функционира Интернационалниот банкарскиот систем на Комерцијална Банка АД Скопје'',.. ПОВЕЌЕ

 

НАЈНЕГАТИВНИОТ СОБРАНИСКИ СОСТАВ ВО ИСТОРИЈАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ЗАМИНА ВО ИСТОРИЈА

  HEЦИBИЛИЗИPAHИ

Јавен повик до политичките партии од Република Македонија повеќе да нé излегуваат на избори со ПОЛИТИЧАРИ КОИ CЀ: ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ,... ПОВЕЌЕ

 

Со инвертeри против загадувањето на воздухот

Десет илјади семејства во Скопје, Тетово, Битола и Кичево ќе имаат можност да добијат субвенција од илјада евра

  Инвертeр Дрискриминaција

Ова é дрискриминаторна одлука за останатите граѓани од другите делови на Република Македонија, со која сака да створи граѓани од "прв и друг ред" оваа криминална влада во заминување И НИКОГАШ ПОВЕЌЕ НА ВЛАСТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.,.. ПОВЕЌЕ

МАКЕДОНСКИ ВИЦОВИ

  МАКЕДОНСКИ ВИЦОВИ

Иде партиски функционер од ДП'НЕ на митинг и пред народот,... ПОВЕЌЕ

Што го Aлкализира Tелото?

  Што го Aлкализира Tелото?

За жал сé уште не сé знае, како се ''подмладува - чисти телото'', но со правилна иcxрана и начин на живот, може да сé забави стареењето,...  ПОВЕЌЕ

 

ЧАС ПО ИСТОРИЈА (2)

 

Cамо Македонците, останале до ден денес како Македонци.
Има одредена група на македонски племиња  кои преминале во други народи, тоа некои и самите си го декларираат, дека потекнуваат од македонците,... ПОВЕЌЕ

''Крадци на туѓ труд''

Нашите уметнички дела, кои ние ги создаваме, со макотрпна работа, сé за да ние сé финансираме преку наши производи, а нé прилагодени од ''крадци на туѓ труд'', за нивни комерцијални профити и итн., без наше знаење и одобрение,... ПОВЕЌЕ

Цар САМОИЛ 

 ????? ??????????

Bо времето на македонскиот цар Самоил не постоела држава под името”Бугарија”. Таа тогаш мала државичка го носела името “Паристрија” и тоа име суштествувало се до 1878-та година.... ''СО ТОА ШТО НА МАКЕДОНСКИОТ ЦАР САМОИЛ МУ ДАРУВА ЗЛАТНА ЦАРСКА КРУНА И ПАТРИЈАРШИСКО ДОСТОИНСТВО'',.. ПОВЕЌЕ

КОЗАЦИ

 ??????

Козаците, според легендата биле по потекло од Македонија, по прецизно, живееле по реката Брегалница околијата на Штип до Свети Николе. Тие биле од племето Агријани,.. ПОВЕЌЕ

 

Винко Прибојевиќ

 ????? ??????????

Балканскиот полуостров, кој патем тој го нарекува Македонскиот полуостров, Прибојевиќ во својата книга користи голем број изворни податоци, кои ги собрал по тогашните библиотеки, архиви и доминикански манастири,.. ПОВЕЌЕ

 

''Makedonia,, = Македонија

??? ??? ???????? ??????????     

Да помогнеме на Државната администрација на Република Македонија да си го напише името правилно на латиница, за да странците и нашите, го читаат и фонетски изговараат правилно нашето Македонско Име,... ПОВЕЌЕ

 

28/04/2019   Македонија

   

   

    МАКЕДОНOHv  

       HЕПРИЈАТЕЛИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДА НЕ ПРАВАТ ПЛАНОВИ, БИДЕЈЌИ, МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  НЕ  МЕНУВА.

Во овие тешки времиња, на овој тежок ден ние Македонците, заедно со лојалните граѓани на Република Македонија да сè обединиме и да го одбраниме нашето достоинство.

ТОА МОЖЕМЕ ДА ГО ПОСТИГНЕМЕ САМО СО ЕДЕН ИДЕН,
ДОСТОИНСТВЕН ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ КАНДИДАТ.

#
БОЈКОТпи,  на оваа #фарса.

#БОЈКОТОТ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ ПОВТОРНО УСПЕА. Претcедателските избори НЀ ГО ПОСТИГНАА ПОТРЕБНИОТ ЦЕНЗУС од 40%.

 Потребен цензус за позитивна  излезеност на претcедателските избори, е од 40% од вкупниот број на гласачите.

Некако слабо со математика тие од ДИК

НЕМА #ЦЕНЗУС имаме работа со грозни криминалци, но, нé е нешто ново.

#Македонскиот народ може да биде горд.
За да "обезбедат", цензус, изборите биле "
пилотирани".
Во последните 2 часа "гласале" повеќе од 250.000 "гласачи"
.


БАРАМЕ 
НОВИ  ПРЕ
TCЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ!

НОВИ КАНДИДАТИ СО НАЦИОНАЛНО ДОСTОИНСТВО!!!
#
СТОП НА ИЗБИРАЧКИОТ КРИМИНАЛ!!!

ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЖИВЕАТ МАКЕДОНЦИ  И СЀ ВО ДОБРА ЖИВОТНА КОНДИЦИЈА.

 

#БОЈКОТ, НА АКТУЕЛНAТА ФАРСА #ПРЕTCЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ, ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!

НЕМА #ЦЕНЗУС.
КРИМИНАЛЦИТЕ ВО
#ЗАТВОР, А НЀ ВО ВИСОКИТЕ ПОЛИТИЧКИ ИНСТИТУЦИИ, НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

ЈАВЕН ПОВИК ДО  МАКЕДОНСКИОТ НАРОД  И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ЗА ДОБРОТО И ИДНИНАТА БЕЗ КРИМИНАЛЦИ ВО ВИСОКИТЕ ПОЛИТИЧКИ ИНСТИТУЦИИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДА ГИ #БОЈКОТИРААТ, АКТУЕЛНИТЕ ФАРСА, КРИМИНАЛНИ #ПРЕTCЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ!

'' Ако ги избојкотираме актуелните претcедателски избори, што ќе сé смени '', одговорот кој многумина го бараат:

1. Нема да легитимираме ''Северна'', со наш потпис;
2. Ќе сè одложат изборите за по ЕУ разврската на 26 - ти Мај;
3. Ќе сè потврди вољата на народот повторно и нема да сé "поништи" референдумот;
4. На следните пре
т
cедателски избори ќе излезе достоен претcедателски кандидат;
5. Почеток на
крајот на авантурата на малоумниот Заев и неговата расипничка банда, тоа важи и за делови од опозицијата;

СО #БОЈКОТ, НА АКТУЕЛНИТА ФАРСА -  КРИМИНАЛНИ #ПРЕTCЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ, ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ, ЌЕ ДОБИЈАТ, ПОЧИТ, НА МЕЃУНАРОДЕН И ДОМАШЕН ПЛАН.

ПОЧИТ, е очигледно,
тоа чуство нé го познаваат актуелните политичари, кои земаат активно учество во оваа фарса, било од позиција или опозиција. - МАКЕДОНОН

           Македонците зборуваат венетски дијалект, од самото постоење.

 СЛОВЕН - СЛО ВЕН - СЛОВО ВЕНЕТО, тие што зборуваат венетски дијалект.

 Македонците, помалку или повеќе сé генетски, различни од другите "словени". Најголема концентрација на "антички" Македонци денес живее во Република Македонија.

Во Грција живеат нешто повеќе од 10.800.000 жители, a во Македонија околу 2.400.000,.. и пак има повеќе "антички" Македонци, во Република Македонија, отколку во Грција, иако Грција има 3 пати повеќе жители од Македонија. 

Тестот го има правено странска фирма ''Igenea DNK''. Значи тие не тестирале.

Македонци сé сите лојални граѓани на Република Македонија и сите тие кои сé сметаат како такви од целиот свет.

        КАМЕНОТ ОД РОЗЕTА е дефинитивно и ''црно на бело'', по прецизно ''изрежано на карпа'', дека ''античките'' Македонци и сегашните зборувале еден ист јазик.

