v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  01.10.2018 Македонија 

Македонија ќе победи

Не треба да станеме цивилизирани за ЕУ, туку за нас, самите и треба да се ослободиме од корумпираните политичари.

Затоа корумпираните политички елементи од Македонија треба да си заминат.

Сé додека граѓаните на Македонија дозволуваат корумпирани политичари, за јавни политички функции во Република Македонија и дипломатcките пpедcтавништва, на дpжавата во cтpанcтво, Македонија, државата cо криминалци, на криминален начин НЕМА да успееме да изградиме цивилизирано опшество за нас и идните генерации во Рeпубликa Македонија.

       А ГРЕШНИЦИТЕ САКААТ СО ВЕКОВИ, ДА ТЕ НИШТАТ И  ПРИСВОЈУВААТ  ЗА ВЕЛИЧИЈАТА ТИ,  ВЕЛИЧЕНСТВЕНА  МАКЕДОНИЈА.

ЗА СИНОТ  ВЕЛИЧЕНСТВЕН  ШТО 
С
È  РОДИ  ВО  ТВОЈОТ  РОД.
ЗА ТОА ШТО БИЛ МАКЕДОНЕЦ, ЗА ТОА ШТО ДО ИНДИЈА СИТ
È ГИ ЗГАЗИ ВÈЧНОСТ НИ ДАРИ.

И  Н
È  САМО  ЗАТОА  СИ  ИЗБРАН  ДА СИ МАКЕДОНЕЦ, МАКЕДОНЕЦ  СИ  ЗАТОА ШТО ИМАШ СИЛНИ  НЕПРИЈАТЕЛИ
.

1-ви ДЕЛ      2-pи  ДЕЛ     3-ти ДЕЛ     4-ти ДЕЛ


        13.01.2019 Македонија

  

     12.01.2019 Македонија

  

     11.01.2019 Македонија

 

 

       Ова Собрание на Република Македонија, предводено од дезертерот и терорист, не легитимно и нема мандат да го менува Вековното Име на Државата на Македонците. Измените с не легитимни, н ги признаваме, ниту некогаш ќе ги признаеме. Неприфатливо е и тероризмот да с легализира.

''Пратениците'' ги изгласаа уставните измени. Со 81 глас "за" и ниту еден против и воздржан е донесена одлука за прогласување на сите амандмани кои произлегуваат од договорот од Преспа.

Амандманот 33 гласи: Во Уставот зборовите Република Македонија" се заменуваат со зборовите Република Северна Македонија", а зборот Македонија" се заменува со зборовите Северна Македонија", освен во член 36 од Уставот на Република Македонија.

Во Амандман 34 со новиот предлог на Беса зборовите кои живеат во нејзините граници" се заменува со како и граѓаните кои живеат во нејзините граници, граѓаните на РМ, македонскиот народ, и дел од албанскиот народ, турскиот народ, влашкиот народ, српскиот народ, ромскиот народ, бошњачкиот народ и другите".

Амандманот 35 гласи Републиката ги почитува суверенитетот, територијалниот интегритет и политичката независност на соседните држави" се дополнува членот 3 од Уставот на Република Македонија.

Амандман 36 гласи: Републиката ги штити, гарантира и негува особеностите, историското и културното наследство на македонскиот народ; Републиката ги штити правата и интересите на своите државјани што живеат или престојуваат во странство;

Републиката се грижи за дијаспората на македонскиот народ и на другите заедници и ги негува и унапредува врските со татковината; Републиката притоа нема да се меша во суверените права на други држави и во нивните внатрешни работи. Новиот текст изгласан денеска гласи: Републиката се грижи за дијаспората на македонскиот народ и за дел од од албанскиот народ, турскиот народ, влашкиот народ, српскиот народ, ромскиот народ, бошњачкиот народ и другите и ги негува и унапредува врските со татковината;

 

 

 

 

     10.01.2019 Македонија

 

     09.01.2019 Македонија

 

     04.01.2019 Македонија

 

Заев е ментално болен, опасен за себе и за околината.

баба рога не се откажува

    02.01.2019 Македонија

Овој стварно не разбира со добро

Македонија треба да воведе вињети за бугарските автомобили што транзитираат во државата

 

     01.01.2019 Македонија

МАКЕДОНИЈА E СЕ  И  МАКЕДОНОН   ВИ  ПОЖЕЛУВААТ

        СРЕЌНА НОВА ГОДИНА  ☼  ☼  ☼  ☼

СРЕЌНА НОВА НА СИТЕ ЧЛЕНОВИ, ПРИЈАТЕЛИ, СИМПАТИЗЕРИ И ЧИТАТЕЛИ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ,
Среќни  Новогодишни  празници

   29.12.2018 Македонија

Еве колку е ефикасен криминалецот

 

патриоти дрн, дрн

 

 

 

   28.12.2018 Македонија

Правдата ќе стаса.

СЈО, неспособни, партитизирани, корумпирани

СДСМ, живее во нереален свет, со кој прави добрососедство и пријателство, СДСМ е најомразена политичка партија меѓу Македонците.

 

Изгледа криминалниот договор од Преспа замагли с. Целокупно сите "Уставни" измени с криминални, а пратениците немаат надлежност да го менуваат Името на Република Македонија. Сите одговорни ќе одговараат кривично. Талат Џафери е дезертер, терорист и неуставен пр. на Собранието.

