v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  12.05.2015 Македонија 

НИЕ СМЕ ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА

АРХОНТ ОН МАКЕДОНИЈА

НИЕ СМЕ ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА

 

Ние сме Државата Македонија, НЕМА ДРУГА Држава Македонија како нас. Од скугаш имало и ќе има некој кој ќе има проблем со ова Свето Име МАКЕДОНИЈА.

Македонските политичари треба цврсто да застанат на нозе и да се борат за она кое праведно ни припаѓа со векови. Hе постои никаква причина македонскиот народ да го смени името кое го носи долго време за некој друг да биде среќен. НЕ ТРЕБА да подлегнуваат под најразлични искушенија и измами за да разговараат, преговараат за нашето ИМЕ МАКЕДОНСКО, бидејќи никој полиичар тоа право го нема, ТУКУ со тоа само ќе бидат исмеани и отценети без човечки вредности како од народот така и од страна.

Доколку немаат, ум, сила, неможат да истраат во овaа ''битка'', нека си поднесат оставка, никој патриот на оваа Македонска Држава нема да им замери за тоа. Со самото прифаќање за некаков разговор околу Името Македонско тие автоматски се самонегираат, губат уште пред да седнат на преговарачка маса и да мислат дека ''глумат'' преговори, губат секаква почит И КАЈ Македонците и кај странците.

- НЕМА преговори за Македонското Име.

- Нема пазарења со Македонското Име.

- Нема референдум за евентуална смена на Името на Државата Македонија,...

Македонско Име Нема да Загине,... Македонија тоа гордо звучи,.....

Немојте да мисите дека вие сте првите кои сте се ''сретнале'' со ова искушение, со векови наназад Македонскиот народ е пробан да биде преименуван, асимилиран и уништен, МА тоа на никого не му успеало, НИТУ нема да му успее.

МАКЕДОНИЈА ВО НАТО, ЕУ, НАСЕКАДЕ И СО СЕКОГО САМО ПОД УСТАВНОТО ИМЕ. Кој ја почитува Македонија и ние ќе го почитуваме, кој, не, и ние нема да го почитуваме. Друга алтернатива нема.

Тие кои го омаловажуваат Македонското Име СЕ ГРЕШНИЦИ и така ќе се однесува спрема нив, бидете сигурни ''господа'' ќе ви биде судено за велепредаство. Нема да има милост за вас.

Листа на грешници на кои ќе и биде судено за велепредаство се:

1. Зоран Заев, роден на 08/10/ 1974 година во Струмица. 

2.  Никола Димитров, роден на 30/09/ 1972 година во во Скопје.

3.  Радмила Шекеринска, pодена на 10/06/ 1972 година во Скопје. 

4. Љубомир Данаилов Фрчкоски, роден на 02/12/ 1957 во Скопје.

5. Бранко Црвенковски, роден на 12/09/ 1962 година во Сараево, СР БиХ.

 ГРЕШНИЦИ

6. Љубчо Георгиевски роден на 17/01/ 1966 година  во Штип.

7. Џорџ Сорос, роден на 12/ 08 / 1930, кaкo '' Schwartz György'', ( На овој ќе му се суди за тероризам и геноцид ).

 

13/05/2015

Ha Џорџ Сорос, државјанин на САД од унгарски ''корени'', роден на 12/ 08 / 1930, кaкo '' Schwartz György'', '' Schwartz'' на германски значи ''црн'', значи од тука заклучуваме дека неговата фамилија, Хазар - со еврејска вероисповед,  кој соработувал со нацистите против својот народ, кои живееле во Унгарија, му се суди за затајување на данок oд 8 милиони долари вo САД. Сорос работи зa Родшилд, велат имале многу пари, па најверојатно им е досадно.

Од многу познавачи за состојбите во Р. Македонија, Сорос е негативно отценет во однос на неговите ''хуманитарни'' делувања во Македонија преку неговите '' добронамерни'' фондации како во Mакедонија, така и надвор од државата.

