v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 
 

        Н треба да станеме цивилизирани за ЕУ, туку за нас, самите и треба да с ослободиме од корумпираните политичари.

Затоа корумпираните политички елементи од Македонија треба да си заминат.

С додека граѓаните на Македонија дозволуваат корумпирани политичари, за јавни политички функции во Република Македонија и дипломатcките пpедcтавништва, на дpжавата во cтpанcтво, Македонија, државата, cо криминалци, на криминален начин НЕМА да успееме да изградиме цивилизирано опшество за нас и идните генерации во Рeпуликa Македонија.

 

1-ви ДЕЛ      2-pи  ДЕЛ     3-ти ДЕЛ     4-ти ДЕЛ

 

        05.05.2019 Македонија

 

 16.02.2019 Македонија

 

 

На криминалот со криминалци во високите политички институции на Република Македонија и дипломатските претставништа, НЕМА ДА ИМА КРАЈ.

#
БОЈКОТИРАЈ КРИМИНАЛ
#
БОЈКОТИРАЈ СЕВЕРНА,

 #БОЈКОТИРАЈ ПРЕTCЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ.

 

е

патриоти дрн дрн

е

патриоти дрн дрн

 

Да с потсетиме како од ВМРО ДПМНЕ се пазареа за ИМЕТО, малоумните договарале ''НЕЗАВСНА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА (ГОРНА), а ''РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, за нив е премија.

Антонио Милошoски: Прислушуваните разговори од БОМБИТЕ се вистински!

 Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски  во емисија на ТВ Телма, во жестока дебата призна дека се точни разговорите кои ги објави СДСМ. 

http://www.dokazm.mk/antonio-milosheski-prislushuvanite-razgovori-od-bombite-se-vistinski/

 

 

 

    12.04.2019 Македонија

ЈАВЕН ПОВИК ДО  МАКЕДОНСКИОТ НАРОД  И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ЗА ДОБРОТО И ИДНИНАТА БЕЗ КРИМИНАЛЦИ ВО ВИСОКИТЕ ПОЛИТИЧКИ ИНСТИТУЦИИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДА ГИ #БОЈКОТИРААТ, АКТУЕЛНИТЕ ФАРСА, КРИМИНАЛНИ #ПРЕTCЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ!

'' Ако ги избојкотираме актуелните претcедателски избори, што ќе с смени '', одговорот кој многумина го бараат:

1. Нема да легитимираме ''Северна'', со наш потпис;
2. Ќе с одложат изборите за по ЕУ разврската на 26 - ти Мај;
3. Ќе с потврди вољата на народот повторно и нема да с "поништи" референдумот;
4. На следните претcедателски избори ќе излезе
достоен претcедателски кандидат;
5. Почеток на
крајот на авантурата на малоумниот Заев и неговата расипничка банда, тоа важи и за делови од опозицијата;

СО #БОЈКОТ, НА АКТУЕЛНИТА ФАРСА -  КРИМИНАЛНИ #ПРЕTCЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ, ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ, ЌЕ ДОБИЈАТ, ПОЧИТ, НА МЕЃУНАРОДЕН И ДОМАШЕН ПЛАН.

ПОЧИТ, е очигледно,
тоа чуство н го познаваат актуелните политичари, кои земаат активно учество во оваа фарса, било од позиција или опозиција. - МАКЕДОНОН

 

 

  26.04.2019 Македонија

 

#БОЈКОТИРАЈ КРИМИНАЛ, 
#
#БОЈКОТИРАЈ СЕВЕРНА,

 ##БОЈКОТИРАЈ ПРЕTCЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ

  03-04.04.2019 Македонија

 

 02.04.2019 Македонија

  27.04.2019 Македонија

 

 27.04.2019 Македонија

Иcтa ''фиpмa''

^ Решете го ребусот ^

 26.04.2019 Македонија

ПОВЕЌЕ

Некако слабо со математика тие од ДИК

#БОЈКОТОТ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ ПОВТОРНО УСПЕА. Претcедателските избори НЀ ГО ПОСТИГНАА ПОТРЕБНИОТ ЦЕНЗУС од 40%.

