v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  12 / Македононон / 2022 Македонија 

 ??????? ???? ?????????

'' Тој што можам да го купам, највеќе го сакам, тој што сум го купил највеќе го маразам'' - василеос (вашата светлина) Филип Македонски

 

     

    Ако политичарите од Македонија плачат толку многу, а народот не, за ЕУ, треба да ја измениме ЕУ и да ја цивилизираме целосно, зошто во Грција и Бугарија, како членки на ЕУ, не го признаваат Македонскиот народ.
ЕУ за тие негации таму молчи и користи корумпирани политичари од Македонија за да ги прикрие нејзините криминални дејства.
Сé додека ЕУ не ги натера Грција и Бугарија да го признаат Македонскиот народ во нивните територии, нема ЕУ за Македонија, целосно без негации.
Актуелно преку корумпираните политичари се врши етно-геноцид во Македонија под покровителство на ЕУ, САД и нивниот воен сојуз НАТО.

Обединетите нации - ОН, со децении не сака да ги заштити и ги игнорира Македонците во окупираните делови на Пиринска и Егејска Македонија, кои се под постојана негација и терор на грците и бугарите, да не зборуваме во останатите делови на свет.

Станавме членка на НАТО на понижувачки начин и без одобрение на мнозинството на Македонскиот народ, а сето тоа ''залеано'' со долари од УСАИД. И покрај сите криминални дела голем дел од политичките партии преку своите пратеници во Собранието гласaа за членство во НАТО под понижувачки услови, сега сакаат да го повторат истото и со ''членството'' во ЕУ, попрецизно за преговори, кои на крајот ако вака продолжи нема да остане ништо Македонско.

Траги-комично е тоа што домашните предавници, својата "работа" ја извршуваат од омрза, помалку за финансиски средства, а крадат "на големо" од Македонскиот народ, затоа тие криминалци ќе платат, осудени со долги затворски казни за етногеноцид и криминал врз Македонскиот народ.

Значи ако сакаме "Македонија во ЕУ", попрво треба да ја цивилизираме и реформираме ЕУ, зошто во моментот и минатото, тоа е криминалистичка творба во однос на Македонија и Македонскит народ.

Од казната и одговорноста, нема да избега никој политичко-терористички субјект вмешан во обидот за геноцид врз Македонскиот народ. 

Единствениот пат за Македонскиот народ е цврсто: ''Насекаде со секого - Македонија - Македонци - Македонски јазик''.

 

 


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.