Македонија денес.

  21.12.2018 Македонија

Бај, Бај Матиз, дојди како турист во Република Македонија, кога е ќе посакаш.

Многу ми е жал, за иживувањето врз патриотите, но, правдата ќе стигне, бидете сигурни.

        Доколку водачот на малоумните и терористите предводени од дезертерот, успеат да ги усвојат во Собранието на Република Македонија, амандманите со кои с понижува Македонскиот нрод во сопствената држава, каква корист ќе има Македонскиот народ и Македонија, од корумпирани политичари како Мицкоски. 

Корумпраните политичари ( криминалцитe, терористите, еккономски профитери ) треба да с држат подалеку од високите политички институции на Македонија. 

Република Македонија има потреба, под итно да с ослободи од корумпираните политичари.

 

Bистина?

   19.12.2018 Македонија

Најпосле сватија, но прекасно, и без нив и со нив исто . 

15 години ДУИ, корупција и криминал

   17.12.2018 Македонија

 

Ова е траги-комедија, геноцидот означувал ''мир''.

Политичарите од Република Македонија немаат никава професионална етика ( срам ).

      14.12.2018 Македонија

   12.12.2018 Македонија

Од опозицијата мислт дека с во изборна кампања. Мицкоски е "надвор" од реалниот свет. Диктаторот Заев нeмa да си "замине" од власт доброволно.

Oвие с умо - болни, те негираат и сакааат ''Стратешко Партнерство'', патриотите с бришаат, тероризмот во Уставот. И сѐ гордеат на глупоста.

Уставниот Суд избегнува да поднесе одговорност

    10.12.2018 Македонија

После тепањето жени и старци на 19.06. и 07.12. денес на 10.12.2018 Хунтата и идризовската параполиција продолжи со брутално кршење на законски загарантираното право на протест.

 

 

За момент помисливме дека "лос амигос" с беа откажале од нивната "мисија",.. Наместо пред референдумот испадна после, пред "Уставните измени", да ни помогнат во мир,...

09.12.2018 Македонија

 

 

Културно и разумно од Кочани, опозиција што сонува секој диктатор.

   07.12.2018 Македонија

 

СДСМ ја води државата во пропаст

    06.12.2018 Македонија

Невозможно за Македонците да го ислушаат помилуваниот, при тоа да останат рамнодушни.

     04.12.2018 Македонија

сигурно членството било на работа

 

    03.12.2018 Македонија

Изборот на Џафери целосно неуставен: СДСМ не обезбеди ниту уставно-правни услови ниту мнозинство. Т. Џафери е избран незаконски, неуставно и без потребно мнозинство. Поради тој "избор" - терористички акт, с случија и настаните од "денот 27".

Џафери си призна дека е избран без мнозинство, нелегално и на криминален начин.

еден циркус

 

    03.12.2018 Македонија

Првиот знак за глупавост кај луѓето е потполно отсуство на срам.  -  Фроид

Па така кога ќе се најдете во ситуација да се срамите поради нечие туѓо однесување или изјава или се чудите на некои луди постапки веднаш знаете со кого си имате работа. 

03.12.2018 Македонија

 

Сите овие кои гласале за овој "ерес", немаат здрав разум. Ќе одговараат кривично.  ''Tерористите во Устав'', а с бришаат патриотите, кои ја створиле државата.

Не вие, ние с срамиме од тебе

   02.12.2018 Македонија

Ова е криминално терористички акт. Нема да биде заборавен, одговорните ќе бидат соодветно казнети. Ова злодело н го признаваме ниту некогаш ќе го признаеме.

     01.12.2018 Македонија

 

 

шеги на твитер

  30.11.2018 Македонија

Има разлика од криминал до криминал

   28.11.2018 Македонија

Долу тиранот Заев и терористите на ДУИ.

некој ''маршира''

балистот ''филозофира''

НЕМА СОЖИВОТ додока ова чудовиште од минатото и сегашноста, не исчезне од политичката сцена на Република Македонија.

   26.11.2018 Македонија

Имаме сомнеж дека тоа е рдиоактивен материјл ''увезен'' од Косово и Албанија

  25.11.2018 Македонија

     24.11.2018 Македонија

  20.11.2018 Македонија

 

   18.11.2018 Македонија

 

 

18/11/2018   Македонија

МАКЕДОНИЈА ИМА НАДЕЖ И СИЛА!

МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕМА ДА ЗАГИНЕ!

Со апаши и арамии ли ќе влегуваме во ЕУ и НАТО , порачаа присутните на протестот пред Собрание.

  HE, ЕУ и НАТО!

   

 

СОНЦЕТО  МАКЕДОНСКO, СИЛНО СВЕТИ, СВЕТИ, ДА НЕРВИРА ДУШМАНИ КЛЕТИ, КЛЕТИ.

40-50% од автобусите не успеале да поминат

18.11.2018 Јордан

Прецедателот на Република Македонија и првата дама пречекани како треба во Кралството Јордан. Про-владините весници или не знаат или се' завидливи.

   

19.11.2018 Македонија

Диктаторот Заев "седи дома", за да ја "одбрани", Македонија или фотељата.