 Потребен цензус за позитивна  излезеност на прецедателските избори, е од 40% од вкупниот број на гласачите.

НЕМА #ЦЕНЗУС имаме работа со грозни криминалци, но, н е нешто ново.

#Македонскиот народ може да биде горд.
За да "обезбедат", цензус, изборите биле "пилотирани".
Во последните 2 часа "гласале" повеќе од 250.000 "гласачи"
.


БАРАМЕ НОВИ  ПРЕTCЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ!

НОВИ КАНДИДАТИ СО НАЦИОНАЛНО ДОСОИНСТВО!!!
#СТОП НА ИЗБИРАЧКИОТ КРИМИНАЛ!!!

24.04.2019 Македонија

   Решете го ребусот
V

1 2 3 4

5 6 6 7  

8 9  

11  

 ^ Решете го ребусот ^

 

Стево си го знаеме, но оваа Гога била вистинcки демон, кој со години ги труела студентите, на соросидскиот факултет, кој треба да се затвори, под итно.

Овој пат искусните од В.РО ДП.НЕ, жедни за власт, с тие овој пат, кои ги ''полнеа'' избирачките кутии, за да постигнат ''математички прецизен, цензс 40 + 1,79% '' и на тој начин по не знам кој пат ја омаловажија Република Македонија, Македонскиот народ и лојаните граѓани, н само на внатрешен план, туку и на Интернационален.

22.04.2019 Македонија

НЕМА #ЦЕНЗУС, имаме работа со грозни криминалци

#БОЈКОТ, НА АКТУЕЛНAТА ФАРСА #ПРЕTCЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ, ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!

НЕМА #ЦЕНЗУС.
КРИМИНАЛЦИТЕ ВО #ЗАТВОР, А НЀ ВО ВИСОКИТЕ ПОЛИТИЧКИ ИНСТИТУЦИИ, НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

  21.04.2019 Македонија

 

#БОЈКОТОТ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ ПОВТОРНО УСПЕА. Прецедателските избори НЀ ГО ПОСТИГНАА ПОТРЕБНИОТ ЦЕНЗУС од 40%.

 Потребен цензус за позитивна  излезеност на претcедателските избори, е од 40% од вкупниот број на гласачите- На изборите гласаа 39,71 % гласачи.

 20.04.2019 Македонија

БPABO; БPABO; БPABO!!!

  18.04.2019 Македонија

  13.04.2019 Македонија

  09.04.2019 Македонија

  03.04.2019 Македонија

    28.03.2019 Македонија

    20.03.2019 Македонија

   

   15.03.2019 Македонија

 

Каде е името на државата што сакате да станете "претседател", проста и назадна, поддржувате сепаратизам и не плаќање на данок. 

    15.03.2019 Македонија

 

Заев, диктатор, полека со лагите

САКАМЕ ДА ГО УЧИМЕ НАШИОТ МАЈЧИН МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

Американскиот Стејт департмент: Грција и Бугарија ги кршат правата на Македонците  

Непочитувањата на правата на македонското национално малцинство во Грција и во Бугарија се во последниот Глобален извештај за човековите права кој американскиот Стејт департмент го објави вчера.

 14/03/2019   Македонија

 

 

Вмровци, се фатија, за ''јадицата'' на диктатоpот Заев

Претседателот Ѓорѓе Иванов на име на синот (Иван) купил 2 стана на луксузна локација на Водно. Проценетата вредност е над 250.000 евра. Становите Иванов не ги пријавил во имотниот лист во ДКСК, објавува 24ТВ.

Ако не стапи на сила законот за енергетика, цената на бензините ќе порасне од 20 до 40%,  https://media24.mk/.

Бејли си отиде, но неговиот ''систем'' остана.

    12.03.2019 Македонија

 

Нема време. 

Стево и останатите циркузанти  и  колатерални жртви

    11.03.2019 Македонија

 

    

    10.03.2019 Македонија

Бидејќи нема опозиција, тие мора да прават с.

  06.03.2019 Македонија

Ние Македонците, имаме обврска и треба да с сеќаваме на нашето минато, позитивно или негативно. Не наш проблем што во 21 век, нашите внатрешни велепредавници, грците, бугарите и останатите негатори с, се уште нецивилизирани.