За разлика од "плитките" историчари кои "ефтино" ја продаваат нашата Македонска историја и култура, ВИСТИНСКИТЕ историчари, можат да докажат дека Алексансар Македонски, зборувал Македонски јазик не многу различен од денешниот, а Татарите (пра бугарите) исто и тие биле Македонци.

Татаро-бугарите кој според руските истории, потекнувале од војниците на Александар Македонски, а некои од нивните водачи сè сметале и за синови на Александар Македонски, сè до 13 век зборувале туркомански јазик.

Има историски податок од 13 век од англискиот професор на оксфордиот универзитет др. Роџер Бакон (1211-1294), со највисока универзитетска титула Доктот Мирабилис, дека бугарите од денешна Бугарија говореле турски јазик.

Tој факт тој нé го пренесол од некој друг извор, туку во 13 век лично ја посетил денешна Бугарија - Мала Бугарија (меѓу Стара Планина и Дунав) и вистинска азијатска Бугарија (Голема Бугарија), па во своето дело „Опус Мајус 1268 г. вели:

„Мала Бугарија е во Европа и таму тие (бугарите) го говорат јазикот на бугарите кои живеат во Голема Бугарија, која е во Азија''. (Kazan. The Enchanted Capital).

Русите, за прв пат ги нарекле антите (словените од Бугарија) бугари дури во средината на 19 век (Кепен 1850, c. 196; 1852: 40; 1861, c. 62, Каранастас-Радова 2001, c. 23). 

Шопите или Шпојето, исто така и тие сé Македонци.

САКАМЕ ДА ГО УЧИМЕ НАШИОТ МАЈЧИН МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

Американскиот Стејт департмент: Грција и Бугарија ги кршат правата на Македонците  

Непочитувањата на правата на македонското национално малцинство во Грција и во Бугарија се во последниот Глобален извештај за човековите права кој американскиот Стејт департмент го објави вчера.

 14/03/2019   Македонија

#БОЈКОТИРАЈ КРИМИНАЛ, 
#
БОЈКОТИРАЈ СЕВЕРНА,

 #БОЈКОТИРАЈ ПРЕTCЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ.

 

 

Нè сте заборавени и нема никогаш. Цврсто да застанете и да сè борите за она кое што праведно ви припаѓа, Пирин, Шопските Предели, Егеј, Вардар, Пустец, Голо Брдо, Прохор Пчински, Гора - Македонија.

02/03/2019   Македонија

       ДО МАКЕДОНЦИТЕ ШТО ЖИВЕАТ ВО ДЕНЕШНА ФАШИСТИЧКА ГРЦИЈА, БУГАРИЈА И насекаде по светот. Македонци нé сте заборавени и нема никогаш да бидете заборавени. ЦВРСТО ДА ЗАСТАНЕТЕ И ДА СÈ БОРИТЕ ЗА ОНА КОЕ ШТО ПРАВЕДНО ВИ ПРИПАЃА - МАКЕДОНОН

Македонците од Егејска Македонија сè по втор пат предадени на ист начин како за време на грчката граѓанска војна од 1944-48, од власта на внатрешните непријатели на Македонија и Македонскиот народ.

 

Со криминално-геноцидниот договор од Преспа, само на "легален" начин негаторите, од странство, а сега и од наша страна, ги оспоруваат Македонците кои сè под грчка окупација од 1912 година.

        Ние Македонците, имаме обврска и треба да сè сеќаваме на нашето минато, позитивно или негативно. Не è наш проблем што во 21 век, нашите внатрешни велепредавници, грците, бугарите и останатите негатори сè, се уште нецивилизирани.

06/03/2019   Македонија

       Говорот на омраза во Република Македонија е особено поттикнат од криминалното политичко делување на диктаторот Заев здружен со помилуваните теруристи, кои заедно ''продаваат само'' воздух.

Тие кои сакаат да си го сменат името и идентитетот, е нивно право, но немаат никакво право да го менуваат Името, идентитетот, историја и културата на Македонцкиот народ и Македонија. 
Во Републка Македонија мнозинство е Македонскиот народ. 
Републка Македонија е матична држава, нé, само на Македонците во Републка Македонија, туку на сите Македонци во целиот свет.

Со ''Преспанскиот договор'' и ''договорот со Бугарија'', Република Македонија сакаат да ја остават без историја, кутура и име.

Процесот околу смена на Уставното и вековно име на Македонскиот народ - Република Македонија, може да сé поврати, бидејкји тој процес е незаконски и неуставен. 
Сегашниот и идниот Пре
тcедател на Република Македонија може да го поврати тој криминален процес, сите кои велат, нé, лажат.

На криминалот со криминалци во високите политички институции на Република Македонија и дипломатските претставништа, НЕМА ДА ИМА КРАЈ.

#
БОЈКОТИРАЈ КРИМИНАЛ, 
#
БОЈКОТИРАЈ СЕВЕРНА,

 #БОЈКОТИРАЈ ПРЕTCЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ.

МАКЕДОНИЈА Е СЕ, нé прифаќа, ниту има намера да легализира некаква државна инстутуција со "гласачките ливчиња "," табели ", државни документи или документи за лична идентификација на кој нè е напишано правилно, Името на нашата држава, Република Македонија. Собранието и Владата на РМ,  немаат законско право да го менуваат Уставното Име нa Република Македонија.

ООН е предводена од криминалци, кои го негираат Македонскиот народни и државата на Македонците.

        ООН Е СЛУГА НА МАКЕДОНСКИТЕ ДУШМАНИ, ЕТНОГЕНОЦИДНИОТ КРИМИНАЛЕЦ АНТОНИО ГУТЕРЕШ ГО ''ОЗАКОНИ'' БЕЗ ДОЗВОЛА НА ПРЕЦЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И НАРОДОТ ШТО ЖИВЕЕ ВО НЕА, CПРОТИВНО НА РЕФЕРЕНДУМОТ И ВОЉАТА НА НАРОДОТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  КРИМНИНАЛНОТО И ГЕНОЦИДНО ДЕЛУВАЊЕ НА КРИМИНАЛНИОТ ГЕНОЦИДЕН ДИКТАТОР ЗАЕВ. 

ООН не дозволуваше зачленувње на Република Македонија под вековното, историското и yставното Име на Македонците. 
ООН го поддржа криминалниот и етногеноцид на Македонците, од самото основање, го поддржа криминалниот и етногеноцид на Македонците во денешана Северна и цела Грцијаа за тоа ништо не прави. 

Дефинитивно Германија испадна и é голем негатор на Македонија и Македонскио народ. ''Договорот од Пресепа'', во кој сé негира сé што е Македонско, е креиран во САД, сé предпоставува дека, сé е организирано од Демокрадската партија, потплатено од Сорос, но, Републиканците, испаѓа дека биле, за. 

ЈАВЕН  ПОВИК  ДО  СИТЕ  ЧЛЕНОВИ,  СИМПАТИЗЕРИ  И  ПPИЈАТЕЛИ  НА  МАКЕДОНИЈА Е СЕ, од Република Македонија и воопшто од целиот свет, да го негираат актуелното Собрание, предводено од дезертерот, терорист и незаконски Претcедател на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери и Владата на Република Македонија, предводена од помилуваниот криминалец, Зоран Заев и сите одлуки што произлегуваат од истите, бидејки тие сé незаконски, неуставни и криминални. 

Криминалната Влада и Парламентарното мнозинство во Собранието на Република Македонија, немаат повеќе легитимитет и кредибилитет и треба веднаш да си поднесат оставка.

ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД  И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ  - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ГО ОДЛУЧИЈА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ НА РЕФЕРЕНДУМ 1991 година.

ЗА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД според законот и Уставот на Република Македонија, НЕ МОЖАТ ДА ОДЛУЧАТ TAKA НАРЕЧЕНИ ''ПРАТЕНИЦИ''  - КРИМИНАЛЦИ И ТЕРОРИСТИ ВО СОБРАНИЕТО НА РМ.
ОДЛУКАТА ВО СОБРАНИЕТО на ден 19/10/2018, ЗА СМЕНА НА УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Е КРИМИНАЛЕН ОБИД, НА КРИМИНАЛЕН НАЧИН ДА СЕ СМЕНИ УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

ТАА ОДЛУКА Е НЕЗАКОНСКА И НЕУСТАВНА, НЕ ЈА ПРИЗНАВАМЕ И НЕМА ДА ЈА ПРИЗНАЕМЕ.

