v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  14.01.2018 Македонија 

20.11.2015 | 04:04 Макаронија

,... така да ние како верни партнери имаме ПРАВО барем на 20 - 25% од тој профит од изваденото злато. Tие немаат никакво разбирање за нашите потреби ПА затоа ќе и подготвиме еден предлог закон: да нашиот јазик стане НАСЕКАДЕ ОФИЦИЈАЛЕН на територијата на Макаронија, а како не подучи еден паметен од генерозните макаронци, АКО не ни дадат од златото, ТРЕБА и децата уште во градинките насекаде во Макаронија да го учат нашиот јазик. 

greshnicite 

Главните виновници за '' ситуацијата '' 2015 Каменово - Макаронија

            20.11.2015 | 04:04 Макаронија

 

                             Да се запознае макаронската и светската јавност малку околу состојбите '' на ладно '' во однос на '' ситуацијата '' во месец мај 2015 година во Каменово - Макаронија.

 

         ''Макyстил'' фирма за преработка на челик во Макаронија, бифшата: ''Маалски завод Тошо'' фирма во Скупје - Макаронија, купена од '' Динферко Компанија '' со седиште во Лугано - Швајцарија, ма правото седиште на Динферко е во Њу Jорк - САД,.. потоа од истата страна: Ууго - Хром од Т'тово - Макаронија со директор од Црна Гора, МА вистинскиот сопственик e некој руски олигарх, значи, тоа е едната страна кои подготвиjа, поточно платија воени платеници од различни националности за ''циркусот'' 2015 во Каменвоо...ох, хо, хо,.. 

         ОД другата страна мафијашкиот клан на '' војдовода'' Мигаллоков кој од макаронската патриотската партија ЛРДЏ - МГПП ( лева рака десен џеб ама на големо, патриот, патриот )  и дел од макаронската елитна полиција направи: здружена криминална - ракетарска - организација и ги ракетираат бизнисмените во нивните '' реони ''од Макаронија, ( јас сакам така да верувам : ДЕКА САМО дел од МВР е под нивна контрола,.. дај боже ) ЗДРУЖЕНИ за ракет во Макаронија со кланот на '' арам-баша '' Алкапоонехмети '' кој од бифшата УКЦ а потоа ОЛЕ се оддели од ''босот на Косова'', па затоа Алхмети немаше и подршка од негова страна во тие денови,... занчи И ТОЈ Алкапоонехмети направи од КДВT ( на каде дува ветaр на таму ... посебно ако го '' прснат '' малку повеќе, вода ќе го однесе ): криминална - ракетарска - организација и ги ракетираат бизнисмените во неговите'' реони '' од Макаронија и тие имаат свои луге во МВР,.. 

Значи тие горе наведениве, ТИЕ СЕ ТИЕ што ГО ИМААТ организирано '' циркусот '' од 2015 во Каменово - Макаронија.
Се '' ИЗВРТИЈА '' работите дека Макаронија ја '' нападнаа '' терористите, ма вистината е поболна, а тоа е дека:  платениците саакаа да ја ослободат кутрата Макаронија од ракетарите, од криминалците на: '' војдовода'' Мигаллоков и '' арам-баша '' Алкапоонехмети '',.. е да болно. 

Ма сега ракетарите од Макаронија најдоја '' ѓавол '' со кого да се закачкаат... Како пројдоа работите горе долу ги знаеме. 

Како така '' господaта ракетари '' преку '' невладините друштва '' извртија дека ТОА Е '' епска битка '', била патриотска и била во служба на одбрана на татковината... а не дека е судир за интерес, а авторитетот на Државата Макаронија ...тони , тони... тони...

 

Сепак мафијашите мислат ''куртулија'' ,..'' '' господа '' јамката се стега само по-полека околу вашиот врат ''.

Еден живот за тие криминалци и има и вредност, а тоа е: 

- 70.000 евра да се разделат пoмеѓу мајката на загинатиот 40.000 евра и сопругата на загинатиот 30.000,.. евра.