 01.03.2019 Македонија

 

Нè сте заборавени и нема никогаш. Цврсто да застанете и да сè борите за она кое што праведно ви припаѓа, Пирин, Шопските Предели, Егеј, Вардар, Пустец, Голо Брдо, Прохор Пчински, Гора - Македонија.

02/03/2019   Македонија

       ДО МАКЕДОНЦИТЕ ШТО ЖИВЕАТ ВО ДЕНЕШНА ФАШИСТИЧКА ГРЦИЈА, БУГАРИЈА И насекаде по светот. Македонци нé сте заборавени и нема никогаш да бидете заборавени. ЦВРСТО ДА ЗАСТАНЕТЕ И ДА СÈ БОРИТЕ ЗА ОНА КОЕ ШТО ПРАВЕДНО ВИ ПРИПАЃА - МАКЕДОНОН

Македонците од Егејска Македонија сè по втор пат предадени на ист начин како за време на грчката граѓанска војна од 1944-48, од власта на внатрешните непријатели на Македонија и Македонскиот народ.

 

Со криминално-геноцидниот договор од Преспа, само на "легален" начин негаторите, од странство, а сега и од наша страна, ги оспоруваат Македонците кои сè под грчка окупација од 1912 година.

Типично за еден диктатор. Диктатор, животните трошоци на граѓаните во Република Македонија с покачени за 30%, откако сте на власт. Престанете да с луксузирате на сметка на државата и народот. Платете ги вашите фрустрации од вашиот џеб.

 

е

патриоти дрн дрн

е
 

Што ќе го менува името?

 

Се промовира кандидат за Прецедател на Албанија

 

Кој си нема работа нека иде и нека гласа, бидејќи во Бардовци, нема место за овие "шампиони".

Геноцид со благослов на бирократите од ООН.

Диктаторската влада и 81 тиранин во Собранието на Република Македонија, мислат дека криминалните закони што ги донесуваат ќе траат вечно. Малоумни, се' ќе ви биде поништено, а тираните ќе одговараат, за криминалното однесување.

01.03.2019 Македонија

Supporter  of injustice and criminals, not civilized animal. You are the disgrace of the USA. Selling the highest state and national interests is not politics, but betrayal. Do not come back anymore in Република Македонија - Republic of Macedonia the Makedonian state.

Македонците го испратија американскиот ништожник

   28.02.2019 Македонија

Смотан, како ќе победите на ''изборѝ'' кои веќе с изгубени, политичкиот противник с победува на регуларни политичи избори, смотан.  

Раководството, членовите и симпатизерите на СДССМ и ДПСМЕ, с иста каша велепредавничка во однос на Македонците и Македонија. Тие с спремни да гласаат и за ''упаљч'', само ако партијата им нареди.

Од '91, па до денес, Прецедателот е "биран" од коалицијата на власт. Значи тие кои биле на власт го наметнале своето "влијание", со демократски или други методи, не е битно. Зошто мислите дека овој пат ќе биде различно.

  01.03.2019 Македонија

Аналитичар од тв Алфа вечерва, вели дека ако успеал, криминалната власт ќе избрале Прецедател во Собранието. Криминалната власт, гради дивоградба, која ќе биде срушена.  

Со излез на избори не нудат да ја легализираат дивоградбата, туку најмалку 5 години или повеќе, агонизација на народот.

   

Еве земете пример од "изгорените" 

 

    24.02.2019 Македонија

     Н сте заборавени и нема никогаш. Цврсто да застанете и да с борите за она кое што праведно ви припаѓа, Пирин, Шопските Предели, Егеј, Вардар, Пустец, Голо Брдо, Прохор Пчински, Гора - Македонија.

мафијаши

   

Откако бабата собра потписи, со помош на ДПМНЕ, ИАКО ЗА ТОА НЕМАЛО ПОТРЕБА, но, за сигурно, ги шутна како непотребни и го откри вистинското предавничко лице. Или непотребни или така им бил договорот.