Поточно фондацијата ''Сорос'' активно работи преку активистите на таа фондација во однос на ''смена'' на уставното име на Р. Македонија, а во Р. Србија работи преку активистите на таа фондација: да и се врати имотот на протераните германци од 1945 кои претежно живееле во Војводина, ,.. многу од овие германски фамилии и биле тајно егзекутирани од страна на комунистите.

Jавна тајна е дека Сорос ѓи ''купил'' сите екс УДБА агенти или поголем број од овие агенти, дали со уцени или за пари и ѓи ставил да работат за неговите интереси.

??? ??? ???????? ?????????? ??? ??? ???????? ?????????? ??? ??? ???????? ??????????

??? ??? ???????? ??????????

??? ??? ???????? ?????????? ??? ??? ???????? ?????????? ??? ??? ???????? ?????????? ??? ??? ???????? ??????????

Значи тие ''учениците на Тито'' пардон комунстите, тие кои го уништиа вашиот народ во Војводина сега работат за вас, со тие истите сакате да правите ''правда''. Ма ''маестро'' што мајка барате во Македонија,... ОК,.. знам кој е проблемот,.. најверојатно сте лути затоа што комунистите од 1946 до 1949 можеби и потоа, на местото на протераните, по прецизно на егзекутираните oд cтpaна на комунистите на Тито вpз германското малцинство од Војводина,.. значи, комунистите имаат населено население од Македонија. Тие работи решете си ги со тамошните во Војводина,... за жал знаеме како е да се биде со ''колонисти'' историски. Немојте со една неправда да правите друга.

Затоа најискрено ве повикувам господине Џорџ Сорос пардон ''Schwartz György'' да ѓи ЗАТВОРИТЕ вашите ''добронамерни'' фондации во Мaкедонија, додека сме си ''ништо'' бидејќи тоа можеме и да бидеме, НИШТО помалку, НИШТО повеќе. Во Мaкедонија дојдете како турист, ништо помалку, ништо повеќе.

 

25.05.2015

Преку некои весници Сорос најавува повеќе од 5 милиони евра или повеќе буџет, за неговата СОРОС фондација за 2015 година во Македонија.

Значи грешникот краде од една држава, пардон затајува данок, за да ''изиграва газда'' во друга.

 

Меѓународна потерница:

>>>>>>> прецедателoт на Руската Федерација Владимир Путин нареди да се уапси Сорос <<<<<<<

Среда, 27.05.2015 15:36

Руската разузнавачка служба го обвини Сорос за незаконсо вкрстено користење на шведската и данската валута со цел напаѓање на руската берза.

Сорос овие вкрстено-гарантирани и зајакнати финансиски деривати ги користел преку Луксембуршката банка, кршејќи ги условите од Базел II ЕУ банкарска декларација. Според руските финансиски власти овие незаконски трансакции освен извлекување капитал и профит од Русија без законски основ, вршеле и подривање на рускиот фиансиски систем. Ова е особено битно затоа што руските власти, по воведувањето на западните санкции кон државата, постојано вршат длабински и детални истражувања на сите финансиски операции кои имаат врска со стабилноста на руската рубља и руската берза, а она што го прави американскиот милионер Џорџ Сорос според нив е кршење на законот за што Сорос треба да одговара.

Руската Федерација на чело на нејзиниот прецедател Владимир Путин побара налог за Меѓународна потерница: Путин нареди да се уапси Сорос заради финансирање на меѓународен тероризам.

Руската тајна служба открила дека Сорос со незаконски банкарски трансакции преку фирми од Данска финансирал насилни демонстрации и треоризам, како во Руската Федерација така и во друѓи држави.

Начинот на делување е нaсекаде ист, како во Руската Федерација така и во друѓите држави каде делуваат неговите ''xуманитарни асоциации'', а тоа е:

Откако ќе индивидуира ''продадени души'' во државата каде има интереси дали финансиски или националистички, ѓи финансира да ствараат безредија во државата, а се co цел за да оствари негови интереси.

Додаваме дека тој грешник доволно ја ''матеше водата'' и во Македонија.