Hеспособноста на политичарите ја плаќаат граѓаните

НАТО  И  ЕУ  ИГРААТ  СВОИ  ИГРИ, А НИВНИТЕ  ПРАВИЛА  ГИ ПРЕКРШУВААТ  ОД  НИВ,  КАКО И КОГА ИМ  ОДГОВАРА.

      Со незаконска активација на криминалниот "Преспански договор",  во Република Македонија, ќе станеме робови на Грција.

Со криминална активација на криминалниот "Преспански Договор" на Македонците им сè оспорува слободно изразување и именување на историскиот идентит и името на државата во кои тие живеат. На тој нецивилизиран и криминален начин на Македонците им сè оспорува 6 - от Амандман од ООН.

"Договорот од Преспа" е нецивилизиран акт, НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ мора и може да сè поништи: 

а) нема потпис од Претcедателот, 

б) Името на државата нè може да се менува во Собранието, 

с) Договорот е потпишан од неовластен функционер. 

Со кој авторитет двојца нецивилизирани "укинуваат" народ.

Референдумот за ратификација на ''Преспанскиот Договор'' беше неуспешен, целата процедура за негова ''активација'', во Република Македонија е незаконска.

Македонскиот народ е единствен народ во Европа на кој му сè оспорува правото на самоопределување, нè само во "цивилизираната Европа", туку и во ОН. Скopo cите држави во Европа потекнуваат од Македонија, засрамете сè "цивилизирани европјани".

Македонија и Македонскиот народ е предаден и продаден од страна на политичарите во Република Македонија. Македонскиот народ треба самоиницијативно да сè организира, бидејќи нашата држава Македонија è во опасност.

Имаме 81 грешник, предводени од еден дезертер и терорист кои ќе одговараат кривично. СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, НЕМА АВТОРИТЕТ и НАДЛЕЖНОСТ да го менува Името на нашата држава. Сите ќе завршат во КПД.

Ова Собрание на Република Македонија, предводено од дезертерот и терорист, è не легитимно и нема мандат да го менува Вековното Име на Државата на Македонците. Измените сè не легитимни, нè ги признаваме, ниту некогаш ќе ги признаеме. Неприфатливо е и тероризмот да сè легализира.

       Изборот на помилуваниот терорист и дезертер  за Прецедател на Собранието е целосно неуставен, СДСМ не обезбеди ниту уставно - правни услови ниту мнозинство. Со 59 пратеници е ''изгласан'' помилуваниот терорист и дезертер.

СИТЕ ''ЗАКОНИ'' донесени во неуставното делување на помилуваниот терорист и дезертер се неуставни, ќе бидат прогласени за неважечки и ќе бидат уќинати.

        Во кое цивиизирано опшество, или зедница сакате да ''влезете'' со помилуваан за криминал и велепредавник, како Премиер  и  помилуван за тероризам и дезертер, како Прецедател на Собрание?

За доброто и иднината на Македонската Држава помилуваните криминалци и терористи треба да се отстранат од водење на јавна политичка функција, АКО Македоннија сака да зачекори и стане една цивилизирана Држава.

Kако што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' Цврсто да застанете на нози и борете се за она кое праведно ви припаѓа''. Македонија НАСЕКАДЕ И СО СЕКОГО, САМО ПОД УСТАВНОТО И ВЕКОВНОТО ИМЕ. КОЈ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ ГО ПРИЗНВАМЕ, КОЈ НЕ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ.

академик Блаже Ристевски

 

 

МАКЕДОНИЈА ИМА НАДЕЖ И СИЛА!

МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕМА ДА ЗАГИНЕ!

       Обид на внесување на "Охридскиот договор" во Уставот на Република Македонија é терористички акт. На тој начин cé дава до знаење на терористите од целиот свет, дека со тероризам може да сè менува Устав. Никоја цивилизирана земја на светот, нема да не земе сериозно во предвид.

Заев е срам за земјата во која е роден, политички дилетант и измамник. 

Оставка Заев - изрод и да те нема повeќe вo политикa!

Законите и Уставот сè створени со една цел, а тоа е да се заштитиме од криминалците.

 

СРАМОТ  нa Македонија

        Владата и Собранието на Република Македонија немаат легитимитет според законот и Уставот на Република Македонија да го менуваат Уставното Име на нашата држава.

Оваа власт е диктаторска и незаконска.

 

Mасакрот од Загоричани

Masakrot od Zagorichani

Беспомошното население, обземено од паничен страв, трчаше по улиците и избезумено бараше прибежиште за да се скрие од куршумите и од ножот на тие поклоници на вандализмот!... ПОВЕЌЕ

 

КЛЕОПАТРА СЕДМА ФАРАОН НА ЕГИПЕД 

Cleopatra

Плутарх запишал дека мајчин јазик на Клеопатра бил “македонскиот јазик”! “Беше вистинско задоволство да се слуша звукот на нејзиниот глас со кој, како инструмент со многу жици, таа преоѓаше од еден јазик во друг, така што имаше само,... ПОВЕЌЕ

ЧАС ПО ИСТОРИЈА

 

History of Macedonia

Александар Македонски нé може да сé именува како ''грк'', бидејќи во негово време НЕ ПОСТОЕЛЕ ''грци'', а Грција како држава за прв пат во историјата се појавила после 1830 година. Данаите од Мало Азија, сродниците на атино - данаите од Атина, Атика - Пелопонез, немаат никаква врска со Македонците, но таму не биле сите ''сродницѝ на данаитe'', таму имало и ''илотѝ'', домородно не асимилирани,... ПОВЕЌЕ

Македонската eмиграцијата сé организирала во т.н. Македонска политичка организација (МПО), во САД. 

 

Во 1926 година бугарските шпиони сé инфилтрирале директно од Софија за да ја уништат македонската политичка организација. До 1927 година тие ја постигнаа својата цел, а Македонската политичка организација стана Македонска патриотска организација,... ПОВЕЌЕ

ИСТОРИЈА НА ГРЦИЈА - ХЕЛАС - ЕЛАС

??. ????? ? ???????     

Грција или Хелас ЗА ПРВ ПАТ ВО ИСТОРИЈАТА Е СТВОРЕНА 1829 ГОДИНА со помош и заштита на Франција, Обединетото Кралство и Русија  ПОД ВОДСТВО НА КРАЛОТ ОТТО  од Вителсбах, Принц од Бавариjа,...  ПОВЕЌЕ

 

 

AНДОН ЛАЗОВ ЈАНЕВ – ЌОСЕТО 

AНДОН ЛАЗОВ ЈАНЕВ – ЌОСЕТО 

Бестрашен и непокорен јунак, кој не служел на личности, туку како што подоцна ќе каже самиот, јас и служев само на Македонија.,... ПОВЕЌЕ

АPИCTOTEЛ

 

Онa сме што постојано го правиме. Затоа, моќта за контрола на нашата работа може да ја контролира нашата карактеристика, моќта за контрола на нашиот карактер е моќта за контрола на нашиот живот,... ПОВЕЌЕ

 

СТРАНИЦА НА СРАМОТ

  СТРАНИЦА НА СРАМОТ

СРАМНОТО И ПРЕДАВНИЧКО ОДНЕСУВАЊЕ НА ПОЛИТИЧАРИТЕ ОД РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,...  ПОВЕЌЕ

МАКЕДОНЦИТЕ ПОД СPПСКА ОКУПАЦИЈА 1912 - 1941

???? ??? ??? ????????? ??? ????? ?? ????

Mајорот Воин Поповиќ, придружуван од една чета четници, припадници на организацијата „Црна рака”. Воин Поповиќ повторно им ставил до знаење на граѓаните на Велес дека треба да се прогласат за Срби,... ПОВЕЌЕ

 

  28/09/2018   Македонија

    За сè со МАКЕДОНОН MAKEDONON MAKEDONON

   

МАКЕДОНOHv

 

       HЕПРИЈАТЕЛИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДА НЕ ПРАВАТ ПЛАНОВИ, БИДЕЈЌИ, МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  НЕ  МЕНУВА. 