   15.11.2018 Македонија

МАКЕДОНИЈА ПРОТЕСТИРА ПОВИК

 

Еве како власта планира да го саботира протестот 

   13.11.2018 Македонија

Македонија Име не менува!

Груевски треба да с заборави

    

Сашо Мијалков има негов приватен авион З3 ДАГ (Piper Seneca). Овој приватен авион 24/7 е следен од НАТО сателитите и нон стоп е под наѕор од центарот Г4 во Таранто (За бизнис и црни моменти), Италија. Инаку, З3 ДАГ (Piper Seneca), според документацијата е во сопственост на Емил Стојменов, најверојатно Н. Груевски прелетал до Унгарија со тој авион.

ништо и од тебе

13.11.2018 Македонија

Kако што с договориле.

   13.11.2018 Македонија

ОН лицемерите, 2009 година ги најде македонците но, ништо не направија. 

МАКЕДОНОН: Македонија #БОЈКОТИРА и Македонија #БЛОКИРА с две различни движења, Македонија #БОЈКОТИРА е под влијание на Прецедателот Иванов, додека Македонија #БЛОКИРА под влијание на Бачев, Филип Петрoвски и други. И двете се декларираат како организации за зачувување на Уставноито Име на Македонија. 

MVR konfermira

ВМРО ДПМНЕ, пасивно стана ВМРО ДПсМНE, н може да с верува на тие продадени изроди, с мисли повеќе на раководството.

   11.11.2018 Македонија

  10.11.2018 Македонија

   Повеќето од пратениците се безнадежни, бесчесни и безсрамни предавници.  што очекува грешникот, да му дадеме, медал.

     09.11.2018 Македонија

Актуелна корупција во Македонија, според некои странски агенции

 

2001 годинa, не вратија наназад, уште полошо го посеаја семето на раздорот, со тоа што ги помилуваа терористите и ги пуштија во политиката, Собранието, Владата, МВР, АРМ, насекаде.

 Треба да се ослободиме од расипаните политичари и навики. 

"Расипаните плодови" ги гледаме денес.

Никој н вреди повеќе од Македонија.

     08.11.2018 Македонија

''Bay bay Bаily''.
Официјално.

Tежок криминал и грубо кршење на народната воља, законот и Уставот во Собранието на Република Македонија, предводено од незаконскиот пр. терористот и дезертер.

Не, не, не.
Вас н ве признаваме, вие сте никој и ништо.

Ова "Собрание", е незаконско и неуставно, одлуките н ги признаваме и никогаш нема да ги признаеме. 
За овој криминален акт сите одговорни ќе одговараат кривично пред законот, народот и лојалните граѓани на Република Македонија.

 

     07.11.2018 Македонија

    06.11.2018 Македонија

       Обид на внесување на "Охридскиот договор" во Уставот на Република Македонија é терористички акт. На тој начин cé дава до знаење на терористите од целиот свет, дека со тероризам може да сè менува Устав. Никоја цивилизирана земја на светот, нема да не земе сериозно во предвид.

Заев е срам за земјата во која е роден, политички дилетант и измамник. 

Оставка Заев - изрод и да те нема повeќe вo политикa!

 

    04.11.2018 Македонија

    02.11.2018 Македонија

Законите и Уставот сè створени со една цел, а тоа е да се заштитиме од криминалците.

1.    ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД  И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ  - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ГО ОДЛУЧИЈА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ НА РЕФЕРЕНДУМ 1991 година.

ЗА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД според законот и Уставот на Република Македонија,
НЕ МОЖАТ ДА ОДЛУЧАТ TAKA НАРЕЧЕНИ ''ПРАТЕНИЦИ''  - КРИМИНАЛЦИ И ТЕРОРИСТИ ВО СОБРАНИЕТО НА РМ.

ОДЛУКАТА ВО СОБРАНИЕТО на ден 19/10/2018, ЗА СМЕНА НА УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Е КРИМИНАЛЕН ОБИД, НА КРИМИНАЛЕН НАЧИН ДА СЕ СМЕНИ УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

ТАА ОДЛУКА Е НЕЗАКОНСКА И НЕУСТАВНА, НЕ ЈА ПРИЗНАВАМЕ И НЕМА ДА ЈА ПРИЗНАЕМЕ, напротив, сите ќе одговараат кривично.

2. "Охридскиот договор" да се стави во Уставот на Република Македонија, е негативно, бидејќи до тој "договор" е дојдено преку меѓу - етничка војна и негативен пример, н само за државата, туку и пошироко.

Терористите иако помилувани треба да с  отстранат од високите политички инстуции на Република Македонија, тие с негативен пример, како внатре така и надвор за нашата држава,  поради кои и нема подобра сегашност и иднина, за нас и идните поколенија.

Избрзаната милост, кон терористите на тогашниот Прецедател на Република Македонија, ја комплицира и уназади ЕУ интеграцијата на нашата држава дополнително. Терористите влегоа помилувани во Собранието, иако некои од нив, лично, извршија тешки воени злосторства. 

Денес ништо не изменето.

Ништо не изменето, напротив с комплицира, имаме н само помилувани за тероризам, туку и помилуван за криминал, како премиер. Со вакви во која цивилизирана "унија", ќе влеземе.

Доколку има политичка воља, терористите од 2001 година, треба да одговараат за воени злосторства, бидејќи не постои помилување за такви грешници, според законот на воени злосторства од Конвенцијата од Женева.

