v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  04.03.2018 Mакедонија 

??????? ???? ?????????

ГЛАВАТА ГОРЕ МАКЕДОНЦИ

ЗОШТО НАШИОТ ЈУЖЕН СОСЕД И ''НАШИТЕ'' МИНИСТРИ НЕ ЗБОРУВААТ ЗА МАКЕДОНСКИОТ ГЕНОЦИД, ИЗВЕДЕН ОД СТРАНА НА ГРЦИТЕ 1912 - 1992 и понатака.

      Затоа, што во "цивилизираната" ЕУ, не се зборува за вакви нецивилизирани работи, па затоа сите влади на РМ, од Независноста, се трудат и труделе да бидат "цивилизирани", во однос на овој нецивилизиран акт. Па знаете ли колку треба да платат, а сиромашните грци пари намаат, ниту ЕУ, бидејќи сите пари дури и се задолжија и ЕУ, со се Швајцарија, за горе долу, за 100 милијарди , и ѓи даде на грците, само да не банкротираат. 

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

Грчките злосторства против човековата раса, се неказнети, напротив се кријат, жртвите бараат правда

     Грција треба официјално да се извини и да каже дека им е жал, за геноцидот врз Македонците, од 1912 до 1992, (геноцидот врз Македонците во Грција се уште е во тек) а заедно со помош на ЕУ да подготват 10 000.000.000 , горе долу, за да се обештетат Македонците (бегалците), треба да се види што, како и за тие таму.  Имали "некој" јунак,  да го изведе "тој" дипломатски чин во Р. Македонија? 

Bо Грција и Бугарија и животните имаат поголеми права од Македонците, а сето тоа под покровителство на ЕУ.

    Прецедателот Иванов е неспособен да направи ништо за Македонците, на Интернационален план, но и на внатрешен, своите два мандати ги поминува ''дремејќи''.

??????? ???? ????????? Прецедателот на РМ, на тие кои му ја изгореа канцеларијата, им даде мандат за Влада на РМ, на тој начин ѓи ''учи'' идните политички ''млади лидери'', како можат загарантирано да дојдат на власт. Дозволи, на парламентарни избори да излезат, обвинети за криминал, помилувани за криминал и тероризам. Даде мандат на обвинет за криминал во тек, а потоа и на помилуван за криминал, коj има дело во тек, повторно за криминал. И двата ''мандатори'' имаа намера да прават Влада на РМ со помилувани за тероризам, едниот правеше, другиот пак направи Влада на РМ со помилувани за тероризам, a Прецедател на Собрание, дезертер и помилуван терорист, незаконски и нeуставно избран со 59 пратеници. ( Оваа траѓи-комедија, во однос на политичката ситуација во РМ, АКО ТРЕБАШЕ да ја измислувам, НЕМАШЕ да можам да ја измислам, толку траѓична, но, за жал ''математички-прецизно'', вистинска. )

   

Заев јавно кажа дека, не, е Македонец туку албанец, а Георгиевски јавно кажа, Мицкоски да го "остави", Заев да го "реши" проблемот, а Мицкоски пред некој ден јавно кажа на Георгиевски, да му се придружи.

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

Да не навредив некого,.. многу ми е жал, но јас само направив ''математичко'' поврзување на политичките изјави на ''политичрите'' во РМ.

??????? ???? ?????????

??????? ???? ????????? ??????? ???? ???????????????? ???? ?????????

07.09.2018 Mакедонија 

??????? ???? ?????????

08.09.2018 Mакедонија 

??????? ???? ???????????????? ???? ???????????????? ???? ?????????

Официјалниот став на ВМРО ДПМНЕ, околу не законскиот и не Уставниот референдум, ништо ново во старата, нова, ''Организација''.

11.09.2018 Mакедонија

??????? ???? ?????????

''Договорот од Преспа'', е не законски, не Уставен, не цивилизиран, криминален. 'Консултивниот референдум'', е не законски, не Уставен, ниту има оддлучувачко значење, како може да го поддржувате. Да излегнете да гласате, значи го поддржувате, свести се не спиј ти.

12.09.2018 Mакедонија

??????? ???? ?????????

НЕМА БЕГАЊЕ

Не е лесно да бидеш човек, меѓу диви ѕверови.

Грцкиј патрик ќе ни строши, славна Охридска Столица
и мене до смрт ќе држи в заточение
Еј! В заточение.
Ќе прати владици Грци, лицем светци срцем влци
ќе ве дават, ќе ве стрижат, ќе млзат до крв.
Еј! Ќе молзат до крв.
Меѓу народа ќе сејат, несогласје и раздори,
да се мразат син со татка и со брата брат.
Еј! И со брата брат.
И ќе викнете до Бога, и крило не ќе најдете,
смирени ќе наведете глави доземи.
Еј! Глави до земи.
Ќе ми бидете сираци, така било написано.
Елате ми да ве гушна за последен пт.
Еј! За последен пат
Григор Прличев 
В ХИЛЈАДА И СЕДЕМСТОТИН ШЕЗДЕСЕТ И ВТОРО ЛЕТО 
Хилјада и седемстотин шездесет и второ лето 
В Охрид од Цариграда дошел Салаор. 
Се претставил пред Арсенја, наша патрика чеснаго, 
И му рек'л слово горко, слово жалосно: 
"Царска волја е да тргнеш денеска за в Цариграда, 
На тебе од врли Грци голем поплак е." 
Собрал Патрик свое стадо в црква свјатиј 
-Климентова 
Благослов му дал последен, р'це заплетил. 
Д'лго време липал старец во м'лчанје всенародно 
И по бела брада ронел с'лзи горешчи 
"Слушајте ме мили чеда, јас ќе ида в Цариграда: 
На мене од врли Грци голем поплак е. 
Грцкиј Патрик ќе ни строши славна охридска 
столица 
И мене до смрт ќе држи в заточение. 
Ќе прати владици Грци, лицем светци, срцем 
в'лци. 
Ќе ве дават, ќе ве стрижат, ќе м'лзат до крв 
Меѓу народа ќе сејат несогласје и раздори, 
Да се мрази син со татка и со брата брат. 
И ќе викнете до Бога и крило не ќе најдете, 
Смирени ќе наведете глави доземи. 
Ќе ми бидете сираци; така било написано. 
Елате ми да ви гушна за последен п'т. 
Чрна т'га поразила старо, младо, м'жи, жени, 
Вси со р'це заплетени с'лзи проливат. 
Тој ги гушка, тие т'жни му целуват десна р'ка, 
И од р'ка как од извор с'лзи се лејат. 
Вјахнал Патрик брза коња и неволно уп'тил се. 

 


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.