       Според сите истражувања, 8 - те (екстра)  пратеници зеле мито или биле принудени да гласаат со уцена. 

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

Гласањето на ден 19.10.2018 во Собраниетo на Република Македонија, треба да сé поништи, а одговорните "пратеници" треба да сé отстранат од Собранието на Република Македонија,   и да сé истражи  делото детално.

Грешникот сака да ги направи патриотите грешни за да сé спаси, но, листата е долга, на обвиненија.

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

Џафери е криминалец, кој ќе одговара за: 

1. Незаконско превземање на функција во Собраниетo на Република Македонија. Бранителите на ден 27/04/2017, го бранеа Уставот и законот на РМ, не сé виновни.

2. Незаконско и неуставно укинување на 40.000 амандмани на ВМРО ДПМНЕ, уредно регистрирани. 

3. За незаконското и против Уставното гласање на ден 19/10/2018, за обид за смена на Уставното Името на нашата држава, но според законот и Уставот на Република Македонија, Уставното Името на Република Македонија, не може да се менува во Собранието на Република Македонија.   ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД  И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ  - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ГО ОДЛУЧИЈА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ НА РЕФЕРЕНДУМ 1991 година. Референдумска задолжителна одлука, не може да се менува во Собранието на Република Македонија.

Џафери ќе одговара бидејќи е избран на нелигитимен начин, делото не застарува. Грешникот ќе одговара и за процедурата со кој ги укина амандманите на ВМРО ДПМНЕ. Името на Македонија нé може да се менува во Собранието на Република Македонија, ќе одговара.

Доколку има политичка воља, терористите од 2001 година, треба да одговараат за воени злосторства, бидејќи не постои помилување за такви грешници, според законот на воени злосторства од Конвенцијата од Женева.

"ТРИС СЈО" КОРИСТИ НЕЗАКОНСКИ СТЕКНАТ МАТЕРИЈА, СО КОЈ ГИ УЦЕНУВА ПОЛИТИЧКИТЕ ПРОТИВНИЦИ НА СДСМ. 

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

СПЕЦИЈАЛНОТО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО ПРЕДВОДЕНО ОД ЈАНЕВА, ИМА АКТИВЕН УДЕЛ ВО УЦЕНА НА ПРАТЕНИЦИТЕ на ден 19/10/2018. 

СЈО ПРЕРАСНА ВО КРИМИНАЛНА - ТЕРОРИСТИЧКА, НЕЗАКОНСКА  И  НЕУСТАВНА  ОРГАНИЗАЦИЈА И РАБОТИ ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНСКИОТ НАРОД  И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ.

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

      Точно е дека амбасадорот Бејли беше во Собранието на РМ на 19/10/2018, но, одговорните за поткупот на пратениците сé: 

 - С. Мијалков

 - С. Кочан 

 - З. Заев со неговото СЈО 

 - Т. Џафери и 

- неколку корумпирани пратеници.

Делото е криминално - терористичко и нé застарува ќе одговараат.

      Корумпираните пратеници, заради своите криминални досиеја, се подложни на уцени и поткупи што дополнително ја саботира нивната политичка способност да можат независно, во согласност со волјата на народот, да носат легитимни одлуки во Собранието на Република Македонија, на тој начин државатa стана заробена.

ЗАДОЛЖИТЕЛНА РЕФЕРЕНДУМСКА ОДЛУКА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАМЕНИ ОД ПРАТЕНИЦИТЕ ВО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, според законот и Уставот.

Договорот од Преспа, не постои, грчкиот потписник си поднесе оставка за да не одговара кривично. УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ ШТО ГИ ПОДГОТВИ диктаторот ЗАЕВ, НЕ СЕ ЗА ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА, туку да си ја придолжи кариерата незаконски. Името на Македонија НЕ МОЖЕ ДА СЕ МЕНУВА ВО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.  

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

Kако што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' Цврсто да застанете на нози и борете се за она кое праведно ви припаѓа''. Македонија НАСЕКАДЕ И СО СЕКОГО, САМО ПОД УСТАВНОТО И ВЕКОВНОТО ИМЕ. КОЈ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ ГО ПРИЗНВАМЕ, КОЈ НЕ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ.


       ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД  И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ  - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ГО ОДЛУЧИЈА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ НА РЕФЕРЕНДУМ 1991 година.

ЗА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД според законот и Уставот на Република Македонија,
НЕ МОЖАТ ДА ОДЛУЧАТ TAKA НАРЕЧЕНИ ''ПРАТЕНИЦИ''  - КРИМИНАЛЦИ И ТЕРОРИСТИ ВО СОБРАНИЕТО НА РМ.

ОДЛУКАТА ВО СОБРАНИЕТО на ден 19/10/2018, ЗА СМЕНА НА УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Е КРИМИНАЛЕН ОБИД, НА КРИМИНАЛЕН НАЧИН ДА СЕ СМЕНИ УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

ТАА ОДЛУКА Е НЕЗАКОНСКА И НЕУСТАВНА,
НЕ ЈА ПРИЗНАВАМЕ И НЕМА ДА ЈА ПРИЗНАЕМЕ.

Не сè виновни за велепредавство, само тие од опозицијата, кои се осомничени дека зеле мито, весниците велат биле уценувани и итн., туку и тие од позицијата, заедно со диктаторот Заев и терористот дезертер незаконски пр. на Собранието на Република Македонија. 


Продавање на највисоките државни и национални интереси нé е водење политика, туку предавство.

Криминалците само ни дадоа уште една помошна алатка, со која ќе ги изритаме, сите, комплетно надвор од високите политички институции на Република Македонија. Криминалците има да зажалат што им текнало да станат политичари во Република Македонија.

КРИМИНАЛЦИТЕ САМИ СИ СЕ СТАВИJА НАДВОР ОД ИГРА:

1. ЗАДОЛЖИТЕЛНА РЕФЕРЕНДУМСКА ОДЛУКА изгласана на референдум,
НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАМЕНИ ПО ЗАКОН И УСТАВ HA РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ВО СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ОД СТРАНА НА ПРАТЕНИЦИТЕ.

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

19/10/2018   Коалицијата на ламјата

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, на ден 19/10/2018 доби најкриминална политичкa коалиција, ''Коалицијата на ламјата''.

Тие cé велепрадавници и ќе одговараат пред правдата на народот, законот и Уставот на Република Македонија.

 

СРАМОТ  нa Македонија

        Владата и Собранието на Република Македонија немаат легитимитет според законот и Уставот на Република Македонија да го менуваат Уставното Име на нашата држава.

Оваа власт е диктаторска и незаконска.

Бранителите на законот и Уставот од 27/04/2017, нема да бидат амнестирани, тукy ќе бидат прогласени за народни херои на Република Македонија. 

Ќе има правда за хероите на Република Македонија. Нема што да сé амнестира, тоа сé нашите херои.

      Пратениците кои  гласаа за неусвните промени, НЕ сѐ реформатори туку предавници и лажговци од најгрозен вид. 
Пратениците на Република Македонија, НЕ сé бирани да го менуваат Името на Република Македонија. КАДЕ И КОГА ВО КОЈА ПРЕДИЗБОРНА ПРОГРАМА, тие го имаа овој криминален акт? 
Таквите изроди ќе одговараат пенално ЗА ВЕЛПРАДАВСТВО.

 

13/10/2018   Македонија

    Бранителите на законот и Уставот на Република Македонија, секојдневно под тортура на диктаторот Заев и терористите. Бранителите се затворени неправедно, само затоа што на ден 27.04.2018, го бранеа законот и Уставот на Република Македонија.

      Само забележуваме ѝ порано, дека доколку се сакало, сè можело.

Предавниците сè обелоденети.

Може во НАТО и со Уставно име, уште во Декември 2017 година, но  криминалните политичари од Република Македонија, предпочитуваат да се служат со расипаните навики, а тоа е да крадат, лажат и да го предадат Македонскиот народ.

