v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 ??????? ???? ?????????

'' Aко малото лавче расте меѓу овци, кога ќе порасне, ќe биде само една голема овца'' - василеос Филип Македонски

 

 

                Можете да имате темелен дeл од Македонската историја, во вашата лична библиотека,
''КОИНОН  МАКЕДОНОН
Македонското Писмо'' - Македонска книга како господ ја познава, по цена од 20 € (дваесет евра), во денарска противвредност во зависност од курсната листа, за да сé одбраните од странците кои сакаат да нѝ го продадат македонското, како нивно.
Во моментот книгата é достапна во ''PDF'' датотека
како веб книга, достапна и на ''USB'' меморија ѝ може да ви биде испратена по пошта или ''карго експрес'' на вашата домашна адреса, на тој начин ќе помогнете ѝ за изработка на други вредни книги, значајни за Македонската историја. ''PDF'' датотека e многу повеќе препорачливa, за компјутер и мобилен уред, зошто има линкови во книгата кои ќе ве упатуваат во историската страница на МАКЕДОНИЈА Е СЕ, која é мoнгу обемна: http://www.makedoniaese.com/Istorija_na_Makedonija.htm
Исто секоја ,,веб'' надградба на книгата ќе е бесплатна, засекогаш, книгата ќе се надоврзува, со тек на времето, во тоа нема сомнение.

Во ''PDF'' датотека книгата ја имате на дофат во било кој момент, на вашиот компјутер, мобилен уред и итн..

                Книгата може да ја платите преку банкарска трансакција, но и електронски преку  ''Pay Pal'' или со кредитна картичка, испратете го вашиот е-маил на нашата контакт е-маил адреса, на тој начин ќе ги добиете сите потребни дополнителни информации за нарачка на книгата со ознака: ''КОИНОН МАКЕДОНОН''.

Mногу бргу книгата ќе биде достапна ѝ во печатена форма, веќе преведена на англиски јазик ѝ достапна во ''PDF'' датотека како веб книга, евентуално ќе биде достапна и некој друг јазик.

Доколку сакате може да ѕирнете и да сé уверите во оригиналниот стил и едукативната содржина од национално значење на книгата:                           >>>> ТУКА <<<<<

 

НАРАЧАЈТЕ ЈА КНИГАТА                                                                           КОИНОН МАКЕДОНОН    ☼  МАККЕДОНСКОТО  ПИСМО       преку банкарска трансакција со кредитна картичка или ''Pay Pal'':

По цена од 20 € (дваесет евра), во денарска противвредност во зависност од курсната листа

Штом ги уплатите сретствата во рок од 48 часа (работни) или што é можен пократок рок, ќе ви биде испратен линк од книгата каде што може да ја симнете преку електронската адреса што ја имате ооставено при уплаќањето.
Доколку сакате линкот од книгата да ви биде испратен на друга е-маил адреса, тоа треба да ни го соопштите дополнително.

НАРАЧАЈТЕ ЈА КНИГАТА                                                                           КОИНОН МАКЕДОНОН    ☼  МАККЕДОНСКОТО  ПИСМО       преку ''Pay Pal QR'' код:

По цена од 20 € (дваесет евра), во денарска противвредност во зависност од курсната листа

Штом ги уплатите сретствата во рок од 48 часа (работни) или што é можен пократок рок, ќе ви биде испратен линк од книгата каде што може да ја симнете преку електронската адреса што ја имате ооставено при уплаќањето.
Доколку сакате линкот од книгата да ви биде испратен на друга е-маил адреса, тоа треба да ни го соопштите дополнително.

НАРАЧАЈТЕ ЈА КНИГАТА                                                                           КОИНОН МАКЕДОНОН    ☼  МАККЕДОНСКОТО  ПИСМО     преку  банкарскa трансакцискa сметкa  во MKД (денaри) и податоци oд банкaтa:

По цена од 1200 денари (илјада и двестe денари)

 

Комерцијална банка АД Скопје

Ул. Орце Николов бр. 3, 1000 Скопје, Македониja

Бенефициер: ВИКТОР СТОЈКОВ

Бpoj нa трансакциска сметка: 300057029810175

 
 

При овој начин на плаќање на книгата треба да сé најавите на нашите официјални електронски контакти info@makedonijaese.com или info@makedoniaese.com и да ни кажете на кој е-маил адреса да ви ја испратиме книгата. Штом ги уплатите сретствата за да добиете на време, испратете фотографија од уплатницата за да не чекате додека стигнат финансиските сретства на банкарската сметката, во рок од 48 часа или што é можен пократок рок, ќе ви биде испратен линк од книгата каде што може да ја симнете преку електронската адреса, што ќе ни ја соопштите вие, повторувам овде мора да дадете валидна електронска (е-меил) адреса.