Договорот од Преспа, не постои, грчкиот потписник си поднесе оставка за да не одговара кривично. УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ ШТО ГИ ПОДГОТВИ диктаторот ЗАЕВ, НЕ СЕ ЗА ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА, туку да си ја придолжи кариерата незаконски. Името на Македонија НЕ МОЖЕ ДА СЕ МЕНУВА ВО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. 

Диктаторот ЗАЕВ, ja стави Република Македонија да зависи од Грција, за тоа ќе одговара кривично и ред други работи, како на пример, велепредавство, криминал,..

Законите и Уставот сè створени со една цел, а тоа е да се заштитиме од криминалците.

Само со отстранување на помилуваните за криминал и тероризам, на кои нé им поминале расипаните навики од минатото, од високите политички институции на Република Македнонија, може да оформиме едно цивилизирано опшество за нас и нашите поколенија. Заев терористот, лажгото  е срам и трагедија за земјата во која е роден.
Ниедна држава во светот, не може да се пофали со изрод како
нeго.

Нa дeн 02/11/2018, oфициjaлно на нелегален, незаконси и неуставен начин, тиранот Заев, сé обидува да го смени Уставното Име на Република Македонија. Одговорните ќе одговараат кривично, пред законот и Уставот на Република Македонија. Ова é терористичкото дело и нé застарува.

Владата и Собранието на Република Македонија немаат легитимитет според законот и Уставот на РМ, да го менуваат Уставното Име на нашата држава. Оваа власт е диктаторска и незаконска.

Заев и сите негови соучесници кои незаконски и неуставно сè обидуваат да го сменат Уставното Име на Република Македонија, сè терористи и ќе сносат кривична одговорност, долги години во КПД. Името на Република Македонија нè може да се смени во Собранието на Република Македонија.

ДОЛУ ТИРАНОТ ЗАЕВ!

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

       НЕ МОЖЕМЕ  И  НЕ СМЕЕМЕ  ДА ДОЗВОЛИМЕ, ГУБИТНИЦИ, СЛАБАЦИ  И  ПРОДАДЕНИ  ДУШИ, ДА ГО  КРЕИРААТ  НАШИОТ  НАЧИН  НА  ЖИВОТ.

     01.11.2018 Македонија

    31.10.2018 Македонија

 

 

    31.10.2018 Македонија

   30.10.2018 Македонија

       Според сите истражувања, 8 - те (екстра)  пратеници зеле мито или биле принудени да гласаат со уцена. 

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

Гласањето на ден 19.10.2018 во Собраниетo на Република Македонија, треба да сé поништи, а одговорните "пратеници" треба да сé отстранат од Собранието на Република Македонија,   и да сé истражи  делото детално.

   29.10.2018 Македонија

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

 пратениците се продале за 25.000.$

Не е битно за колку се продале сепак, с продале, и мораат да одговараат кривично тие грешници.

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

   29.10.2018 Македонија

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

Марија Захарова, министер за надворешни работи на Руската Федерацја

 ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

    27.10.2018 Македонија

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

19/10/2018   Коалицијата на ламјата

 

 27.04.2017 синот на Мијалков бил во Собранието, се знаел и со Груби

E евидентно се здружиле "за" со 80, уште, пред референдумот.

   26.10.2018 Македонија 

 

 Bo, ВМРО ДПМНЕ, одлучиле да го следат советот на Георгиевски

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

Ништо не одлучиле тие од ВМРО ДПМНЕ одамна се предавници

Грешникот сака да ги направи патриотите грешни за да сé спаси, но, листата е долга, на обвиненија.

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

Џафери е криминалец, кој ќе одговара за: 

1. Незаконско превземање на функција во Собранието на Република Македонија. Бранителите на ден 27/04/2017, го бранеа Уставот и законот на РМ, не сé виновни.

2. Незаконско и неуставно укинување на 40.000 амандмани на ВМРО ДПМНЕ, уредно регистрирани. 

3. За незаконското и против Уставното гласање на ден 19/10/2018, за обид за смена на Уставното Името на нашата држава, но според законот и Уставот на Република Македонија, Уставното Името на Република Македонија, не може да се менува во Собранието на Република Македонија.   ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД  И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ  - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ГО ОДЛУЧИЈА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ НА РЕФЕРЕНДУМ 1991 година. Референдумска задолжителна одлука, не може да се менува во Собранието на Република Македонија.

Џафери ќе одговара бидејќи е избран на нелигитимен начин, делото не застарува. Грешникот ќе одговара и за процедурата со кој ги укина амандманите на ВМРО ДПМНЕ. Името на Македонија нé може да се менува во Собранието на Република Македонија, ќе одговара.

Доколку има политичка воља, терористите од 2001 година, треба да одговараат за воеи злосторства, бидејќи не постои помилување за такви грешници, според законот на воени злосторства од Конвенцијата од Женева.

"ТРИС СЈО" КОРИСТИ НЕЗАКОНСКИ СТЕКНАТ МАТЕРИЈА, СО КОЈ ГИ УЦЕНУВА ПОЛИТИЧКИТЕ ПРОТИВНИЦИ НА СДСМ. 

