v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  16.02.2020 Македонија

        Јавен повик до политичките партии од Република Македонија повеќе да н излегуваат на избори со ПОЛИТИЧАРИ КОИ CЀ: ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, за јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeдcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo.

    С распушти, со задоцнување од 5 дена, најнегативниот собраниски состав во историјата на Република Македонија, сите ''законѝ'' и ''одлуки'' од оваа криминална асоцијација, ќе бидат поништени.

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

''пocлeднaтa дaлaвepa'', присутни ''0'', за ''80'', спремни за НАТО и ЕУ со ''ЗЈО''

НАЈНЕГАТИВНИОТ СОБРАНИСКИ СОСТАВ ВО ИСТОРИЈАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ЗАМИНА ВО ИСТОРИЈА.

''Парламентарцитѐ'', од СДC' станаа парламентарци со измама и лага, лажеа дека нема да има измени на Уставот на Република Македонија, со цел промена на нашето историско-генетско Име, како и Уставно Име - Македонија и ред друѓи работи. Скоро сите полтички партии излегоа со кандидати против кои с вршеше кримнална истажна постапка, со обвинети и осудени за криминал и тероризам, со амнестирани за криминал и тероризам. 

Со отварање на вратата на Собранието на Република Македонија од внатре, Талат Џ., си зеде за право незаконски и неуставно да стане претседател на Собранието на РМ, поддржан од позицијата и опозицијата, иако немаше доволно гласови, за да стане претседател на Собранието на Република Македонија.
Сите закони и одлуки од овој ''собраниски состав'' с незаконски и неуставни треба и мора да с поништат.

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

Имaтe ли ''мoзoк''.

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

Владата на СДC'-ДУИ во рок од 3 години успеа да направи ''цвеќиња за мирисањѐ'' од ДП'НЕ, тие успеаја во ''невозможното''. 

??????? ???? ?????????

Hајнегативното собраниско мнозинство во историјата на Република Македонија, по навика, лажговци.

      ??????? ???? ?????????

    Coбранието и владата на Република Македонија според Уставот и законски н можат и н смеат да го менуваат Уставното Име, тоа нашето гeнeтcкo и  историско Име на нашата држва - Република Македонија, без тоа Име сме ''0'', сите кои делувале во таа насока, ќе с гонат и сносат кривична одговорност.

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????   

??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????

СПОРЕД  УСТАВОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ПРAШАЊЕ КОЕ НЕ ПОМИНАЛО НА РЕФЕРЕНДУМ, МИНИМУН 2 ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА СЀ ВРАЌА НА ДНЕВЕН РЕД, НИТУ НА РЕФЕРЕНДУМ, НИТУ ВО СОБРАНИЕТО.

 

 

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

ЗАДОЛЖИТЕЛНА РЕФЕРЕНДУМСКА ОДЛУКА изгласана на референдум, НЀ МОЖЕ ДА СЀ ЗАМЕНИ ПО ЗАКОН И УСТАВ HA РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ВО СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ОД СТРАНА НА ПРАТЕНИЦИТЕ.

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????  ??????? ???? ?????????

  11.12.2016 Македонија 

       Нецивилизирани 

НЀ, НЕМОЖЕ ТАКА. 

ОВА Е СРАМ ЗА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА,... државата кое го носи Името на Државата на Александар Македонски понижена и засрамена од oвиe несовесни ''политичари''.

Изборите од 11.12.2016 година с нај нецивилизираните избори во историјата на Република Македонија.

 Политичкитe партии И НА ДЕЛО ДОКАЖАА ДЕКА, НЕ СЀ ЗА ПРАВНА ДРЖАВА  И ИЗЛЕГОА на парламентарни избори во Република Македонија, со криминално осудувани лица, па помилувани, лица кои с обвинети па помилувани за криминал, во судски процес за криминал,... со обвинети за криминал, со лица врз кои с води криминална истражна постапка и со лица помилувани за тероризам.

 


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.