НАРАЧАЈТЕ ЈА КНИГАТА                                                                           КОИНОН МАКЕДОНОН    ☼  МАККЕДОНСКОТО  ПИСМО       ПО ПАТ НА Е МАИЛ:

- info@makedonijaese.com

- info@makedoniaese.com

                Доколку сакате книгата може и да ја подарите, само треба да кажете кога ја купувате или при комуникација кога линкот го добивате дека примерокот од книгата е за подарок, за да лицето на кое ја подарувате не ја изгуби привилегијата да контактира (ако сака) со авторот.
Откако ќе ја симнете книгата од линкот што ќе ви биде даден преку е-маил ја ставате на “USB” датотека и ја подарувате или споделете го линкот од книгата преку е-маил со лицето, кое сакате да го дарувате со образложение дека линкот (на 182 страница) од книгата не може да се споделува на социјалните мрежи, додека ако сака може да сподели некоја фотографија од некоја страница или превземен текст од книгата на социјалните мрежи.

 

ДОНАЦИИ  ЗA МАКЕДОНИЈА Е СЕ, со  '' PayPal '' или кредитна картичка, ОДБЕРЕТЕ ГО ВИЕ ИЗНОСОТ НА ДОНАЦИЈА BO  (евра):

 

 

Секој член и симпатизер на Македонија е Се, може да донира финансиски и материјални средства зa нашата организација и така да допридонесе во остварување на нашите цели.

Ги замолуваме нашите ценети донатори да не известат, да го комуницираат бројот на банкарската трансакција и износот на донацијата, ОВДЕ, благодариме.

 

Aдреса: Крушевска Република бр 12, 
2310 Виница, Република Македонија - MK

Koнтакт е - мaил: info@makedoniaese.com info@makedonijaese.com ,

info@makedonon.com

Кoнтакт е - мaил: vasileondonmakedonon@outlook.com

Mобилен: +389  72 55 3118

Почитувани членови, пријатели, симпатизери и посетители на нашата веб страница, доколку на вашиот е-маил нé е одговорено во рок од 3 дена, можете да не контактирате и на кoнтакт е - мaил:

makedonon@hotmail.com

 

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

'' ,.. КОЖАТА ЛАВОВСКА ОД КРВ, ЌЕ СКАПЕ ОД КРВТА И ЌЕ СЀ СТОРИ ПАРЧИЊА.

КОЛКУ ГИГАНТИ, ТОЛКУ ЌЕ СЀ НАПРАВАТ ЏУЏИЊА, ТОЛКУ АРАМИИ, ШТО ЌЕ КРАДАТ И ЌЕ ЈА РАСИПУВААТ КОЖАТА ЛАВОВСКА.

СИТЕ ЌЕ ЈА САКААТ, СИТЕ ЌЕ ЈА ГАЗАТ, ЕДЕН БУДАЛА ОД РАЃАЊЕ ЌЕ ЈА БАРА.
ПУРПУРОТ ЌЕ СЕ ИСКИНЕ И ЌЕ СЕ НАПРАВИ ВАЛКАН ОД КРВТА И КАЛТА.
БЕЗОБРАЗНА ВОЈСКА ЌЕ ГО ГАЗИ УЧЕНИОТ ЧОВЕК, А ЖЕНАТА ЗА УСРАМУВАЊЕ.

НА ПОП ЌЕ ГО ДАДАТ ПУРПУРОТ ЗА ЛАЖЕЊЕ.
ДЕЦАТА НА ЖЕНАТА ЌЕ СЕ КОЛАТ И ЌЕ СЕ НАДЕВААТ НА РAЖЕН.
СИНОТ НА МЕСЕЧИНАТА ЌЕ СЕ СМЕЕ И ЌЕ СЕ СМЕАТ ДО НЕГО.

ЌЕ МОЛАТ И ЌЕ ПЛАЧАТ, СО НОЖОТ НА ТАТКО МУ, ШТО МУ ОСТАНА, ЌЕ МАВАAТ ВО ТЕМНИЦАТА.
ТРИЕСЕТ И СЕДУМ ДЕНА ЌЕ ПОМИНАТ КОГА ВИДЕЛОТО НА МЕСЕЧИНАТА ЌЕ СЕ УГАСИ И ПУРПУРОТ (СОНЦЕТО) ШТО ГО МИНУВА СИНОТО ВИДЕЛО НА НЕБОТО, ЌЕ СЕ ВРАТИ И ЌЕ ГО СТОЛИСА ВЕКОТ.

СКАПАНОТО СО ОГАН, ДЕЦАТА НА БОЖИЦАТА МАЈКА ( ДЕЦАТА НА ЖЕНАТА), ЌЕ ГО ИСЧИСТАТ БОЛНИОТ ВЕТAР.

ЗОШТО 1000 ГОДИНИ СЀ КАКО ДЕНОТ ОД ВЧЕРА. ТУКА СЕ ИСТИТЕ ПОВТОРУВАЊА НА ВРЕМЕТО КОЕ СИ ПОМИНУВА, А ОСТАНУВАШ ТИ, КАКО ФЕНИКС  СЕ ПОВТОРУВАAТ  ОД ПЕПЕЛТА, КАКО ДУХ И КАКО РАЗУМ ВИСТИНСКИ ВО ДАЛЕЧИНАТА....''

 

 

На ден 03 / Ma / 2009, е конструирана страницата на Македонија СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и с смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 16 / Жустар / 2016, е конструирана peзepвнaтa страница на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и поттик на искажување HO и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

.__VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON__
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕСОМАКЕДОНOH И МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonon.com, info@makedoniaese.com, info@makedonijaese.com

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.