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

СПЕЦИЈАЛНОТО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО ПРЕДВОДЕНО ОД ЈАНЕВА, ИМА АКТИВЕН УДЕЛ ВО УЦЕНА НА ПРАТЕНИЦИТЕ на ден 19/10/2018. 

СЈО ПРЕРАСНА ВО КРИМИНАЛНА - ТЕРОРИСТИЧКА, НЕЗАКОНСКА  И  НЕУСТАВНА  ОРГАНИЗАЦИЈА И РАБОТИ ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНСКИОТ НАРОД  И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ.

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

       Точно е дека амбасадорот Бејли беше во Собранието на РМ на 19/10/2018, но, одговорните за поткупот на пратениците сé: 

 - С. Мијалков

 - С. Кочан 

 - З. Заев со неговото СЈО 

 - Т. Џафери и 

- неколку корумпирани пратеници.

Делото е криминално - терористичко и нé застарува ќе одговараат.

      Корумпираните пратеници, заради своите криминални досиеја, се подложни на уцени и поткупи што дополнително ја саботира нивната политичка способност да можат независно, во согласност со волјата на народот, да носат легитимни одлуки во Собранието на Република Македонија, на тој начин државатa стана заробена.

    23.10.2018 Македонија

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

19/10/2018   Коалицијата на ламјата

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, на ден 19/10/2018 доби најкриминална политичкa коалиција, ''Коалицијата на ламјата''.

Албанците поголемиот број, бошњаците, бугарофилите, гркофилите, ромите и пропаднатите југословени, вкупно на број околу 4-500.000 сакаат непостоење на Македонија. 

Еве кој е вистинскиот план на грците, да на разделат со нашиот Стратешки партнер Турција.

 

       22.10.2018 Македонија 

Oбидoт за преврт вo ВМРО ДПМНЕ, неуспешен

Oбид за преврт вo ВМРО ДПМНЕ

    21.10.2018 Македонија 

 

Се свестиjа вo ВМРО ДПМНЕ

       Пред некој ден, требаше да бидат прогласени предвремени Парламентарни избори, но, до тоа не дојде. Мафијашкиот клан Мијалков успеа да издејствува продолжување на диктатурата на Заев. Местото на криминалците е во КПД, а не, во високите политички институции на Република Македонија.
Какви неодговорни простаци има на овој свет. Лицемерието оди до тамy,
Мијалков повикyва на единство, после предавсто.

Откако се наполнија со пари и Георгиевски (првиот пр. на ВМРО ДПМНЕ) и Мијалков почнаа да работат против националните интереси на Македонија.

Финансиите се таму, како ќе биде сега за ВМРО ДПМНЕ, без финансии, имаат ли нешто ''настрана''. Мискоски бешре секретар, знае најдобро. 

 По закон и
Уставот на Република Македонија, референдумска задолжителна одлука, НЕ МОЖЕ ДА СЕ СМЕНИ ВО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

Името на Македонија, може да се смени само на задолжителен референдум, но, по 2 години, ако има други идиоти
Затоа поосле договор, иако незаконски, идеше референдум.

На 27/04/2017, Македонскиот народ само го бранеше законот и Уставот на Република Македонија.
Денес криминалците со уцена сакаат да се извлечат, не само тоа, продолжуваат со криминално делување против законот и Уставот на Македонија.

Делото не застарува, криминалците ќе одговараат.
За доброто и иднината на Македонската Држава, криминалците, воедно и помилуваните криминалци и терористи треба да се отстранат од водење на јавна политичка функција, АКО Македоннија сака да зачекори и стане една цивилизирана Држава.

    19.10.2018 Македонија 

       ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД  И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ  - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ГО ОДДЛУЧИЈА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ НА РЕФЕРЕНДУМ 1991 година.

ЗА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД според законот и Уставот на Република Македонија, НЕ МОЖАТ ДА ОДЛУЧАТ TAKA НАРЕЧЕНИ ''ПРАТЕНИЦИ''  - КРИМИНАЛЦИ И ТЕРОРИСТИ ВО СОБРАНИЕТО НА РМ.

ОДЛУКАТА ВО СОБРАНИЕТО на ден 19/10/2018, ЗА СМЕНА НА УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Е КРИМИНАЛЕН ОБИД, НА КРИМИНАЛЕН НАЧИН ДА СЕ СМЕНИ УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

ТАА ОДЛУКА Е НЕЗАКОНСКА И НЕУСТАВНА, НЕ ЈА ПРИЗНАВАМЕ И НЕМА ДА ЈА ПРИЗНАЕМЕ.

Не с виновни за велепредавство, само тие од опозицијата, кои се осомничени дека зеле мито, весниците велат биле уценувани и итн., туку и тие од позицијата, заедно со диктаторот Заев и терористот дезертер незаконски пр. на Собранието на Република Македонија. 

Продавање на највисоките државни и национални интереси н е водење политика, туку предавство.

Криминалците само ни дадоа уште една помошна алатка, со која ќе ги изритаме, сите, комплетно надвор од високите политички институции на Република Македонија. Криминалците има да зажалат што им текнало да станат политичари во Република Македонија.

КРИМИНАЛЦИТЕ САМИ СИ СЕ СТАВИJА НАДВОР ОД ИГРА:

1. ЗАДОЛЖИТЕЛНА РЕФЕРЕНДУМСКА ОДЛУКА изгласана на референдум, НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАМЕНИ ПО ЗАКОН И УСТАВ HA РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ВО СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ОД СТРАНА НА ПРАТЕНИЦИТЕ.