- за ранет 30.000,.. евра.,.. горе долу.

- а за добро извршената работа ''полицајците'' т.ес '' бранителите '',.. или незнам како да ѓи наречам, добија награда од 10.000 евра. 

Со криминалните активности на овие два криминални клана на држвата Макаронија и е нанесен тежок удар за рзвојот и благосостојбата на граѓаните на истата. 

НА секој од Макаронија дури и на малите деца и е познато дека ракетот ''цвета'' врз бизнисмените и дека нема слобода на движење и говор за граѓаните во Макаронија денес....''господа'' странците ''не пасат трева '' тие знаат... па затоа од 170 странски земји на кого побаравте помош, НИКОЈ од нив се одзва на вашето ''кукање''.

Ма сепак странците се добри и ви праќаат најразлични ''емисари '' СЕ со цел да ве демократизираат.

Значи премиерот на владата на Макаронија, Грбовски подржан од КДВT ( на каде дува ветaр на таму ... посебно ако го '' прснат '' малку повеќе, вода ќе го однесе ), женент по втор пат, ( ако нека му е со среќа: со сестра на Мигаллоков од мафијашкиот клан Мигаллоков ), оди по светотот и ѓи лаже '' алчните '' бизнисмени дека во Макаронија ќе направат '' добар бизнис'', така да откако тие ќе напраават фабрика и отворат бизнис ''здружените маафии'' си ги ''стрижат како овци '' пардон ракетираат или со прости зборови и изнудуваат пари,.. поточно евра а може и во долари,.. евентуално злато или дијаманти,.. или цигари Mалборо.

Прецедателот на државата Макаронија дали знае или незнае, е немоќен или неспособен да стори нешто,.. времето ќе каже... МА во секој случај го ''наместија'' испадна дека:

'' Бидејќи прецедателот на Макаронија отиде во Русија во МНОГУ СЕНСИБИЛЕН момент, ПА се случија настаните во Каменово 2015''.

АРМ најверојатно има сеуште способен персонал па категорично или не и беше '' дозволено да земат учество во одбрана на татковината '', а за тоа земаат месечна плата, па се одделија од настаните од 2015 во Каменово,.. ѓи немаше никаде,... ма до кога ќе имаат сила и способност да не подпаднат под влијание на криминалните организации од Макаронија.

На '' терористите '' не им се суди,.. или им се суди па судењето се поништува и треба да се повтори, бидејќи ''нема за што'',.. тоа беше меѓу ракетарска пресметка меѓу повеќе криминални банди во Макаронија, пардон едните ракетираа, а нa друѓите им здосади да бидат ракетирани па пратија платеници,.. или побараа '' попуст '' или плаќање на ракет на рати, на типичен криминалски начин, А НЕ нешто друго...

'' Терористи '' ( платеници ) од Црна Гора ( земјата на директорот на Ууго - Хром од Т'тово - Макаронија ), преку весниците се наведуваше дека '' тајно'' велат ѓи '' притискале '' разни европски емисари, да не '' изјавува '' МВР дека имало и загинати '' американски терористи '', евентуално и од друѓи земји ( од каде беше Динферко Компанија ? ) .... 

Криминалната организација на Мигаллоков направи ''големи'' пари со '' пронаоѓањето '' на златото на нацистите. 

Од кланот јавно изјавија преку весниците:

'' Немало нацистичкото злато на тие места во далечевско ( во тунелот ) и велетелешко ( во бифшата воена база од Bтората Cветска војна ), каде копавме под полициска заштита што беше подплaтена,.. пардон екстра-платена.''

Некако не сакате да кажете за тоа кога точно копавте на тие места, ДА НЕ БЕШЕ '' неколку месеци понапред ''.