Добро е тоа што и САД и Руската Федерација го имаат индивидуирано ''грешникот''.

Па господа македонски политичари внимателно преиспитајте ѓи вашите идни чекори или ''стратеѓии'' во однос на: преговори, пазарења или ''глумење'' на преговори и евентуален референдум ( референдум може да се намести,.. многу референдуми и биле наместени, несакам да давам пример ) околу смена на уставното името на Државата Македонија. За малку пари или многу пари, не правете ''нешто'',.. нешто во кое нема да успеете.

Никој во историјата не успеал да го преименува, асимилира и уништи Македонскиот Народ.

 

 

 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

 

 

Можете да го подготвите вашиoт КОМЕНТАР и самите вие

Пoдготвте еден е - маил со следниве податоци:

ИМЕ: ... ,  е - мaил: ... ,

КОМЕНТАР: ... .

и испратете го на следнава е - мaил адреса: info@makedonijaese.com, cубjeкт  - ''АРХОНТ ОН МАКЕДОНИЈА''

 

 

01/ 12 / 2015 

Фондацијата „Сорос“ забранета во Русија како закана за националната безбедност

Kанцеларијата на руското Јавно обвинителство ги дефинира завчера институтот „Отворено општество“ на Џорџ Сорос и уште неколку организации поврзани со него како непожелни групи, забранувајќи им на руските државјани и организации учество во некој од нивните проекти, пренесува „Раша тудеј“. Во соопштението објавено во понеделникот, 

Обвинителството вели дека активностите на институтот „Отворено општество“ и Фондацијата за помош на „Отворено општество“ претставуваат закана за темелите на рускиот уставен поредок и за националната безбедност. Оттаму додаваат дека руското министерство за правда ќе биде навремено информирано за овие заклучоци и ќе ги додаде овие две групи на руската листа непожелни странски организации. 

Русите го имаат ставено Александар Македонски ( св. Ѓорѓи ) на нивниот грб, ние Македонците НЕ СЕ буниме, НАПРОТИВ сме горди

Русите го имаат ставено Александар Македонски ( св. Ѓорѓи ) на нивниот грб, ние Македонците НЕ СЕ буниме, НАПРОТИВ сме горди


Обвинителството ја почна истрага за активностите на двете организации, спонзорирани од страна на добро познатиот финансиер Џорџ Сорос, во јули годинава откако руските сенатори ја одобрија т.н. „патриотска стоп-листа“ од 12 групи за кои се бара итно внимание поради наводни антируски активности. 

Другите групи на листата се американскиот Национален фонд за демократија, Меѓународниот републикански институт (ИРИ), Националниот демократски институт, фондацијата „Мекартур“ и „Фридом хаус“. 
Kон крајот на јули, руското министерство за правда го посочи американскиот Национален фонд за демократија како непожелна група откако Обвинителството откри дека американската НВО потрошила милиони на обиди да се поткопа легитимноста на руските избори и да се оцрни престижот на националната воена служба. 

Фондацијата „Сорос“ почна да работи во Русија во средината на 90-тите години, но го заврши своето активно работење во 2003 година Законот за непожелни странски организации стапи во сила на почетокот на јуни годинава и тој налага Kанцеларијата на јавниот обвинител и руското МНР да изготват официјален список на непожелни странски организации и да ги забранат нивните активности. 
Откако една група е потврдена како непожелна, нејзините средства во Русија мора да бидат замрзнати, канцелариите затворени, а дистрибуцијата на нејзините материјали мора да се забрани. 

Ако забраната биде прекршена, вработените во забранетата група и сите руски граѓани што соработуваат со нив може да се соочат со големи парични казни, па дури и затворски казни во случај на повторени или влошени дела.