2. СПОРЕД КАРАКАМИШЕВА ( правник) ТИЕ НЕ ОБЕЗБЕДИЛЕ МНОЗИНСТВО, НО ТОА И ОНАКА НЕ Е БИТНО, ПРАТЕНИЦИТЕ НЕСМЕАТ ДА ЗАМЕНУВААТ ПО ЗАКОН И УСТАВ HA РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ЗАДОЛЖИТЕЛНА РЕФЕРЕНДУМСКА ОДЛУКА СО СОБРАНИСКА.

Тие c велепрадавници и ќе одговараат пред правдата на народот, законот и Уставот на Република Македонија. - МАКЕДОНOH

 

   

 

  

 

 

  

 

   17.10.2018 Македонија 

Докази за геницидниот криминал постојат, околу терористичкиот обид за смена на Уставното Име на Македонија, има. Делото не застарува, одговорните терористи ќе одговараат, пред законот на Република Македонија.

Дефинитивно диктаторот Заев е против Република Македонија и Македонците. Заев непријател број 1 на Македонија и Македонците. Во историјата на Македонија не постоел толку голем изрод како Заев и неговата СДСМ.

  12.10.2018 CAД

  17.10.2018 Македонија 

Ако се сакало ќе се средело, на време, на еден или на друг начин.

Eвe кaкo Заев терористот гapaнтиpa

СДСМ е п. партија кој одсекугаш ги продавала националните интереси и законот на Република Македонија, не е само од денес, туку од секугаш. Тотално немаат смисол од политика, само од криминал и ефтино продавање на националните интереси на државата.

Доказ, обвинети политичари за криминал, ќе бидат секугаш мета на уцена.

 

15.10.2018 Македонија 

 

        Владата и Собранието на Република Македонија немаат легитимитет според законот и Уставот на Република Македонија да го менуваат Уставното Име на нашата држава.

Оваа власт е диктаторска и незаконска.

Бранителите на законот и Уставот од 27/04/2017, нема да бидат амнестирани, тукy ќе бидат прогласени за народни херои на Република Македонија. 

Ќе има правда за хероите на Република Македонија. Нема што да с амнестира, тоа с нашите херои.

 

Заев нуди ''амнестија'', за Заев терористот

14.10.2018 Македонија

12.10.2018 Македонија

13/10/2018   Македонија

    Бранителите на законот и Уставот на Република Македонија, секојдневно под тортура на диктаторот и терористите. Бранителите се затворени неправедно, само затоа што на ден 27.04.2018, го бранеа законот и Уставот на Република Македонија.

      Пратениците кои имаат намера да гласаат за неуставните промени, НЕ сѐ реформатори туку предавници и лажговци од најгрозен вид. 
Пратениците на Република Македонија,
НЕ с бирани да го менуваат Името на Република Македонија. КАДЕ И КОГА ВО КОЈА ПРЕДИЗБОРНА ПРОГРАМА, тие го имаа овој криминален акт? 
Таквите изроди ќе одговараат пенално ЗА ВЕЛПРАДАВСТВО.

Заев криминално лажеше

Заев криминално лажеше

 

Да се потсетиме како Заев лажеше предизборно, дека НЕМА ДА СЕ МЕНУВА УСТАВОТ заради смена на Уставното Име на Република Македонија и на телевизија, ''кој ќе и каже на Америка дека се излагалѐ''.

      Пратениците кои имаат намера да гласаат за неусвните промени, НЕ сѐ реформатори туку предавници и лажговци од најгрозен вид. 
Пратениците на Република Македонија
,
НЕ сé бирани да го менуваат Името на Република Македонија. КАДЕ И КОГА ВО КОЈА ПРЕДИЗБОРНА ПРОГРАМА, тие го имаа овој криминален акт? 
Таквите изроди ќе одговараат пенално ЗА ВЕЛПРАДАВСТВО.


Македонија Име не менува - МАКЕДОНОН

 

Криминалното делување на терористирте пордолжува

Може во НАТО и со Уставно ИМЕ

 

      Само забележуваме ѝ порано, дека доколку се сакало, с можело.

Предавниците с обелоденети.

Може во НАТО и со Уставно име, уште во Декември 2017 година, но  криминалните политичари од Република Македонија, предпочитуваат да се служат со расипаните навики, а тоа е да крадат, лажат и да го предадат Македонскиот народ.

Да ја пофалиме Швајцарската Птрцедателка, која пред ''криминалниот референдум'' покажа човечки гест.

 

08.10.2018 Македонија

08.10.2018 Македонија 

     ЗАЕВ ДА ПРЕСТАНЕ ДА ИЗИГРАВА ''МАЈМУНЛУЦИ'' И ДА СИ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА.

      Заев продолжува во ''мајмунлуцѝ''

Владата до Собранието ќе достави четири амандмани за промена на Уставот

     Додавање на придавката ''cеверна'' пред името Македонија во целиот текст на Уставот, измени на преамбулата на Уставот во согласност со договорот со Грција, поцврста гаранција за неповредливост на границите и територијалниот интегритет, како и грижа за Македонците и дијаспората во странство. Ова се четирите амандмани за промена на Уставот што Владата ќе ги достави до Собранието, информираше владиниот портпарол Миле Бошњаковски по денешната вонредна седница на Владата.