е

патриоти дрн дрн

е
 

остроумна и лукава баба

 

 

Оваа ли остроумна и лукава баба,  ќе ни биде "достојниот" прецедател на Република Македонија и врховен командант и АРМ. 

   24.02.2019 Македонија

    22.02.2019 Македонија

КПД - казнено поправните домови, треба да бидат под контрола на Прецедателот на државата, а н на партиите на власт, бидејќи, порано и денес тие с, регрутен центар на ''партиски војници'', на политичките партии, кои с на власт, затворениците политички исто немисленици не с безбедни.

 

Чист фалсификат.  Можеле "потенко", со фолумастерот,... Диктаторот продава воздух, како и обично.

 

   19.02.2019 Македонија

Играта на Сорoс 

Стапицата на Сорос е откриена ---> Иванов пасивно поддржува процес, без да дејствува      Давкова го поддржува Македонскиот геноцид, на сметка на НАТО и ЕУ,  како со ''убавѝ'' зборови ли како Иванов, 

Мицкоски е обучуван од организација под контрола на Сорос   јавно критикувано, гласачите Македонци ги насочува,

идејатa е молчелив потрчко <---.

Сорос повторно сака да постави ''свои'' на челни позиции 

Политичко лицемерие на корумпираните (платеници на Сорос) политичари од Република Македонија. Сиве овие ѓубриња с во служба на етногеноцидот на Македонскиот народ и државата Македонија.

Давкова треба да изјави, работела ли за Сорос или с уште работи.

Сорос сатанистот, преку корумпираните политичари ја креира политиката во Република Македонија со децении. Ова ѓубре, треба да с неутрализира и да му с оневозможи било какво делување во Република Македонија.

  09.02.2019 Македонија

 

Процесот околу смена на Уставното и вековно име на Македонскиот народ - Република Македонија, може да с поврати, бидејкји тој процес е незаконски и неуставен. 
Сегашниот и идниот Прецедател на Република Македонија може да го поврати тој криминален процес, сите кои велат, н, лажат.

Со ''Преспанскиот договор'' и ''договорот со Бугарија'', Република Македонија сакаат да ја остават без историја, кутура и име.

Тие кои сакаат да си го сменат името и идентитетот, е нивно право, но немаат никакво право да го менуваат Името, идентитетот, историја и културата на Македонцкиот народ и Македонија. 
Во Републка Македонија мнозинство е Македонскиот народ. 
Републка Македонија е матична држава, н, само на Македонците во Републка Македонија, туку на сите Македонци во целиот свет.

 

НАТО И ЕУ ИГРААТ СВОИ ИГРИ, А НИВНИТЕ ПРАВИЛА ГИ ПРЕКРШУВААТ ОД НИВ КАКО И КОГА ИМ ОДГОВАРА.

Говорот на омраза во Република Македонија е особено поттикнат од криминалното политичко делување на диктаторот Заев здружен со помилуваните теруристи, кои заедно ''продаваат само'' воздух.

На криминалот со криминалци во високите политички институции на Република Македонија и дипломатските претставништа, НЕМА ДА ИМА КРАЈ.

 

на лагите и навредите и нема крај

    09.02.2019 Македонија

СОБРАНИEТO И ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА НЕМА ПРАВО, ЗАКОНСКИ И УСТАВНО, ДА ГО МЕНУВА ИМЕТO НА ДРЖАВАТА - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. 

ИМЕТО НА НАШАТА ДРЖАВА ГО ИЗБРАА ГРАЃАНИТЕ НА ЗАДОЛЖИТЕЛЕН РЕФЕРЕНДУМ 1991 ГОДИНА.  ЗАКОНСКИ И УСТАВНО, РЕФЕРЕНДУМСКА ЗАДОЛЖИТЕЛНА ОДЛУКА BO РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, МОЖЕ ДА CЀ СМЕНИ САМО НА ЗАДОЛЖИТЕЛЕН РЕФЕРЕНДУМ.

УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ ОКОЛУ СМЕНА НА ИМЕТО НА НАШАТА ДРЖАВА - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СПРОВЕДЕНИ ОД СТРАНА НА СОБРАНИЕТО И BЛАДАТA НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЀ НЕУСТАВНИ, НЕЗАКОНСКИ, КРИМИНАЛНИ И ГЕНОЦИДНИ ЗА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД. 

