v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  22 / Македононон / 2022 Македонија 

 ??????? ???? ?????????

'' Не постои ѕид кој е доволно висок за да се запре коњ со количка полна со злато '' - василеос (вашата светлина) Филип Македонски

 

     На бугарите кои со децении се обидуваат да ја крадат Македонската култура, земја и јазик треба да им се укаже на академиско и светско ниво, да престанат да крадат и лажат, тоа важи и за грците и останатите кои се обидуваат да не крадат.

Татарското "јазичество", мора да се стави во учебниците, така децата и бугарофилите, нема да имаат повеќе сомнение дека бугарите се лажговци и нова нација, а татарите во денешна Бугарија, некогашен Паристрион, го презеле Македонскиот јазик, писмо и христијанство по насилен пат.

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

Исто и поголемиот син на Цар Симеон - Цар на Паристрион, нe ''Бугарија'' како што ве лажат, не го сакал христијанството, се обидел да си ја врати старата паганска вера, но татко му го отстранил од престолот на Паристрион и го наместил неговиот помал брат, исто како што направил неговиот татко, но не го ослепил. 

Татарското "јазичество" треба да е основа на сите историски толкувања  со бугарите, но тоа не значи дека бугарите настанале веднаш по "јазичеството", тие настанале дури после 1908 година како официјален народ за прв пат во историјата, со декларација дека се следбеници на 1-тa татарcка држава - кнежество во Европа (не се знае точното име на таа држава), ние македонците не ја оспоруваме државата на татарите, која била паганска држава и 2-та татарска држава - кнежество , кој од пагани станале христијани и го презеле македонскиот јазик и станале ''царство'', но откако била признаета од Ромеја, која и им устоличила Патријарх, кој денес бугарите вешто го кријат вистинското име на татарската држава, а вистинското име на таа држава е Паристрион. 
Паристрион се именувала државата на татарите, под водство со ''хан'', нe цар, зошто царството им било уништено од ромеите, станала повторно кнежество ''ханство'', ''патријатхот'' им бил укинат, татарскот цар умрел во ромејскиот затвор, се до унуштување од страна на османлиите.

Криминалците може да договараат што сакаат, но тие договори нема да бидат прифатени, на крај ќе одговараат кривично.

Треба да се усвојат закони за заштита на с што е Македонско, целото историско - културно наследство на Македонците во светот, во случај кога некој сака да го злоупотребува сето тоа што е Макединско, да биде гонет кривично, минимун на територијата на Македонија.

 

Во времето на Георги Димитров, бугарите ги признаа Македонски народ, Македонски јазик во Пиринскиот дел на Македонија, со сите одлики.

 „Во интерес на процесот на зближување и идното обединување на македонските области од двете страни, нашата партија се согласи да се воведе како задолжителен предмет официјалниот македонски јазик во пиринскиот крај. И допушти како учители, македонски учители од Скопје, како и македонски библиотекари за да ја распространуваат литературата на македонски јазик. Тоа беше доказ дека нашата партија се однесува со најголема симпатија кон обединувањето на македонскиот народ.“

 

 

Летото 1947 година, со специјален закон изгласан во Великото народно собрание на НР Бугарија, во училиштата во Пиринска Македонија се воведоа како училишни предмети македонскиот литературен јазик и македонската национална историја.

 

Бугарите од времето на Тодор Живков негираат: Македонски народ, Македонски јазик.
Нашите "умни" политичари ги оставија бугарите да се зачленат во ЕУ, без да се решат прашањата за Македонскиот народ и јазик и не го решија статусот на Македонскиот народ во Пиринскиот дел на Македонија, "генијалните" резултати ги гледаме денес.

Бугарите по паѓањето на комунизмот имаат територијални, културни, јазични и секакви претензии кон Македонија и Македонскиот народ и тоа не го кријат, јавно негираат Македонски народ, Македонски јазик.

??????? ???? ?????????

"Нашите умни" политичари ??????? ???? ?????????дозволија министер бугарин да ги решава односите со Бугарија и воопшто да решава надворешна политика, како и министер албанец, историчар бугарин да ги "решава" историските прашања со Бугарија ??????? ???? ?????????, гркоман "да решава" историски прашања со грците.


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.