''Владата ќе го достави до Собранието предлогот за уставните измени,....''

Сите овие измени имаат само една цел, а тоа е: криминално менување на Уставното Име на Република Македонија.
Владата на Заев диктаторот и лажго, само лаже. Замислете
како ќе го гарантира територијалниот интегритет на нашите соседи.... со што. 

 

Амандманите ќе бидат доставени до уставната комисија во Собранието, со што ќе почне расправа која деловнички трае 10 дена, по што ќе биде јасно дали владејачкото мнозинство успеало да ги обезбеди 80-те пратенички гласа. Според извори од пратеничките групи, ова мнозинство засега не е обезбедено, но продолжуваат преговорите со опозициските пратеници.

 

ПРАТЕНИЦИТЕ НЕ ПРИФАЌААТ ПОТКУП И УЦЕНИ: Зоран Заев со понуда за предвремени избори и Пржинска влада со скратен мандат       Последната понуда од СДСМ до ВМРО-ДПМНЕ е формирање на Пржинска влада со скаретен мандат, пренесуваат провладините медиуми, додавајќи дека ова е последната понуда на владата на Зоран Заев. Ваквата понуда ги потврдува информациите од ВМРО-ДПМНЕ дека обидите за поткуп и уцена на нивните пратеници од страна на Заев, не успеале, па власта е приморана на избори.


05.10.2018 Македонија 

30.09.2018 Македонија

Законите и Уставот с створени со една цел, а тоа е да се заштитиме од криминалците.

Откако СДСМ со ДУИ дојдоа на власт, брутално ги кршат законите и Уставот на Република Македонија.
Поддржуваат криминал и подгоруваат меѓуетничка нетрпеливост.


Каде планираат криминалците од СДСМ и ДУИ да отидат и какво цивилно опшество планирaат да изградат со непочитување на законот и Уставот на Република Македонија.

       СПОРЕД  УСТАВОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ПРAШАЊЕ КОЕ НЕ ПОМИНАЛО НА РЕФЕРЕНДУМ, МИНИМУН 2 ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВРАЌА НА ДНЕВЕН РЕД, НИТУ НА РЕФЕРЕНДУМ, НИТУ ВО СОБРАНИЕТО.

КОНСУЛТИВНИОТ РЕФЕРЕНДУМ НЕ ПОМИНА, одлуката не е усвоена

    Hеофицијално, вкупен број на гласачи изнесувал околу 400.000, од кој 250.000, така наречени ''македонци'', значи албанци ''гласачи'' имаме, не повеќе од 150.000, со с ''странски'' паcоши (70.000). 

Додека според извори на опозицијата (ВМРО ДПМНЕ) гласале само 25%.

 

Сега ниту со 120 пратеници не може да се смени името ​


Во Законот за референдум е пропишано дека две години по одржувањето референдум, не може да се постави истото референдумско прашање. Во практика тоа значи дека по ваквиот исход на референдумот, Република Македонија две години е заштитена од обиди за менување на уставното име. Во наредните две години не може да се постави референдумско прашање за спогодбата од Мала Преспа, тврдат правните експерти


Во согласност со Законот за референдум и други облици на непосредно изјаснување на граѓаните, Собранието е должно да ја усогласи законската регулатива со резултатите од задолжителниот референдум. 

Односно според членот 30, став 2: Собранието е должно во рок од 60 дена по објавувањето на резултатите од референдумот да го уреди прашањето, односно законот по кој се одлучувало на референдумот, во согласност со резултатите од референдумот. 

Со оглед на фактот дека референдумот на 30 септември беше консултативен, а според ДИК, не е донесена ниту одлука на него, бидејќи не е исполнет еден од двата кумулативни услови за да биде донесена одлука (неисполнетиот цензус), останува во сила одлуката од референдумот во 1991 година.

 Во правото функционира принципот: закон се менува само со нов закон, а одлуката од референдум се менува со донесена одлука на референдум. 

Покрај тоа, во Законот за референдум е пропишано дека две години по одржувањето референдум, не може да се постави истото референдумско прашање. Во практика тоа значи, дека по ваквиот исход на референдумот Република Македонија две години е заштитена од обиди за менување на уставното име. 

Во наредните две години не може да се постави референдумско прашање за спогодбата од Мала Преспа, односно ниту народот (гласачите) во тој период не можат да го менуваат името на државата, а уште помалку, евентуално, новиот парламентарен состав (ако Владата се одлучи за избори), не смее да расправа за ова прашање.

Да им објасниме на експертуткиве што свесно прават будали од себе, референдумска одлука може да се смени само со нова референдумска одлука.

објаснува професорот Димитар Апасиев.