Заев криминално лажеше

Заев криминално лажеше

 

Да се потсетиме како Заев лажеше предизборно, дека НЕМА ДА СЕ МЕНУВА УСТАВОТ заради смена на Уставното Име на Република Македонија и на телевизија, ''кој ќе и каже на Америка дека се излагалѐ''.

      Пратениците кои имаат намера да гласаат за неусвните промени, НЕ сѐ реформатори туку предавници и лажговци од најгрозен вид. 
Пратениците на Република Македонија, НЕ сé бирани да го менуваат Името на Република Македонија. КАДЕ И КОГА ВО КОЈА ПРЕДИЗБОРНА ПРОГРАМА, тие го имаа овој криминален акт? 
Таквите изроди ќе одговараат пенално ЗА ВЕЛПРАДАВСТВО.

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

   

     ЗАЕВ ДА ПРЕСТАНЕ ДА ИЗИГРАВА ''МАЈМУНЛУЦИ'' И ДА СИ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА.

      Законите и Уставот сè створени со една цел, а тоа е да се заштитиме од криминалците.

Откако СДСМ со ДУИ дојдоа на власт, брутално ги кршат законите и Уставот на Република Македонија.
Поддржуваат криминал и подгоруваат меѓуетничка нетрпеливост.

Каде планираат криминалците од СДСМ и ДУИ да отидат и какво цивилно опшество планирaат да изградат со непочитување на законот и Уставот на Република Македонија. 

       СПОРЕД  УСТАВОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ПРAШАЊЕ КОЕ НЕ ПОМИНАЛО НА РЕФЕРЕНДУМ, МИНИМУН 2 ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВРАЌА НА ДНЕВЕН РЕД, НИТУ НА РЕФЕРЕНДУМ, НИТУ ВО СОБРАНИЕТО.

КОНСУЛТИВНИОТ РЕФЕРЕНДУМ НЕ ПОМИНА, одлуката не е усвоенa

 

       А ГРЕШНИЦИТЕ САКААТ СО ВЕКОВИ, ДА ТЕ НИШТАТ И  ПРИСВОЈУВААТ  ЗА ВЕЛИЧИЈАТА ТИ,  ВЕЛИЧЕНСТВЕНА  МАКЕДОНИЈА.

ЗА СИНОТ  ВЕЛИЧЕНСТВЕН  ШТО  С
  РОДИ  ВО  ТВОЈОТ  РОД.
ЗА ТОА ШТО БИЛ МАКЕДОНЕЦ, ЗА ТОА ШТО ДО ИНДИЈА СИТ
ГИ ЗГАЗИ ВЧНОСТ НИ ДАРИ.

И  Н
  САМО  ЗАТОА  СИ  ИЗБРАН  ДА СИ МАКЕДОНЕЦ, МАКЕДОНЕЦ  СИ  ЗАТОА ШТО ИМАШ СИЛНИ  НЕПРИЈАТЕЛИ.

      ЈАВЕН  ПОВИК  ДО  СИТЕ  ЧЛЕНОВИ,  СИМПАТИЗЕРИ  И  ПPИЈАТЕЛИ  НА  МАКЕДОНИЈА Е СЕ,  ШТО  МОЖАТ  ДА  ГЛАСААТ,  во  РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  ДА  НЕ  ИЗЛЕГУВААТ  ДА  ГЛАСААТ,  на тој начин  да  ГО БОЈКОТИРААТ  ГЕНОЦИДНИОТ  РЕФЕРЕНДУМ, организирaн од терористите на ден 30/09/2018.

ДА #БОЈКОТИРАШ, ТОА ЗНАЧИ ДА НЕ ИЗЛЕГУВАШ НА ГЛАСАЊЕ, ЗА ДА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕ ЗАГИНЕ.

     "ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА" è ТЕРОРИСТИЧКИ АКТ, кој преку незаконскиот ѝ неустсвниот "КОНСУЛТИВЕН РЕФЕРЕНДУМ", терористите САКААТ да ја укинат МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНСКИОТ НАРОД. - МАКЕДОНОН

27/09/2018   Република Македонијa

Траги - комедија, нема напишано ниту Bлада на Република Македонијa

    Помилуваните терористи од ДУИ станаа цвеќиња за мирисање во однос на геноцидниот терорист Заев. Терористот без трошка срам агитира пред Симболот на Македонскта Борба за Ослободување - Македониумот, ''за'' геноцидниот ''Договор од Преспа''.

    HЕПРИЈАТЕЛИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДА НЕ ПРАВАТ ПЛАНОВИ, БИДЕЈЌИ, МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  НЕ  МЕНУВА. 

     МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  НÈ  МЕНУВА! ИМЕТО Е СÈ ШТО ИМАМЕ.

СДСМ под водство на помилуваниот за криминал, а сега веќе докажан велепредавник Зоран Заев, ПРЕРАСНАА во геноцидно - терористичка организација за Македонија и Македонците.

СДСМ е во коалиција cо бифшата терористичка ОНА, потоа ДУИ, на кои НЕ им поминале расипаните навики од минатото.

ЗАЕВ - ЛАЖГО, ВЕЛЕПРЕДАВНИК, ТЕРОРИСТ

Заев лажеше

Заев криминално лажеше

Заев лажеше

 

Да се потсетиме како Заев лажеше дека нема, да прави влада со криминалци и дека НЕМА, да сé обиде да го менува ИМЕТО

Преку ''Договорот од Преспа'', потишан од неовластен државен функционер, за таков вид на  ''меѓународен документ'', Грција со помош на НЕОДГОВОРНИТЕ политичари од Македонија, САКА, да си ја присвои Македонската историја и култура и на тој начин да го укинат официјално Македонскиот народ, идентитет, а со тоа и Македонската Држава.

КРИМИНАЛНИОТ ДОГОВОР не само го негира Името на Македонија туку, негира сé што е Mакедонско, деформирајќи го.

''     КРИМИНАЛНИОТ ДОГОВОР од Преспа ги повредува ОСНОВНИТЕ ЧОВЕКОВИ ПРАВА И СЛОБОДИ, како стандард на современата цивилизација! Договорот е антицивилизациски документ, нашите индивидуални и колективни човекови права се ЦЕЛОСНО ОСПОРЕНИ. 

"Договорот од Преспа", воедно и "консултивниот референдум", сé, геноцидни за Македонија и Македонците,  целата процедура е, незаконска и неуставна. Со криминалци, на криминален начин НЕМА да успееме да изградиме цивилизирано опшество за нас и идните генерации во Рeпубликa Македонија.

        НЕ МОЖЕМЕ  И  НЕ СМЕЕМЕ  ДА ДОЗВОЛИМЕ, ГУБИТНИЦИ, СЛАБАЦИ  И  ПРОДАДЕНИ  ДУШИ, ДА ГО  КРЕИРААТ  НАШИОТ  НАЧИН  НА  ЖИВОТ. 

МАКЕДОНЦИТЕ БАРААТ ПРАВДА И ВИСТИНСКИ ДЕМОКРАДСКИ ИЗБОРИ

МАКЕДОНЦИТЕ БАРААТ ПРАВДА И ВИСТИНСКИ ДЕМОКРАДСКИ  ИЗБОРИ, ВЕДНАШ

22/08/2018   Македонија

02/08/2018   Македонија - Мечкин Камен, Крушево 

        ПОРAКАТА ШТО ЈА ПРАЌААТ на ден 02/08/2018, ПРЕЦЕДАТЕЛИТЕ НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ И РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА, ПРЕКУ СВОИТЕ АМБАСАДОРИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Е ЈАСНА, МАКЕДОНИЈА ИМЕ НЕ МЕНУВА.

Kако што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' Цврсто да застанете на нози и борете се за она кое праведно ви припаѓа''. Македонија НАСЕКАДЕ И СО СЕКОГО, САМО ПОД УСТАВНОТО И ВЕКОВНОТО ИМЕ. КОЈ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ ГО ПРИЗНВАМЕ, КОЈ НЕ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ.

 

СРАМОТ  нa Македонија

 

       Изборот на помилуваниот терорист и дезертер  за Прецедател на Собранието е целосно неуставен, СДСМ не обезбеди ниту уставно - правни услови ниту мнозинство. Со 59 пратеници е ''изгласан'' помилуваниот терорист и дезертер.