Откако беа предупредени, ќе се' обидат да го заобиколат "Советот за Безбедност", и да го "решат криминалот" - прикривање на Македонскиот геноцид, со 2 писма. 

Непријателите на Македонија и Македонскиот народ, с добро ''вгнезднетѝ', во ООН.

Живи били па видели. 

Проблемот "нашиот" може или можеше да с реши само со 1 писмо, пред многу години, како Република Македонија.

    28.01.2019 Македонија

    15.02.2019 Македонија

Проблемот веќе решен, ''FYRM'', веќе сменет во ''PSM'', во ООН, без дозвола на Прецедателот на Република Македонија.

Проблемот "нашиот" може или можеше да с реши само со 1 писмо, пред многу години, како Република Македонија.

ООН е предводена од криминалци, кои го негираат Македонскиот народни и државата на Македонците.

        ООН Е СЛУГА НА МАКЕДОНСКИТЕ ДУШМАНИ, ЕТНОГЕНОЦИДНИОТ КРИМИНАЛЕЦ АНТОНИО ГУТЕРЕШ ГО ''ОЗАКОНИ'' БЕЗ ДОЗВОЛА НА ПРЕЦЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И НАРОДОТ ШТО ЖИВЕЕ ВО НЕА, CПРОТИВНО НА РЕФЕРЕНДУМОТ И ВОЉАТА НА НАРОДОТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  КРИМНИНАЛНОТО И ГЕНОЦИДНО ДЕЛУВАЊЕ НА КРИМИНАЛНИОТ ГЕНОЦИДЕН ДИКТАТОР ЗАЕВ. 

ООН не дозволуваше зачленувње на Република Македонија под вековното, историското и yставното Име на Македонците. 
ООН го поддржа криминалниот и етногеноцид на Македонците, од самото основање, го поддржа криминалниот и етногеноцид на Македонците во денешана Северна и цела Грцијаа за тоа ништо не прави. 

Негативно е и то што ниеден Прецедател на Република Македонија не побара зачленување под Уставното Име.

    08.02.2019 Македонија

На криминалот со криминалци во високите политички институции на Република Македонија и дипломатските претставништа, НЕМА ДА ИМА КРАЈ.

#
БОЈКОТИРАЈ КРИМИНАЛ, 
#
БОЈКОТИРАЈ СЕВЕРНА,

 #БОЈКОТИРАЈ ПРЕЦЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ.

     06.02.2019 Македонија

Шопите или Шопјето се Македонци, бугаризирани 1870. ''Бугаритѐ'', не стануваат туку с малцинство во Бугарија, 2.000.000 бугарите с имаат иселено од Бугарија од 1992 година. Православното население во Бугарија изедначено  co муслиманското, турци и роми. 

Занчи Мизија и Пиринска Македонија се Македонци. Бугарите с вештачка нација. 

 

Со незаконска активација на криминалниот "Преспански договор",  во Република Македонија, ќе станеме робови на Грција.

Со ''Преспанскиот договор'' и ''договорот со Бугарија'', Република Македонија сакаат да ја остават без историја, кутура и име.

Ова овде е Република Македонија, не може да с реши "проблемот", со уништување на Македонскиот народ од страна на мутантите на непостоечка Југославија, фашизоидна Грција и Бугарија. 

      Претставникот Никола Димитров на "Државата Скопје", поддржувач на Македонскиот геноцид,  поддржан од 29 бесрамници, поддржувачи на Македонскиот геноцид, потпишaа денес, дека ќе бидеме безимени бесконечно. 

Криминалниот протокол ќе биде поништен, откако ќе увидат малоумните "безимени", дека членство во Обединетите Нации - ОН, нема да има. 

Криминалецот Столтрнберг кажа, дека идната ''Република Северна Македонија'', ќе стане членка на НАТО, но крие, дека пред тоа, таа ''изрод држава'', треба попрво да стане формално членка на Обединетите Нации - ОН, тоа важи и за ЕУ.     