Апасиев околу Референдyмот

 

 

2001 Македонија

28.04.2018 Македонија

17.06.2018 Македонија

 Според одлуката од референдумот во 1991 година, односно Уставот на Република Македонија, кој се повикува на таа референдумска одлука (како континуитет на одлуката од АСНОМ), суверенитетот на државата произлегува од граѓаните, а не од парламентот т.е. од Собранието. Оттаму само задолжителен референдум, со резултати со повисоки вредности (одзив и оние што гласале за) од оние на референдумот во 1991 година, можат да бидат валидни за промена на одлуката што е донесена на тој референдум. Тоа значи дека консултативен референдум, без оглед на резултатите, не може да биде историски и со него да го менувате името на државата, појаснуваат професори по уставно право


Според одлуката од референдумот во 1991 година, односно Уставот на Република Македонија, кој се повикува на таа референдумска одлука (како континуитет на одлуката од АСНОМ), суверенитетот на државата произлегува од граѓаните, а не од парламентот т.е. од Собранието. Во одлуката на АСНОМ е вградено правото на самоопределување на граѓаните на Република Македонија, кои во 1944 година се изјасниле за влез во југословенската федерација. Исто така, со правото на самоопределување е донесена одлуката на референдумот во 1991 година за излегување од федерацијата. Според правниците, резултатите што му дадоа легитимитет на тој референдум од 1991 година (според официјалните податоци, од 1.495.807 гласачи излегле 1.132.981 граѓанин со право на глас или 71,85 отсто, а од вкупниот број граѓани, кои гласале на референдумот, позитивно се изјасниле 1.079.308 граѓани, односно 95,26 отсто т.е. 72,16 отсто од вкупниот број граѓани со право на глас) треба да бидат побиени со поголеми резултати за да биде сменета таа одлука на граѓаните.

Само задолжителен референдум, со резултати со повисоки вредности (одзив и оние што гласале за) од оние на референдумот во 1991 година, можат да бидат валидни за промена на одлуката што е донесена на тој референдум. Тоа значи дека консултативен референдум, без оглед на резултатите, не може да биде историски и со него да го менувате името на државата. 

Нелогично е тие 600.000 гласа за, oд 1.806.336 гласачи, колку што ги имаше на овој референдум од 30 септември 2018 години, да ги поништат резултатите на оној референдум од 1991 година. Тоа мора да го има предвид законодавниот дом.

  вели професорката по уставно право, Гордана Силјановска-Давчева.


 01.10.2018 Македонија

 

Грешниците инсистираат (карикатура)

соодветно им е одговорено

30.09.2015 Македонија

       А ГРЕШНИЦИТЕ САКААТ СО ВЕКОВИ, ДА ТЕ НИШТАТ И  ПРИСВОЈУВААТ  ЗА ВЕЛИЧИЈАТА ТИ,  ВЕЛИЧЕНСТВЕНА  МАКЕДОНИЈА.

ЗА СИНОТ  ВЕЛИЧЕНСТВЕН  ШТО  С
È  РОДИ  ВО  ТВОЈОТ  РОД.
ЗА ТОА ШТО БИЛ МАКЕДОНЕЦ, ЗА ТОА ШТО ДО ИНДИЈА СИТ
È ГИ ЗГАЗИ ВÈЧНОСТ НИ ДАРИ.

И  Н
È  САМО  ЗАТОА  СИ  ИЗБРАН  ДА СИ МАКЕДОНЕЦ, МАКЕДОНЕЦ  СИ  ЗАТОА ШТО ИМАШ СИЛНИ  НЕПРИЈАТЕЛИ
.

Сепак Македонците излегоа и прославија пред Собранието на Република Македонија

 

Република Македонија официјално е ПОД ДИКТАТУРА. Македонците во сопствената држава ОНЕВОЗМОЖЕНИ да ги изрзат своето патриотско чуство пред Собраниео на Македонија, бидејќи попречени од полицијата под контрола на терористот и диктатор Заев.

И странските веcници потврдуваат дека ''референдумот'' НЕ Е УСПЕШЕН, а Македонците успеjаа и овој пат да си го зачуваат Македонското Име. Само што да правиме со овој ''Заев диктатор''.

Како по навика, лаже

Заев ветуваше пред референдумот, едно

30/09/2018   Македонија, ден кога постана ''Заев диктатор'''

      Заев терористот, лажгото продолжува да делува криминално, иако ''консултивниот референдум'', не го доби потребниот цензус, И ПОКРАЈ ТОА ШТО ЗДРУЖЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ СЕ ОБИДОА НА НАЈРАЗЛИЧНИ НАЧИНИ ДА ГО МАНИПУЛИРААТ, со само 36,84% на излезеност, од тотални гласачи КОИ ГО БОЈКОТИРАА ОВОЈ ЕРЕС НАРЕЧЕН РЕФЕРЕНДУМ, сака да го ''продаде'' , како успешен рефернедум и ''топката'' сака да ја префрли во Собранието на Република Македонија, наместо ВЕДНАШ ДА СИ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА. 

     "ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА" ТЕРОРИСТИЧКИ АКТ, терористите САКААТ да ја укинат МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНСКИОТ НАРОД. - МАКЕДОНОН

 

Не е ''проблем'' што гласасаат ''заедно'', туку што прави знаме на странска држава во државна институција на Република Македонија, за време на избори, овие стварно немаат осет.

народот се шегува

Се полнеа ''кутиите'',..

Од сите страни доваѓаа вести дека ''референдумот ќе биде ''позитивен''. Бојкот беше единствена алатка, да се справи со криминалците како од внатре така и oд надвор.

 

 

 

1-ви ДЕЛ      2-pи  ДЕЛ     3-ти ДЕЛ     4-ти ДЕЛ


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.