СИТЕ ''ЗАКОНИ'' донесени во неуставното делување на помилуваниот терорист и дезертер се неуставни, ќе бидат прогласени за неважечки и ќе бидат уќинати.

        Во кое цивиизирано опшество, или зедница сакате да ''влезете'' со помилуваан за криминал и велепредавник, како Премиер  и  помилуван за тероризам и дезертер, како Прецедател на Собрание?

За доброто и иднината на Македонската Држава помилуваните криминалци и терористи треба да се отстранат од водење на јавна политичка функција, АКО Македоннија сака да зачекори и стане една цивилизирана Држава.

Во Eвропска Држава во која има помилуван за тероризам и дезертер  како Прецедател на Собрание или Премиер на влада - помилуван за криминал и велепредавник, НЕМА место никаде, за ваква држава, таа Држава е за никаде.

ЗА, МАКЕДОНИЈА

 

  12/07/2018   Македонија

    За сè со МАКЕДОНОН MAKEDONON MAKEDONON

   

МАКЕДОНOHv

     МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  Н  МЕНУВА. ИМЕТО Е С ШТО ИМАМЕ.

БЕЗПРЕКОРНТА БЕЗБЕДНОСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Е ЗАГАРАНТИРАНА, СО СКЛУЧУВАЊЕ  НА СТРАТЕШКИОТ ВОЕН ДОГОВОР СО САД.

СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ - САД, ЈА ПРИЗНАА ПОД УСТАВНОТО ИМЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. 

       СИТЕ ТИЕ КОИ РАБОТАТ НА СМЕНА НА УСТАВНОТО ИМЕ ЗА ДА МАКЕДОНИЈА ''ОТИДЕ'' ВО ЕДЕН ''СЕКОНДАРЕН'' ВОЕН ПАКТ, КАДЕ ТОЈ ПАКТ Е ЧИСТА ''0'', БЕЗ САД, НЕ САМО ЈА ОМАЛОВАЖУВААТ МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА, ТУКУ И СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ, КОИ ЈА ПРИЗНАА МАКЕДОНИЈА ПОД УСТАВНО ИМЕ. ОМАЛОВАЖУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА И САД, ТОА НЕМА ДА БИДЕ ДОЗВОЛЕНО, ПО НИКОЈА ЦЕНА.

МАЛОУМНИТЕ ПОЛИТИЧАРИ ДА СЕ ВРАЗУМАТ, ДА ПРЕСТАНАТ ДА ГО КРАДАТ, ЛАЖАТ НАРОДОТ И ЛОЈАЛНИТЕ  ГРАГАНИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

        САД ВИ ДОЈДОА И НА воена ПАРАДА. Стратешкиот Воен Договор треба да прерасне и во привилиѓиран Воено - Економски сојуз со САД.

          Kако што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' Цврсто да застанете на нози и борете се за она кое праведно ви припаѓа''. Македонија НАСЕКАДЕ И СО СЕКОГО, САМО ПОД УСТАВНОТО И ВЕКОВНОТО ИМЕ. КОЈ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ ГО ПРИЗНВАМЕ, КОЈ НЕ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ.

          Последните податоци што ги објави Народната банка покажуваат дека надворешната задолженост расте. За само три месеци создаден е нов долг од 230,8 милиони евра или заклучно со првиот квартал од годинава Бруто надворешниот долг изнесува 6,1 милијарда евра, што е 68,6% од Бруто домашниот производ. 

Токму според овој критериум Македонија е веќе во групата на високо задолжени земји. Најголем дел од надворешната задолженост отпаѓа на државата или 2 милијарди евра, па следуваат компаниите, осигурителните компани и домаќинства кои должат 1,9 милијарди евра, по нив се банките и НБРМ. - 10/07/2018.  

Да додадеме безбедност, ''0'', економија ''0'', рапродавање на Националните Интереси ''5+'' на евтин криминален начин. Не ''очекувале''  НАТО и EУ, но не достоинствено. СТЕ ЧУЛЕ ЛИ ЗА РАЗВОЈ НА НАУКАТА И УМЕТНОСТА, НЕШТО ОД ОВАА ВЛАДА на ''РМ''?,.. Е евидентно нема, ни да слушнете од oвие никакви.

 

HE CTE CAMИ

10/07/2018   Македонија

       Ми се допаѓаат луѓето од светот кои го обожаваат Македонскиот начин на живот и култура, но,  луѓето нетреба да го оспоруваат правото и на правите Македонци кои се родиле како Македонци и сакаат да живеат по Македонскиот начин на живот и култура, така луѓето од светот, ќе научат нешто ново од Македонците.

       ВНИМАНЕ, ''договорот'' Димитров - Коѕијас, од Нивици (Псарадес), нема никакво правно значење бидејки ''дипломатите'' од двете земји немаат прво да склучуваат Меѓународни договори, тоа важи како во Македониjа така и Грција, значи ''договорот'', склучен е НЕЛЕГАЛЕН. По втор пат грчката дипломатија на итрина, ја прелага македонската на малоумност и алчност. ''Договорот'' не е ни ''ратификуван'' во грчкиот парламент, исто како и оној првиот, за ''привременото Име'', на крај ќе испадне дека самите сакате да си ставате ''јарем за волови'', по втор пат, но овој пат сакаат да биде засекугаш, со едно писмо од 12 ''кумови. Лажгото Коѕијас писмо, не испрати, само усни ''препораки'' со името што го ''сонува''. 

ЕУ бирократите наградуваат ''нарко'' дилери и ''дилери'' на националните интереси. Со вакви никакви и предавници на Националните Интереси -  никакви, нема никогаш да основате, цивилизирано oпшество безбедно за вашите семејства.

ТОА НЕМА ДА БИДЕ ДОЗВОЛЕНО. 

Преговорите околу спорот ''за Името'', пoмеѓу Македонија Грција, под итно ТРЕБА ДА СЕ ПРЕЌИНАТ.

       АКО ПРИФАЌААТ ''СЕВЕРНА'' МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНЦИ, ЌЕ ПРИФАТАТ И ''САМО'' МАКЕДОНИЈА и МАКЕДНСКА НАЦИЈА, како што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' СО  ПРАВЕДЕН  ОДНОС,  САМО  НАМЕТНАТИТЕ  ОГРАНИЧУВАЊА  ИСЧЕЗНУВААТ  ''.

 

НЕМА ДА БИДЕТЕ ЗАБОРАВЕНИ

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКВА БРУТАЛНОСТ, со блиндирано возило против голоракиот народ

ДЕН на СРАМОТ за полицијата на РМ

17/06/2018 - Македонија

МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  НЕ  МЕНУВА

 

НИКОГАШ СЕВЕРНА; СЕКОГАШ МАКЕДОНИЈА

23.06.2018  -  Македониja

Учесниците на протестот го извикуваат името на претседателот на државата, „Македонија“, „Едно име имаме“, и „Предавници“. 

18/06/2018 - Македонија

Овој договор од Нивици (Псарадес),  не е добар договор и е ''извор'' на понатамошни посериозни проблеми.

Коѕијас, сака да каже, Република Македонија е ''марионета'' на некој, додека ''Северна Македонија'', ќе билa независна држава и верен сојузник на Грција. 

Пред неколку години ОНУ, ѓи ''бараше'' Македонците во Грција и ѓи најде, и што се случи,... ништо.

       Ако Грција сака трајно решение и најпосле сака да стане цивилизирана држава, треба да ѓи признае Македонците, во Грција, откако ќе ги признае Македонците, ќе увиди дека немa никакви проблеми со Република Македонија. Тоа важи за сите, за ОНУ, ЕУ, за сите.

З. З. наместо да направи нешто за економијата на Македонија, ја ''краде'' улогата на некој друг, (Прецедателот на РМ), кој е одговорен за таа работа (да прави Меѓународни договори и сојузи), но, нема што да се договара, Грците и грчката внатрешна политка, треба да ѓи признаат Македонците во сопствената држава, за Република Македонија, има кој да се грижи. ''Куќата гори, баба (Заев) се чешла''. Заев откако стана Премиер на РМ, постојано се меша во работата на Прецедателот на РМ, додека економијата на РМ, криминалот, безбедноста, човековите права, се во постојано опаѓање, е евидентно дека помилуваниот за криминал, Заев ја згрешил државната политичка функција, нека стане Прецедател, а не Премиер на РМ.

МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  Н  МЕНУВА. ИМЕТО Е С ШТО ИМАМЕ

 

 Извадок од весник од странство

Полицијата на РМ, се однесува како да ова не е народ на Македонија

Патриотите на Македонија, не, беа опасни за никого

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКВА БРУТАЛНОСТ, со блиндирано возило против голоракиот народ

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКВА ХРАБРОСТ, Бачев пред блиндираното возило го ЗАПИРА со сопственото тело, додка ВМРО - ДПМНЕ, дома пред тв, чекаат, да се смени Името на Македонија, потоа велат дека Бачев, бил ''третта'' колона на некого.

ПОГЛЕДАЈТЕ ШТО направиле, за голоракиот народ

ДЕН на СРАМОТ за полицијата на РМ

17/06/2018 - Македонија

13/06/2018 -  Македонија

 

Протест, пред Владата на РМ, против промена на Уставното Име

02.06.2018   Македонија

 

        НЕМОЖЕМЕ  И  НЕСМЕЕМЕ  ДА ДОЗВОЛИМЕ, ГУБИТНИЦИ, СЛАБАЦИ  И  ПРОДАДЕНИ  ДУШИ, ДА ГО  КРЕРИРААТ  НАШИОТ  НАЧИН  НА  ЖИВОТ. 

Kако што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' Цврсто да застанете на нози и борете се за она кое праведно ви припаѓа''. Македонија НАСЕКАДЕ И СО СЕКОГО, САМО ПОД УСТАВНОТО И ВЕКОВНОТО ИМЕ.

03-04/03/2018

Шведска,  Австралија, САД и друѓи земји низ светот

'' Македонија никому не ја даваме, Македонија никому не ја продаваме. Името на нашата држава е Македонија ''.

27/02/2018

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.

Македонците бараат:

(1) Безусловен крај на разговорите за името Македонија со Владата во Атина и продолжување на членството во Обединетите Нации и во сите меѓународни организации под државното име Македонија;


(2) Повлекување на Законот за употреба на јазиците;

(3) Повлекување на Договорот Заев-Борисов;(4) Итно ослободување на притворените и осудените за настаните во Собранието на Република Македонија од 27 април 2017 година.

     Македонците порачаа и: "
Јункер требаше да си седи во топлиот дом во Луксембург, и да си го пие својот омилен рум",... А не да доаѓа во Македонија, да дава поддршка на Влада, на чело со пoмилуван за криминл и патентиран велепредавник - Заев, на "топло", по прецизно, избега, се исплаши од Македонците, предавникот и на сигурно, во Лондон, понуди 4 ''предлози'', грците само требло да одберат, грешникот јавно, не понижи пред цел свет, без трошка, срам.

       Изборот на помилуваниот терорист и дезертер  за Прецедател на Собранието е целосно неуставен, СДСМ не обезбеди ниту уставно - правни услови ниту мнозинство. Со 59 пратеници е ''изгласан'' помилуваниот терорист и дезертер.

СИТЕ ''ЗАКОНИ'' донесени во неуставното делување на помилуваниот терорист и дезертер се неуставни, ќе бидат прогласени за неважечки и ќе бидат уќинати.

        Во кое цивиизирано опшество, или зедница сакате да ''влезете'' со помилуваан за криминал и велепредавник, како Премиер  и  помилуван за тероризам и дезертер, како Прецедател на Собрание?

За доброто и иднината на Македонската Држава помилуваните криминалци и терористи треба да се отстранат од водење на јавна политичка функција, АКО Македоннија сака да зачекори и стане една цивилизирана Држава.

Во Eвропска Држава во која има помилуван за тероризам и дезертер  како Прецедател на Собрание или Премиер на влада - помилуван за криминал и велепредавник, НЕМА место никаде, за ваква држава, таа Држава е за никаде.

ЗА, МАКЕДОНИЈА 

           Излeз, од политичката ситуација, која се повеќе и повеќе се продлабочува,  СЕ:  ВИСТИНСКИ ДЕМОКРАДСКИ ИЗБОРИ, НО ОВОЈ ПАТ БЕЗ ПОЛИТИЧАРИ КОИ СЕ: ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, за јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeдcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo.

           Само така, Република Македонија, ќе излезе од политичката криза, која трае повеќе  години, a Македонија  ќе биде чекор до воспоставување на  правна и демокрадска Држава   -   МАКЕДОНОН

Со МАКЕДОНОН ништо, не е недостижно

 

       '' КАКО НА НЕБОТО ИМА  ЕДНО  СОНЦЕ, ТАКА И НА ЗЕМЈАТА ЌЕ ИМА ЕДЕН  ГОСПОДАР, КАКО НА НЕБОТО, ТАКА И НА ЗЕМЈАТА ''  -  Василeoc  АЛЕКСАНДАР   МАКЕДОНСКИ

 

 

Битката кај Пидна

??????? ?? ????T?     

Таа битка завршила страшно за Македонците, бидејки фалангата тактички од страна на Римјаните била поделена и стратешки била изгубена битката,... ПОВЕЌЕ

 

Атанас Јанков

??????? ?? ????T?     

Македонци! Сетете се за светскиот победител, за светската слава на Македонија великиот Александар Македонски; сетете се за храбриот цар Самуил,... ПОВЕЌЕ

 

 

ИСТОРИЈА НА ГРЦИЈА

??????? ?? ????T?     

Грција или Хелас ЗА ПРВ ПАТ ВО ИСТОРИЈАТА Е СТВОРЕНА 1829 ГОДИНА со помош и заштита на Франција, Обединетото Кралство и Русија  ПОД ВОДСТВО НА КРАЛОТ ОТТО  од Вителсбах, Принц од Бавариjа роден во Салзбург, Јуни 1, 1815 а умрел во Бамберг Јули 26, 1867,... ПОВЕЌЕ

AПOCTOЛ ПETKOB

??????? ?? ????T?     

Апостол беше македонски Робин Худ. Тринаесет години тој носеше оружје. Уште пред Дамјан Груев да го организира прочуениот Централен Комитет, Апостол беше крстосувал низ планините,... ПОВЕЌЕ

 

 

АНТИГОН  ВТОРИ 

??????? ?? ????T?     

Историчарoт Полиб за војната напишал:

            ''Никој човек досега не поставил толкава хегемонија во Аѕена  и другите градови држави  како Антигон   - македонскиот василеос'',... ПОВЕЌЕ

 

 

АНДРИСК

??????? ?? ????T?     

Во 150 п.н.е. Андриск отишол во во Сирија за да побара поддршка со цел да ja ocлoбoди Македонија. Тој бил примен од Селеуковата династија,... ПОВЕЌЕ

 

 

АНТИГОН ТРЕТИ ДОСОН

??????? ?? ????T?     

Антигон влегол во Спарта, каде што македонските војници не направиле никакво зло врз незаштитеното население,... ПОВЕЌЕ

 

 

Владо Черноземски

??????? ?? ????T?     

Се додека Македонија е поробена и распарчена, jас ќе се викам Владо Черноземски,... ПОВЕЌЕ

 

 

Ванчо Михајлов

??????? ?? ????T?     

Два факта за Михајлов се неспорни:

- тој дека бил лидер на ВМРО по 1924 и

тој се залага за назависна и обединета Македонија со главен град Солун,... ПОВЕЌЕ

 

 

ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ

??????? ?? ????T?     

Александровата порака до српските крвопијци во Македонија: '' Убијте пет, па ние ќе убиеме по петстотини "

 Александров за автономија на Македонија се сведува на следново: ''Борба за  Oбединета Македонија. Hезависна  Македонија може да биде поставена под заштита на,... ПОВЕЌЕ

 

КАМЕНОТ ОД РОЗЕTА

??????? ?? ????T?     

Каменот од Розета е дефинитивно и ''црно на бело'', по прецизно ''ижлебано во карпа'', дека ''античките'' Македонци и сегашните зборувале еден ист јазик.,... ПОВЕЌЕ

 

Колиме по заповед на кралот!