      05.02.2019 Македонија

Предавници и изроди обединете с

Мцкоски јавно призна дека го поддржува Македонскиот геноцид, а за таа ''намена'' издвои и пратеници.

 

      04.02.2019 Македонија

     Браво за Македонците од Австралија, треба да им покажеме непослушност на оваа и сите  Влади во Република Македонија, кои не ја почитуваат вољата на Македонците и лојалните граѓани на Република Македонија, бидејќи таа е матична држава на сите Македонци од светот непријателите сакаат да ја уништат.

5+, само, не, Кутлеш ( што означува котел, на турски ), туку Сонцето на Филип Македонски.

е

патриоти дрн дрн

 

Да с потсетиме како од ВМРО ДПМНЕ се пазареа за ИМЕТО, ''Северна'' нивни производ.

Антонио Милошoски: Прислушуваните разговори од БОМБИТЕ се вистински!

 Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски  во емисија на ТВ Телма, во жестока дебата призна дека се точни разговорите кои ги објави СДСМ. 

http://www.dokazm.mk/antonio-milosheski-prislushuvanite-razgovori-od-bombite-se-vistinski/

 

 

НАТО лаже, протоколот планира да го потпише под името ''Скопјe''

''NATO to STOP to lying the people of Republic of Macedonia. In this way we can not become a member of NATO, until we become a UN member. We can not even become a member in EU. Prespa's agreement will not pass into UN Security Council. We will be without Name forever''.

"Референдумот" пропадна затоа што народот, не, излезе на гласање, да излезеше, "референдумот", ќе беше "успешен". И Прецедателот на Република Македонија, како и Собранието, не, може да го менува Името. С додека не станеме членка во ОН, нема н, само НАТО, туку НЕМА и ЕУ.

Криминалниот Договор од Преспа, ги затвори вратите на Република Македонија ЗАСЕКУГАШ за НАТО. Со криминалниот "Договор од Преспа", нема членство во ООН, тоа значи нема да има членство и во ЕУ, не само во НАТО. НЕМА ЧЛЕНСТВО ВО НАТО и ЕУ, ако не си член во ООН.

Името "Република Македонија", е "зациментирано". Кој не верува, нека иде во Советот за Безбедност во ОН и нека се' увери. Процедурата за смена на нашето вековно Име е незаконска, значи не важечка.

Нема ниту "Север" ниту ништо,.. Нема ништо, се' додека не бидеме членка во ОН, со официјалното Име на државата. НАТО не е командант во Советот за Безбедност. Ќе бидеме во "чекалната" на НАТО за секугаш, нема ЕУ, ако нема ОН. Cсамо лажат.

 

  02.02.2019 Македонија

МАКЕДОНИЈА Е СЕ, н прифаќа, ниту има намера да легализира некаква државна инстутуција со "гласачките ливчиња "," табели ", државни документи или документи за лична идентификација на кој н е напишано правилно, Името на нашата држава, Република Македонија. Собранието и Владата на РМ,  немаат законско право да го менуваат Уставното Име нa Република Македонија.

ЈАВЕН  ПОВИК  ДО  СИТЕ  ЧЛЕНОВИ,  СИМПАТИЗЕРИ  И  ПPИЈАТЕЛИ  НА  МАКЕДОНИЈА Е СЕ, од Република Македонија и воопшто од целиот свет, да го негираат актуелното Собрание, предводено од дезертерот, терорист и незаконски Прецедател на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери и Владата на Република Македонија, предводена од помилуваниот криминалец, Зоран Заев и сите одлуки што произлегуваат од истите, бидејки тие с незаконски, неуставни и криминални. 

Криминалната Влада и Парламентарното мнозинство во Собранието на Република Македонија, немаат повеќе легитимитет и кредибилитет и треба веднаш да си поднесат оставка.

     30.01.2019 Македонија

 

    Република Македонија со криминалниот "Преспански договор" не може да стане члека на ОН, криминалниот договор нема да помине во Советот за Безбедност во ОН.
Заев и Владата ја ставија Република Македонија во робство.

Нема полноправно членство во НАТО и ЕУ, ако не си член во ОН.

Kаде брзате со "таблите". 

Нема ОН. 

