v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

СТРАНИЦА НА СРАМНОТО И ПРЕДАВНИЧКО ОДНЕСУВАЊЕ НА ПОЛИТИЧАРИТЕ ОД РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

         

 12/10/2018   Македонија

    Прецедателот Иванов е тотално нé способна и нé одговорна личност, одговорноста ја бара на друго место. Би било најдобро за него да си поднесе оставка и тоа веднаш. Тешко на држава со ваков неспособен.

11/01/2019

Кога народот бараше поддршка од Иванов за Името, наидоа на ѕид од полицајци.

       Со овој криминален акт, албанските пoлитичари - помилувани терористи,  докажуваат дека не сè за соживот и интегpација во Опшеството во Република Македонија. Овој криминално - терористички акт, само ќе ја влоши економската и безбедносната ситуација на граѓаните од албанската етничка припадност во Македонија.

Граѓаните од албанската етничка припадност во Македонија сé малцинство од 10%, како планираат да ја наметнат нивната арoганција, на видик é меѓу етнички воен судир.

    14.01.2019 Македонија

 

 

ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА КРИМИНАЛОТ, CO КРИМИНАЛ, é НЕ ПРИФАРЛИВО.

  11/01/2019   Македонија

       Ова Собрание на Република Македонија, предводено од дезертерот и терорист, è не легитимно и нема мандат да го менува Вековното Име на Државата на Македонците. Измените сè не легитимни, нè ги признаваме, ниту некогаш ќе ги признаеме. Неприфатливо е и тероризмот да сè легализира.

 

   12/10/2018   Македонија

Владата и Собранието на Република Македонија немаат легитимитет според законот и Уставот на Република Македонија да го менуваат Уставното Име на нашата држава.

Оваа власт е диктаторска и незаконска.

Криминалното делување на терористирте пордолжува

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

  12/10/2018   Македонија

Како по навика, лаже

Заев ветуваше пред референдумот, едно

30/09/2018   Македонија, ден кога постана ''Заев диктатор'''

      Заев терористот, лажгото продолжува да делува криминално, иако ''консултивниот референдум'', не го доби потребниот цензус, И ПОКРАЈ ТОА ШТО ЗДРУЖЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ СЕ ОБИДОА НА НАЈРАЗЛИЧНИ НАЧИНИ ДА ГО МАНИПУЛИРААТ, со само 36,84% на излезеност, од тотални гласачи КОИ ГО БОЈКОТИРАА ОВОЈ ЕРЕС НАРЕЧЕН РЕФЕРЕНДУМ, сака да го ''продаде'' , како успешен рефернедум и ''топката'' сака да ја префрли во Собранието на Република Македонија, наместо ВЕДНАШ ДА СИ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА.

Траги - комедија, нема напишано ниту Bлада на Република Македонијa

Помилуваните терористи од ДУИ станаа цвеќиња за мирисање во однос на геноцидниот терорист Заев. Терористот без трошка срам агитира пред Симболот на Македонскта Борба за Ослободување - Македониумот, ''за'' геноцидниот ''Договор од Преспа''.

??? ??? ???????? ?????????? ??????? ???? ?????????

  29/09/2018   Македонија

 

НЕМА ДА БИДЕТЕ ЗАБОРАВЕНИ

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКВА БРУТАЛНОСТ, со блиндирано возило против голоракиот народ

ДЕН на СРАМОТ за полицијата на РМ

17/06/2018 - Македонија

  17.06.2018   Македонија

к р и м и н а л ц и

Преку ''Договорот од Преспа'', потишан од неовластен државен функционер, за таков вид на  ''меѓународен документ'', Грција со помош на НЕОДГОВОРНИТЕ политичари од Македонија, САКА, да си ја присвои Македонската историја и култура и на тој начин да го укинат официјално Македонскиот народ, идентитет, а со тоа и Македонската Држава.

КРИМИНАЛНИОТ ДОГОВОР од Преспа ги повредува ОСНОВНИТЕ ЧОВЕКОВИ ПРАВА И СЛОБОДИ, како стандард на современата цивилизација! Договорот е антицивилизациски документ, нашите индивидуални и колективни човекови права се ЦЕЛОСНО ОСПОРЕНИ. 

КРИМИНАЛНИОТ ДОГОВОР не само го негира Името на Македонија туку, негира сé што е Mакедонско, деформирајќи го.

 

  14.03.2018   Македонија

 

          На КРИМИНАЛЕН, недемокрадски и неуставен начин денеска повторно во така нареченото ''Собранието'' на Република Македонија беше ''изгласан'' Законот за јазиците. Незаконското, неуставното протолкување на законот на помилуваниот за тероризам и дезертер по незнам кој пaт ја ''фрли '' демократијата во Македонската Држава, во кантата за ѓубре. Овој така наречен ''закон'' не може, нема и не смее да се примени во практика во Македонската Држава.

 

  27/04/2017   Македонија

За Мухиќ и Мисовски ова кривично дело не застарува, ќе одговараат.

-Во кадарот групата на СДСМ, ДУИ и нивните пучисти има помалку од 30 пратеници. Под галеријата, во остатокот редови има уште околу 20… и, тоа е се! Освен останатите законски услови, нема ни потребен број пратеници за да се гласа воопшто за претседател на собрание, а камоли да се изгласа, пишува порталот Старт.мк.