???????????? ?? ??????? ?? ????? ??????????

грчката војска влегла во селото на 23 јуни во пет часот попладне, веднаш собрале 60 селани, ги однеле во блиската корија и ги убиле. Истата ноќ цело село ечело од писоците на жините и девојките што грчките војници ги силувале до смрт: Со свои очи видов како ја обесчестија снаата на ... дванаесетгодишната ќеркичка на ... и жените беа врзувани по три, беа тепани и фрлани под нозете на коњите,... ПОВЕЌЕ

КОЈ ''МАТИ''

 

     

За да се среди тој проблем, треба да се даде државјанство на Македонците каде и да се, значи на адресата надвор од Македонија но, да не им се дозволи да гласаат на избори во Македонија,... ПОВЕЌЕ

Населување на Албанците во Македонија

 Zaev: I jas sum albanec     

Цариград, (Ромеја - Источнaта Римска Империја - Вториот Рим) со цел да го разбие етничкото единство на Македонците, во нивната татковина населил туѓи колонисти,.. ПОВЕЌЕ

 

ИМА ЛИ ЈУНАК

 ЗОШТО НАШИОТ ЈУЖЕН СОСЕД И ''НАШИТЕ'' МИНИСТРИ НЕ ЗБОРУВААТ ЗА МАКЕДОНСКИОТ ГЕНОЦИД, ИЗВЕДЕН ОД СТРАНА НА ГРЦИТЕ     

Грција треба официјално да се извини и да каже дека им е жал, за геноцидот врз Македонците, од 1912 до 1992, (геноцидот врз Македонците во Грција се уште е во тек) а заедно со помош на ЕУ да подготват 10 000.000.000 €, горе долеу, за да се обештетат Македонците (бегалците),,.. ПОВЕЌЕ

ДАМИ  И  ГОСПОДА, МИНАТИОТ, СЕГАШНИОТ  И  ИДНИОТ  ПРЕЦЕДАТЕЛ  НА  РУСИЈА

''ДАМИ  И  ГОСПОДА, ПРОШЛОЕ, НАСТОЯЩИЙ  И  БУДУЩИЙ ПРЕЗИДЕНТ РОССИИ''

''LADIES AND GENTLEMENS, THE PAST, THE PRESENT AND THE FUTURE PRESIDENT OF RUSSIA'' 

 

    18/03/2018   Македонија

МАКЕДОНOHv

        НЕ  МОЖЕМЕ  И  НЕ  СМЕЕМЕ  ДА ДОЗВОЛИМЕ, ГУБИТНИЦИ, СЛАБАЦИ  И  ПРОДАДЕНИ  ДУШИ, ДА ГО  КРЕРИРААТ  НАШИОТ  НАЧИН  НА  ЖИВОТ.

        ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВЛАДЕЕ БЕЗРЕДИЕ И НЕПОЧИТУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ И ВОЉАТА НА НАРОДОТ.  СЕТО ТОА СПРОВЕДЕНО И ИЗВЕДЕНО ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ СДСМ, ВМРО ДПМНЕ И ДУИ, НА ЦИРКУЗАНТСКИ НАЧИН, А СЕТО ТОА ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО НА ПРЕЦЕДАТЕЛОТ НА РМ. 

НАЈГОЛЕМИТЕ ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ ИЗЛЕГОА СО КРИМИНАЛЦИ НА ИЗБОРИ. ПРЕЦЕДАТЕЛОТ НА РМ, ПОДДРЖА ИЗБОРИ СО КРИМИНАЛЦИ И ТЕРОРИСТИ, ИМ ДАДЕ МАНДАТ И НА ЕДНИТЕ И ДРУЃИТЕ, ПОДДРЖУВА НЕЗАКОНСКИ ПРЕЦЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕ HA PM,  ИЗБРАН СО 59 ГЛАСА, КОЈ ДЕЛУВА НЕЗАКОНСКИ И КРИМИНАЛНО, НАМЕСТО ДА ПРОГЛАСИ ВОЕНА СОСТОЈБА И ДА ЃИ ИЗГОНИ КРИМИНАЛЦИТЕ СО ПОМОШ НА АРМ И МВР, ОД ВИСОКИТЕ ИНСТИТУЦИИ НА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА.

Што е следното? Живи били па видели.

Запален автомобилот на пратеничката  на СДСМ од Виница

14/03/2018

      На КРИМИНАЛЕН, недемокрадски и неуставен начин, во така нареченото ''Собранието'' на Република Македонија беше ''изгласан'' Законот за јазиците. Незаконското, неуставното протолкување на законот на помилуваниот за тероризам и дезертер, незаконски избран со 59 гласа за пр. на Собранието на РМ, по незнам кој пaт ја ''фрли '' демократијата во Македонската Држава, во кантата за ѓубре. Овој така наречен ''закон'' не може, нема и не смее да се примени во практика во Македонската Држава.

       Многу ми е жал но што можевте да очекувате од помилуван дезертер и терорист како пр. на Собрание на PМ и пр. на влада на РМ - помилуван за криминал. Оваа ''авантура'' не требаше да се одобри уште на почетокот, по прецизно не требаше да се одобрат избори со обвинети за криминал, помилувани за криминал и помилувани за тероризам, за јавна политичка функција во Република Македонија.

Hезаконскиот пр. на Собранието на РМ, треба се отстрани од функцијата, местото на таков криминалец му е во затвор.

      Kако што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' Цврсто да застанете на нози и борете се за она кое праведно ви припаѓа''. Македонија НАСЕКАДЕ И СО СЕКОГО, САМО ПОД УСТАВНОТО И ВЕКОВНОТО ИМЕ.

03-04/03/2018

Шведска,  Австралија, САД и друѓи земји низ светот

'' Македонија никому не ја даваме, Македонија никому не ја продаваме. Името на нашата држава е Македонија ''.

27/02/2018

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.

Македонците бараат:

(1) Безусловен крај на разговорите за името Македонија со Владата во Атина и продолжување на членството во Обединетите Нации и во сите меѓународни организации под државното име Македонија;

(2) Повлекување на Законот за употреба на јазиците;

(3) Повлекување на Договорот Заев-Борисов;

(4) Итно ослободување на притворените и осудените за настаните во Собранието на Република Македонија од 27 април 2017 година.

     Македонците порачаа и: "
Јункер требаше да си седи во топлиот дом во Луксембург, и да си го пие својот омилен рум",... А не да доаѓа во Македонија, да дава поддршка на Влада, на чело со пoмилуван за криминл и патентиран велепредавник - Заев, на "топло", по прецизно, избега, се исплаши од Македонците,
предавникот и на сигурно, во Лондон, понуди 4 ''предлози'', грците само требло да одберат, грешникот јавно, не понижи пред цел свет, без трошка, срам.

       Изборот на помилуваниот терорист и дезертер  за Прецедател на Собранието е целосно неуставен, СДСМ не обезбеди ниту уставно - правни услови ниту мнозинство. Со 59 пратеници е ''изгласан'' помилуваниот терорист и дезертер.

СИТЕ ''ЗАКОНИ'' донесени во неуставното делување на помилуваниот терорист и дезертер се неуставни, ќе бидат прогласени за неважечки и ќе бидат уќинати.

       Политичка организација која се служи и што ќе дојде на власт со анти - патриотски методи, не се разликува од предавниците и корумпираните политичари, бидејќи вистината порано или подоцна, секугаш ''изгрева'', па затоа кога вистината ќе ''изгрее'', лажните патриоти ќе ''зајдат''

       Математиката и политиката, не одат заедно, бидејќи математиката е предвидлива, додека луѓето  се непредвидливи. 
Математиката е предвидлива па затоа  нашите ''математичари'', пардон ''политичари'' постојано се во ''математички проблеми''.
МАКЕДОНИЈА ИМЕ НЕ МЕНУВА, кој планира да ''математикува'', во погрешна насока, има  и  ќе  има  постојано ''математички проблеми''.

 

 

1-ви ДЕЛ      2-pи  ДЕЛ     3-pи  ДЕЛ

 

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.