Ма '' господа'' вашите '' мрмкаат '', а е и јавна тајна е дека на банкарска сметка на островите Барбадос има окоу 5 милијарди долари или евра '' исперени '' од бифшиот гувернер на Банката на НР Макаронија, Путeр Гоушев кој сега е во пензија со куќа од 1 милион евра... опс,.. нај верoјатно нашол '' турски жолтици'' шетајки се покрај Ваардааро... со ''сигурност'' можеби е така,.. бидејки пред да стане гувернер беше ''гол како пиштол''.

Носителот ( или '' testa di legno '' - значи дрвена глава на италијански ) на банкарското конто од 5 милијарди евра/долари од Барбадос дури СЕ ЗАКАНУВА дека ќе се обеси ако не го остават на мир... В Н И М А Н И Е, многу сме загрижени за него, бидејќи ако навистина се обеси, што ќе стане со парите на неговота банкарска сметка?,,.. здивнуваат патниците во авионот  што ќе го надлетува '' Бермудскиот Триаголник ''. Mислеше oд таму да ги троши парите... таму авионите исчезнуваат,.. велат вонземјаните ѓи киднапираат. 

Во секој случај најверојатно ќе апрофитира некоја '' карибска '' мафија,.. мислите?,... така да ќе стане: ''ни орале ни копале, а многу пари смотале''.

Со тие пари криминалниот клан Мигаллокови можат да сторат, МА И ПРАВАТ голем удар на демократијата во Макаронија, корумпирајки.. пардон купувајки голем дел од најразлични функционери на државата Макаронија,... да не зборуваме дека можат да ја изложат Макаронија на голема опасност на некоја странска воена интервенција. 

ТИЕ ШТО ГО ОСТАВИJА тоа проклето злато, знаат и нема да останат рамнодушни и да ве остават да ''ужувате '' во нивниот труд.

ОВА Е ПОЧЕТОКОТ НА ВАШИОТ КРАЈ '' ГОСПОДА '',.. само време ќе каже како ќе завршите: дали како Чаушевску од Романија или во затвор...

Во Макароија во уставот е напишао дека е демократска земја, па треба да завршите во затвор... 

МА вие сакате и правите нешто друго од Макаронија,... да дадеме време на време ,.. времето ќе каже СЕ. 

ОПС НИКАКО да ги заборавивме нацистите и нивното украдено злато и пари во вашите '' џебови '',.. или мислите дека нацистите '' загинале '' 1945,.. или заборавиле.... ЗА златото од вредност од околу 8 милијарди евра ?. 

Компромисно решение е да се скриете некаде,.. МА каде?,..  

Благодарејќи на технологијата за прислушкување се знае и колку пати сте прднале.. ( со извинение ), затоа внимателно преиспитајте ги вашите идни намери,.. 

Совет: БЕГАЈТЕ,.. опс,.. ма каде?.. пиленца....

Шеги на страна работата е пресериозна.

ДОКОЛКУ ИМА некорумпирана полиција во Макаронија, заедно со армијата, прецедателот на државата Макаронија и генералштабот ДА ИНТЕРВЕНИРААТ,.. додека не е прекасно,.. ќе ви дадам еден подарок,.. тајните служби се ПРОДАДЕНИ... тие од УВК или разузнавање,.. како сакате, каде беше '' војдoвода'' Мигаллоков,  што си даде оставка, МА на заминување стави свое '' кученце ''.

Да се надеваме дека службите на прецедателот на државата НЕ се '' корумпирани '' и се верни на државата Макаронија... или тоа е СЕ исто.

АПСОЛУТНО не смее да се дозволи создавање држава во држава,.  ма ''господата'' се на добар пат,... Таа организација во минатото веќе има искуство како тоа се прави.

Доколку не сте способни да си ја вршите вашата работа за кои сте платени од граѓаните на Макаронија, кажете, тогаш ќе го прогласиме Мигаллоков за цар на Макаронија и ќе се молиме на господ да одима конечно благосостојба во нашата држава... да плаќаме помалку,.. мислев на тоа.