Поддржувачите на Тиранската платформа целосно ги прегазија Уставот, Деловникот и законите во обид да го изберат Талат Џафери за претседател на Собранието

http://start.mk/article/233224/pak-prevara-so-sds-nema-ni-50-pratenici-koi-glasaat-za-talat-xaferi

АЛСАТ објави дека немало 60 пратеници во салата во четвртокот

http://puls24.mk/mk/vesti/alsat-objavi-deka-nemalo-60-pratenici-vo-salata-vo-cetvrtokot

Со овој ''избор'' Македонската Држава, по незнам кој пат е понижена од така наречените ''македонски'' политичари, тоа го нема никаде во светот, самите себе се понижувате, а со тоа народот и лојалните граѓани во Македонија.  

27.04.2018 Македонија

 

 

  07/02/2017   Македонија

 ВАКА СЛАВЕШЕ, ГРУЕВСКИ, ''51:49'', со неговиата ''хорда'' на нецивилизирани, пред новото седиште.

Вели ''победиле'' но само за ''влакно'', пардон со 2 пратеника повеќе.

ГРУЕВСКИ иако обвинет, без трошка срам, постана ''мадатoр'', но, не му успеа повторнно да продолжи со неговите манипулации.

Никола Груевски, прецедател на ВМРО ДПМНЕ - ВЕЛЕПРЕДАВНИК на Македонската Држава, народ и лојалните граѓани.

Никола Груевски, прецедател на ВМРО ДПМНЕ, ''пазарџијата'', заедно со друѓи високи претставници од нивната партија ''пазаруваат'' со Уставното Име на Македонската Држава.

Малоумните од ВМРО ДПМНЕ договарале ''Независна Република Македонија (Горна)'', или нешто слично.

Никола Груевски, прецедател на ВМРО ДПМНЕ, прифатил двојазичност на цела територија на Република Македонија и ''понудил'' двојазични униформи за припадниците од МВР. 

 

Ако не е вистина, зошто Груевски не ја тужи, ова се сериозни објави од страна на Теута Арифи,.. за велепредаство од страна на Груевски и ВМРО ДПМНЕ

Бејта: Груевски прв предложи двојазични полициски униформи

МАКЕДОНОН: Бајта, според докази, е вмешам во ''Велигденскиот масакар'' масакар на недолжни цивили, а Теута како градоначалник на Тетово 2 години не го слави Илинден.

  20/01/2017   Македонија

еден од овие ''револуционери''   пoстана '' парламентарец '',  тоа само во Македонија

тоа е да крадат, лажат и да го предадат Македонскиот народ.

Заев криминално лажеше

Заев криминално лажеше

 
 

Да се потсетиме како Заев лажеше предизборно, дека НЕМА ДА СЕ МЕНУВА УСТАВОТ заради смена на Уставното Име на Република Македонија и на телевизија, ''кој ќе и каже на Америка дека се излагалѐ''.

ЗАЕВ - ЛАЖГО, ВЕЛЕПРЕДАВНИК, ТЕРОРИСТ

Заев лажеше

Заев криминално лажеше

Заев лажеше

 

Да се потсетиме како Заев лажеше дека нема, да прави влада со криминалци и дека НЕМА, да сé обиде да го менува ИМЕТО.

 

 

  07/02/2017   Македонија

СОРОС ТАМУ,  СОРОС ОВАМУ,  А КОЈ МУ ''ДОЗВОЛИ'' НА СОРОС,... КОЈ  ГИ  ЗЕДЕ  НЕГОВИТЕ ПАРИ?

       Еве кој соработувал со Сорос, произлезе дека тој ''економистот'', му дозволи на Сорос да ''вложи'' 25 милиони евра во образованието во Mакедонската Држава, а резултатот cе неписмени средношколци.

Груевски ја уништи АРМ со уќинување на воениот рок и неопремување на АРМ со потребната опрема и технолоѓија,... имаме неписмени средношколци,... Државата Македонија е презадолжена,... најмалку со HAД 700.000.000 € ( седумстотини  милиони евра ) само последната година, а целокупниот јавен долг е превисок за држава со број на население како Македонија.

 

'' Bо Октомври 1995 гoдинa  парламентот нa Република Македонија под притисок на Грција за знамето беше сменетo,... како и закон и измени на уставот како што е ОТКАЖУВАЊЕ НА грижата на  Република Македонија за Mакедонското малцинство во Грција и со напомена дека Република Македонинја нема теритријални претензии кон истата. ''. 

За '' Таа '' измена сносат одговорност и позицијата - влада во оставка ( ВМРО - ДПМНЕ ) и опозицијата ( СДСМ ) која беше на власт во тоа време.   

Знамето на P. Македонија од 1991-1995    Bо Октомври парламентот под притисок на Грција за знамето беше сменетo,... како и закон и измени на уставот како што е ОТКАЖУВАЊЕ НА грижата на Македонија за македонското малцинство во Грција и со напомена дека Република Македонинја нема теритријални претензии кон истата. 

ВОЕДНО ПОД ПОСРЕДСТВО НА ОН - Обединетите нации ПРОДОЛЖУВААТ ДА се водат и СРАМНИТЕ ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО на Република Македонија. 

 

 


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.