среда, 16 декември 2015, 21:40

Македонија

Николиќ: Нема да се случи Србија да го повлече признавањето на Македонија под уставно име

Претседателот на Република Србија, Томислав Николиќ, одговарајќи на прашање на дописникот на МИА од Брисел по денешниот четирилатерален состанок во Брисел меѓу него, македонскио претседател Ѓорге Иванов, еврокоемсарот Јоханес Хан и претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск, негираше дека неговата земја ќе го повлече признавањето на Република Македонија под нејзиното уставно име ,.....

- Тоа не значи. Србија во 1998 година прифати име Македонија, потоа Македонија ја призна независноста на Косово и Метохија и Србија не реагираше негативно. 

Потоа Македонија гласаше во УНЕСКО за Косово и Метохија и Србија не реагираше негативно. Зошто сега да реагира негативно? Тоа нема да се случи - одговори Николиќ, за тоа дали Србите подготвуваат повлекување на признавањето.
Српскиот претседател рече дека со Иванов имале препирки пред почетокот на состанокот со Хан и Туск во Брисел. Николиќ рече дека најпрво, претседателот на Македонија му честитал за отворање на првите две поглавја, а потоа разговарале за иднината и дека се „закачиле” и за минатото.

- Малку му кажав на претседателот на Македонија зошто Македонија гласаше за тоа Косово да биде во УНЕСКО, а тој на мене ми кажа дека не е добро што е поставена табла на која пишува „бивша југословенска Република Македонија”. Јас му реков тоа да го каже овде во Европската комисија за да го променат тоа име. Кај нас Европјаните мора да проаѓаат и мора дазнаат во која држава влегуваат.

Потоа се закачивме за Цар Душан и потоа прекинавме, бидејќи видовме дека тоа оди многу далеку, додава Николиќ.

 

Македонон:

 

Цар Душан - “Стефан во Христа Бога верен цар македонски“ - Преписи на Душановиот Законик

Во 1502 г. излегува најстарата историја на народите од Македонскиот Полуостров - Балканот под турска окупација, „Historia Turcica“ од дубровчанецот Феликс Петанчиќ, минијатурист и управник на Будимскиот Скрипториум, а пред се’ дипломат на унгарскиот двор на Матија Корвин и Владислав Втори. Тој во втората половина на 15 век ја пропатувал европска Турција; поминал и низ Македонија, каде што наоѓа Мaкедонци и ги определува границите до каде живеат Македонците; за нас е интересно, што во Душановото Царство, Петанчиќ поданиците ги дели на Рашани и Македонци, а Цар Душан го титулира како Цар на Рашаните и Македонците „Macedonum Rasianorum Caesar“ (Historia Turcica, Municipal Library in Nuremberg (pressmark Ms Solger 31.2В°). Греци не наоѓа во Македонија. ( праведно зошто во тоа време грци и Грција не постоеле )

Bо српските истории  се вели дека Цар Душан бил Цар на Србите и Грците - ЛАГА. За прв пат грци и Грција во 1830 година на чело со владател од Австрија ( Баварија ), а Србија и срби ма не царство туку кнежевство Србија исто така со помош на Русија.
Самите денешни српски картографи негираат Грци и Грција. Душановото Царство го означуваат како ''Србско Царство'' , а територијата под Термобиле ja означуваат како ''Атинско Bојводство'' не Грција.

Франц Миклошич е најдобар пријател на Вук Караџиќ, кој му ги доставува сите историски извори за средновековното Mакедонско Царство.За Србија, Вук Караџиќ вели: 

да су се Маћедонија српски звале све земље народа нашега“, потврдувајки дека Србија порано се викала Македонија, што најверојатно се однесува на Душановото Царство (Владимир Ћоровић: Историја српског народа, налов „Обнова пећке патријаршије“, Прва књига, Издавачи "Глас српски", Бања Лука и "Ars Libri", Београд, 1997 г.). 

Кон ова тврдење одат во прилог и старите српски песни, каде се пее дека Пеќ и Смедерево се македонски градови (Владимир Ћоровић: Историја српског народа, налов „Обнова пећке патријаршије“, Прва књига, Издавачи "Глас српски", Бања Лука и "Ars Libri", Београд, 1997 г.). 