Со години наназад, а сега на секои избори во Макаронија, народот е лажен, манипулиран, измамуван, како сакате, дека странските фирми за производство на: макарони, шпагети, тортилиас, нудолс и итн. се плашат од конкурентнос на името на држават Макаронија и народот макаронци,.. ДЕКА ако тие несе на власт ЕКСПРЕСНО веднаш името на државата Макаронија ќе се смени преку ноќ. 

МА МАКАРОНЦИ вистинскиот проблем на странските фирми и ВООПШТО на цивилиризаниот свет е АКО: 

'' ЕДЕН ракетар стане цар во Макаронија... доволно е премиер на држава''. 

Не знаеме со сигурност дали прецедателот на државата, (беше предложен, гласан и е подржан од ракетарите) дали и колку е вмешан во ракетарството во Макаронија?.

Експресно демантираат од прес - канцеларијата на Мигаллоков дека: 

'' '' војдoвода'' Мигаллоков НЕСАКА ДА биде цар, МА тој е и сака да остане верен ракетар ''.

 

НА долгата прес - конференција  на '' арам-баша '' Алкапоонехмети од КДВT ( на каде дува ветaр на таму ... посебно ако го '' прснат '' малку повеќе, вода ќе го однесе ) беше изјавено:

      '' Ќе го подржиме прецедателот на Државата Макаронија САМО кога и на наc ќе ни дадат од '' златниот колач '', бидејќи и ние сме чеда божји, а има шанса и да прозборуваме на '' макаронски '', така да ќе немаме против повеќе да ''макаронскиот'' јазик стане конечно '' мост на разбирање '' меѓу граѓаните во Макаронија. 

Да, на тој начин со сигурност и ние конечно ќе станеме верни на Државата Макаронија, ма разберетене, политика не се прави со гладни стомаци, а ние сме многу гладни,  гледате ли колку сме вредни па си работиме и малку прекувремено ракетираме. 

Реоните на '' војдовода'' Мигаллоков СЕ ПОГОЛЕМИ и по профитабилни, а и во одделни делови имаше закопано злато, така да ние како верни партнери имаме ПРАВО барем на 20 - 25% од тој профит од изваденото злато. Tие немаат никакво разбирање за нашите потреби ПА затоа ќе и подготвиме еден предлог закон: да нашиот јазик стане НАСЕКАДЕ ОФИЦИЈАЛЕН на територијата на Макаронија, а како не подучи еден паметен од генерозните макаронци, АКО не ни дадат од златото, ТРЕБА и децата уште во градинките насекаде во Макаронија да го учат нашиот јазик. 

       САКАМЕ и ние од КДВТ: бнкарска сметка на Барбадос,  Белизе кoj e eдeн oд првите 5 даночни оази во светот  (пласман во 2013 година) и неподвижен капитал на улица '' Макаронска '' во Прага.

Затоа граѓаните на Макараонија, ги молиме и треба да имаат малку повеќе чуствителност за нашите потреби, а бизнисмените од нашите реони на Макаронија ѓи повикуваме од оваа прес - конференција: да плаќаат редовно, бидејќи со прaтеничките и министерските плати КАКО ЌЕ СИ ѓи платиме нашите блиндирани возила,.. дали вие знаете колку гориво трошат тие возила? ''. 

( се извинуваме длабоко, ако некаде нашиот преведувач не преведувал ''верно'' од јазикот на ''арам-баша'' Алкапоонехмети ) 

 

В Н И М А Н И Е, В Н И М А Н И Е, ако сте во потрага на вработување со екстра висока плата. Од прес - канцеларијата на Мигаллоков исто така рекоа дека утре изутрина организираат избор на: 

'' двojник  - созија '' 

,.. некој актер, што личи на носителот ( или '' testa di legno '' - значи дрвена глава на италијански ) на банкарското конто од 5 милијарди евра/долари од Барбадoс. 

Несакале да го ризикуваат неговиот '' скапоцен '' живот, заради тоа што кога ќе лета над Бермудскиот Триаголник. Главна причина било тоа што во последно време авионите '' паѓаат '' на сомнителен начин и во Европа, а не само кога го прелетуваат Бермудскиот Триаголник, ма за тоа таму биле виновни вонземјаните, а во Европа не се знае со сигурност, дали заради луди копилоти или заради технички причини.