Нема НАТО. 

Нема ЕУ.

      28.01.2019 Македонија

Hеспособноста на политичарите ја плаќаат граѓаните

     НАТО и ЕУ, н с искрени, а нашите политичари с малоумни. Македонија н може да стане членка во НАТО и ЕУ с додека не биде примена во ОН.
Во ОН, не можеме да "поминеме", ако не с представиме како Република Македонија, Русија тоа нема да го дозволи. 
Затоа сиве овие "игри".

Со незаконска активација на криминалниот "Преспански договор",  во Република Македонија, ќе станеме робови на Грција, членство во НАТО и ЕУ, нема бидејќи криминалниот договор нема да помине во ОН, а ако не сме член на ОН, НЕМА НАТО, НЕМА ЕУ.

 Ќе останеме ПЈРМ / ФИРОМ + потрчковци без име.

Криминалниот Договор од Преспа, ги затвори вратите на Република Македонија ЗАСЕКУГАШ за полноправно членство во НАТО. 

Со криминалниот "Договор од Преспа", нема членство во ООН, тоа значи нема да има членство и во ЕУ, не само во НАТО. 

НЕМА ЧЛЕНСТВО ВО НАТО и ЕУ, ако не си член во ООН. 

Со криминална активација на криминалниот "Преспански Договор" на Македонците им с оспорува слободно изразување и именување на историскиот идентит и името на државата во кои тие живеат. На тој нецивилизиран и криминален начин на Македонците им с оспорува 6 - от Амандман од ООН.

"Договорот од Преспа" е нецивилизиран акт, НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ мора и може да с поништи: 

а) нема потпис од Прецедателот, 

б) Името на државата н може да се менува во Собранието, 

с) Договорот е потпишан од неовластен функционер. 

Со кој авторитет двојца нецивилизирани "укинуваат" народ.

Референдумот за ратификација на ''Преспанскиот Договор'' беше неуспешен, целата процедура за негова ''активација'', во Република Македонија е незаконска.

        Спорот не е решен, Македонија нема никогаш да стане членка на НАТО, туку нешто таму "некакво". Заради неодговорни политичари, нема да станеме членка ниту во ООН, нема ЕУ, заборавете.

"Генијалниот договор" прво пратете го во ОН. Договорот е анти цивилизациски акт и геноциден за Македонскиот народ, нема шанси да помине во Советот на Безбедност во ОН. Пруцедурата на негово донесување исто криминална.

 

    26.01.2019 Македонија

    Во Република Македонија нема контролен систем за политичките криминалци. Заради тоа имаме проблеми, криминал и грубо кршење на законите и Уставот на Република Македонија.

    "Договорот од Преспа" е нецивилизиран акт, НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ и може да с поништи:

 а) Hема потпис од Прецедателот, 

б) Името на нашата држава Република Македонија, н може да се менува во Собранието на Република Македонија, 

с) Договорот е потпишан од неовластен функционер. 

Со кој авторитет двојца нецивилизирани "укинуваат" народ.

     ЗАДОЛЖИТЕЛНА РЕФЕРЕНДУМСКА ОДЛУКА изгласана на референдум, НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАМЕНИ ПО ЗАКОН И УСТАВ HA РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ВО СОБРАНИЕTO НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ОД СТРАНА НА ПРАТЕНИЦИТЕ. Тие c велепрадавници и ќе одговараат пред правдата на народот, законот и Уставот на Македонија

ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД  - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ГО ОДЛУЧИЈА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ НА ЗАДОЛЖИТЕЛEН РЕФЕРЕНДУМ 1991 година. ЗА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД според законот и Уставот на Република Македонија, НЕ МОЖАТ ДА ОДЛУЧАТ ''ПРАТЕНИЦИ''.

      25.01.2019 Македонија

Мутантите "мутираа". Заев принудно слета, н во Софија, туку на аеродром ''Македонија'', во Солун. Кога партиските војници од ''Македонја Пат'' кје с заменат со одговорни лица, на кој им е грижа за државата и граѓаните што живеат во неа, тогаш можеби и ќе го исчистат снегот.