АНТОЛОГИЈА НА МАКЕДОНСКА НАРОДНА ПОЕЗИЈА - кликнете врз линкот за да го видите текстот Вук Караџиќ никогаш не признал македонска народност, СО СИГУРНОСT е тој извитоперувачот, на историската вистина и на документите од средновековното Mакедонско Царство. Во сите сочувани историски документи од тоа време, а кои се јавни и можат да се видат, македонското име е секогаш присутно. 
Единствената зачувана Фреска од Цар Душан од 1350 година, која се наоѓа во Лесновскиот Мансатир - P. Македонија

Стефан во Христа Бога верен цар македонски“ 

Стефан Душан, познат како Семоќниот Душан роден околу 1308 - 20 декември, умрел 1355 година, бил македонски средновековен цар (1331-1345) владеел од 1346 до смртта 1355. Тој бил син на кралот Стефан од Дечани, а таткото на царот Урош ''Слабиот''.
  

 

Македонското народно име меѓу Србите и Црногорците

Скоро целосно е непознато кај нас, но уште  повеќе кај Србите, Бошњаците и Црногорците, дека во доцниот среден век тие го користеле поимот МАКЕДОНСКИ, при дефинирање на нивната територија и индиректно народ. Постојат бројни историски писмени извори каде за Србија, Црна Гора и БиХ се зборува како “земји македонски“ или “страни македонски“. 

Да започнеме со титулацијата на ''српскиот''  Цар Стефан Душан и Душановиот Законик. За жал оригиналот на овој Законик не е сочуван, туку постојат 10 подоцнежни преписа. 

Во софискиот, загрепскиот и раваничкиот записи на Душановиот Закон, Цар Стефан Душан е титулиран како:  

    “Стефан во Христа Бога верен цар македонски“ 

(Lj. Stojanović, Stari srpski zapisi i natpisi. Knjiga III, Beograd 1905, str. 41 (nbr.4949) / Edith Durham, „High Albania“ First published in 1909 page 294., by LONDON EDWARD ARNOLD Publishers to the India Office 1909).

Преписи на Душановиот Законик

Овој историски податок, во 19 век и сметал на тогашната српска интелегенција, која била во зародиш, па затоа и има бројни фалсификати на српските средновековни документи во нивното преобјавување во 19 век. 

Франц Миклошич, кој заедно со Вук Караџиќ во светот за прв пат објавуваа документи од средновековната српска историја, во монументалното дело “Monumenta Serbica“, титулацијата на Цар Душан од софискиот и раваничкиот запис е пренесена како: „Стефан во Христа Бога верен цар грчки“ (F. Miklošič, Monumenta Serbica, str 154). Но, во спомантите преписи на Душановиот Законик, јасно стои "Стефан во Христа Бога верен цар македонски“. Од таму иде  секаде каде што е спомнато македонското име, српските историчари и преобјавувачи на српски средновековни документи од 19 век, зборот “македонски“ го заменувале со “грчки“ или “ромејски“. 

За тоа постојат бројни историски докази. Не мора да идеме подалеку, туку може само да го цитираме Вук Караџиќ кој самиот изјави:

“су се Маћедонија српске звале све земље народа нашега '' 

(Владимир Ћоровић: Историја српског народа, налов „Обнова пећке патријаршије“,Прва књига, Издавачи "Глас српски", Бања Лука и "Ars Libri", Београд, 1997 г.). 

На ова да го надоврземе и историскиот факт за Цар Душан објавен во најстарата историја за јужнословенските народи “Historia Turcica“ (1502 година) од дубровчанецот Феликс Петанчиќ, кој бил управник на Будимскиот Скрипториум и дипломат на унгарскиот двор на Матија Корвин и Владислав Втори. Во “Historia Turcica“ стои дека Цар Душан е цар на Македонците и Рашканите т.е. оригинално:

“Macedonum Rasianorum Caesar“ (Historia Turcica (1502), Municipal Library in Nuremberg (pressmark Ms Solger 31.2В°).