 

ИМА голем сомнеж, ( случај кој дополнително треба да се истражува ) дека и '' Велигденскиот масакар '' врз недолжните граѓани кај ''некое'' езеро во Макаронија, а беше извршен од засега непознати злобни криминалци (муслимански екстремисти... нема лоѓика), а ''евтино'' платени најверојатно од некој '' бизнисмен '' ракетиран од страна на безскруполозните ракетри на '' војдовода'' Мигаллоков и '' арам-баша '' Алкапоонехмети, ма за жал НЕМАШЕ ефект врз здружените ракетари од Макаронија. 

Се шпекулираше дека се затворени невини личности ( траѓи - комичниот случај Пич ) за овој '' Велигденски масакар '' над апсолутно недолжните Макаронски граѓани. Надлежните не ѓи интересира. За тие мрзеливи бирократи е битно дека има некој зад решетки, a дали е виновен или не,  тоа нив не ѓи интересира. В Н И М А Н И Е, неандерталци со ваква закражлавена мисла и демократија, нема да се соочите само со некој бунт што ќе го смирите со некој пендрак и малку солзавец, МА ЌЕ СЕ СООЧИТЕ со едно востание.

Некој сакаше преку '' казна '' на невини лица да го ''разбуди '' заспанато макаронско внимание,.. ма некако не му успеа, и тогаш како во горе наведениот случај: '' Случајот Каменово 2015 '', ракетарите кои беа и се на власт сеуште во Макаронија успеаа да ѓи извртaт работите...  момент денес со '' некоја техничка влада ''.

Cо случајот на '' златото на нацистите '',.. е '' гоcпода '' тука ќе ви биде '' малку '' потешко. 

Вие со преполни џебови со пари,.. пардон вашите банкарски сметки во '' финансискиот тропски рај '' се преполни, а да не ја заборавиме улица '' макаронска '' во Прага - Чешка... по прецизно банката.  Дури некои од вас изразија '' слатки ''соништа, дека сакаат да одат да живеат во САД, да уживаат, а вашите '' војници '' со празни  џебови ѓи потсетија: '' а Шутка '',..  e потоа ако ви дадат американците виза, '' no mony no viza '' -  нема пари нема виза, МА знаете вие добро, тоа што не го знаете е дека:

Тие вашите пардон '' недоволно - платено - дискриминaтите '', веќе ве предадоа.... една стара макаронска ''чума'' 

greshnicite

Тајните податоци за компаниите основани од само една адвокатска канцеларија Мосак Фонесак. Oфшор компании во Панама. Се работи за градежни компании, лица поврзани со медиумскиот бизнис во земјава, но и оф шор фирми кои тргувале со екс директорот на тајната полиција.
 
Фирми и поединци со офшор сметки во Панама:
1.  АД Бетон 
2.  Minyork Overseas INC- Акционер во Макстил 
3.  Вања Гавриловски и Марјан Стојменов 
4.  Tasiga Corp купувач на чешка фирма на Сашо Мијалков 
5.  ОТЕ Инвест- акционер во ЗИК Пелагонија 

 

Сега следува казната.

Тоа е тоа денес Макаронија, од рајот до пеколот и наназад... е да, да се надевме еден ден ќе се вратиме во рајот... сега сме ,.. долу,.. долу,.. долу,... МА, мора да има и ќе направиме и нагоре.

Кој сака да чуе ќе чуе,.. кој сака да види ќе види.

 

* оваа приказна е измислена А ДОКОЛКУ НЕКОИ ФАКТИ СЕ СОФПАЃААТ СО реалниото СЕКОЕДНЕВИЕ НА НЕКОЈА ДРЖАВА СЕ ЧИСТА КОИНСИДЕНЦИЈА и случајност... длабоко се извинуваме, а вечерва со сигурност нема да спиеме.

 

 

 


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.