Македонците не с од вчера па да исчезнат со еден нецивилизиран договор. Кој сака да си го менува идентитетот и името, секугаш можел и може да го стори тоа, но Македонците, Името и идентитетот нема никогаш да го променат. Целиот "процес" само една измама, н го признаваме.

    17.01.2019 Македонија

 

СДСМ е покорен слуга на ДУИ и сакаат да ја реализираат Тиранската платформа. Сите овие, заедно со Сорос, преку своите платеници во државата и од надвор, сакаат да ја укинат Државата на Македонците - Република Македонија, воедно и Македонскиот народ.

Заев на членството од СДСМ, н може да каже дека блефирал кога дејствувал за уќинување на Македонија и Македонскиот народ. Криминалците наместо да с осудат, тие с заштитени од Заев. Нема ЕУ ниту НАТО, со изроди и криминалци како тебе, изрод + криминалец, лажго.

Албанските партии и другите, нема да можат повеќе да поднесуваат аман-дмани, на законите, бидејќи дезертерот терорист, не научи: 

"Тој кој е на власт и има парламентарно мнозинство, може да прави што сака и како сака, а малцинството може да с слика".

Но, тоа не значи дека одговрните институции не треба да с разбудат, да реагираат и го спречат криминалот на дезертерот и терорист, здружен со помилуваниот за криминал.

        Во блиска иднина едно идно Парламентарно мнозинство од 61 пратеник со еден Прецедател на Собранито - патриот на Република Македонија, ќе го УЌИНЕ ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ легално и не само тоа, туку и албанскиот јазик како официјален на цела територија на Република Македонија, има да кукате, нема да има кој да ви помогне. За разлика од албанците во Република Македонија кои с малцинство, ние Mакедонците можеме да го спроведеме законот како треба, на цела територија на Република Македонија.

    Cо тој документ државните функционери, кои стојат зад него, ќе бидат осудени на доживотна робија. Македонците не с откажуваат од својата националност ниту ќе с откажат.

    14.01.2019 Македонија

     Референдумот на Т. Петров сака да го корегира криминалното дејствување на Собранието од 11/01/ 2019. Е нож со 2 острици. Пратениците кои гласаа "за" смена на Уставното Име на Република Македонија треба да с уапсат, а не да им с дава можност да с  извлечат од гревот.

Референдумот на Петров, доколку успее да собере потписи и с разбира успее, е мазохистичка "далавера". Прашањето го негира "северна", но, тоа не означува некое идно "пазарење" со нашето Име. Доколку, "да", дефинитивно става печат на криминалот. 

 

   Имаме "партиски војник", на витална јавна функција. Е па ќе страдаме. Проблемот што не е само тој. Далеку сме од едно Опшество кое ги штити интересите на сите под еднакво,.. во "камено време" сме. 

Па нели поднесовте пред една година, изгледа не.

    Прецедателот Иванов е тотално н способна и н одговорна личност, одговорноста ја бара на друго место. Би било најдобро за него да си поднесе оставка и тоа веднаш. Тешко на држава со ваков неспособен.

11/01/2019

Кога народот бараше поддршка од Иванов за Името, наидоа на ѕид од полицајци.

       Со овој криминален акт, албанските пoлитичари - помилувани терористи,  докажуваат дека не с за соживот и интегpација во Опшеството во Република Македонија. Овој криминално - терористички акт, само ќе ја влоши економската и безбедносната ситуација на граѓаните од албанската етничка припадност во Македонија.

Граѓаните од албанската етничка припадност во Македонија с малцинство од 10%, како планираат да ја наметнат нивната арoганција, на видик меѓу етнички воен судир.

    14.01.2019 Македонија

 

ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА КРИМИНАЛОТ, CO КРИМИНАЛ, НЕ ПРИФАРЛИВО. 

Ова е тежок криминал, одговорните ќе одговараат. 

Прецедателот на Република Македонија, Иванов, доколку н реагира соодветно и тој ќе одговара кривично.

 Заев избега кај Меркел на сигурно, за некој ден.

 

 

 

 


      
1-ви ДЕЛ      2-pи  ДЕЛ     3-ти ДЕЛ     4-ти ДЕЛ

         


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.