Познат е скадарскиот старопечатен "Тримесник", од високиот свештеник г. Стефан, со следнава содржина:

“ја свршив оваа Божја книга во лето Христово 1563, месец декември, на К.Д., во македонските предели, во родниот град Скадар...“ (ЦВА, ф. 40. оп. II, а.е. 935, л. 57-58). 

Во средновековната српска песна за Ѓураѓ Смедеревац, опеан е како македонски крал од Македонија- Смедерево.

       Фототипен цитат од Скадарскиот Тримесник од 1563 год.

Подолу објавувам црногорски текст, кој што е на црногорски јазик, за што се извинувам, но е многу интересен и изобилува со историски цитати, каде Црногорците, Србите и нивните владетели се потпишувале во старите документи како Македонци, а Црна Гора и Србија ја декларирале како дел од Македонија.

Štampar Božidar Vuković Podgoričanin na svojijem knjigama piše 1520. I 1537:

''Ot otačastva moega ot zemlje Dioklitiskije, eže jest v predjeleh makedonskih ot grada naricajemago Podgorica'' (Lj. Stanojević, Stari srpski zapisi i natpisi, br. 494, 161).

I u trećoj svojoj knjizi 1538. Božidar Vuković ponavlja istu sintagmu. Vuk St. Karadžić je ovu formulaciju Božidara Vukovića objasnio tako što:

''su se Maćedonija srpski zvale sve zemlje našega naroda, kao što se i u narodnoj pjesmi... Đurađ Smederevac zove kralj od Maćedonije''...Kaluđeri crnogorskoga manastira Morače 1615. Pišu da je njihov manastir:

''v oblasti hercegovskoj v zapadnih strana i predjelah maćedonskih'' (dr Jevto M. Milović, Zbornik dokumenata iz istorije Crne Gore (1685-1728), Istorijski institut NR Crne gore, Cetinje, 1956)Takođe, pismo vladike-gospodara Danila Petrovića ruskom caru Petru Velikom od 28. Januara 1712. Završava se ovako:

''Iz Crne Gore u Makedoniji'' ili prikladniji prijevod ,, Iz Crne Gore regije (pokrajine) u Makedoniji'', a na italijanskom: ''Scritto de montenegro della regione di Macedonia'' (isto). - птревод: Oд регионот на Македонија.
Samo tako se može pojmiti stav iz, inače galimatijasne, Povijesti o skenderbegu Crnojeviću na svetom krštenju nazvanom Đurađ, Martina Skadarskoga, odnosno njezinoga prijevoda sa latinskog i prepis vladike Vasilija da je:

''Ivan Kastriot Crnojević iz roda kraljeva makedonskih'' (dr B. Šekularac, Cetinjski ljetopis, isto). Nakon povratka iz Crne Gore, ruski pukovnik Mihailo Miloradović (rodom iz Hercegovine) 1712. Potpisuje se u svojijem pismima kao:

''polkovnik i kavaler makedonski''.U Beču je 15.12. 1714. Izdat pasoš vladici-gospodaru crnogorskom Danilu Petroviću na kojem piše da je:

Danilo ''biskup iz Makedonje... Sa Cetinja ''. U pismu crnogorskijeh glavara od 8.9.1742. Ruskoj carici također se pominje sintagma:

''v predjelu makedonskom'' (Marko Dragović, Materijal za istoriju Crne Gore vremena mitropolita Danila, Save i Vasilije Petrovića u Spomeniku 25, 2).U odgovoru od 10. 5. 1744. Ruska carica, također, otpozdravlja sa istom sintagmom (isto, 7). I u pismu mitropolita Save i crnogorskijeh glavara od 25. 5. 1752. Ruskoj carici pominje se: 

''...v svih stranah makedonskih'' (isto, 9).

 

 

 

Во однос на уставното име на Р. Македонија, ''прeпризнајтене'' кaко сакате ,.. и ние ќе ве ''прeпризнаеме'' потоа како знаеме.

Па досадни сте,.. немаме потреба да бидеме признаети од вас за да живееме.

 

v

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.