v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  25.03.2018 Македонија 

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

       арбанрашани (тоски - албанци ) од јужна Италија

      Дали знаете дека во Јужна Италија, цели територии се населени со еден народ кој се нарекува Тоски, правото име, тие се нарекуваат ''Арбанрашани'', не се муслимани , ни католици, туку повеќето православни. Арбан-Рашани, Рашани или рашки (словено гласни, сте чуле ли за  средновековната држава Рашка?,.. можеби некој,... еве каде завршиле, дел од нив), кои го изгубиле јазикот. Како дошле тие ''Тоските'' во Јужна Италија е друга приказна. Тоските себе си се препознаваат како албанци дури и имаат еден Универзитет на ''арбанорашан'', јазик. Во Италиjа и тие имаат ''еден'' уневирзитет, ма вреден, ( Италија 70 милијони жители ) додека во Македонија (2 милијони жители), албанците (гегите oд Македонија, не тоски) имаат повеќе универзитети, финансиpани од Македонската Држава, по прецизно од Македонците, а како резултат на албанската еманциапација, со помош од надвор, денес на Македонците на криминнален начин, сакаaт да им наметнат на учат, албански, а Државата да им стане двојазична, а сето тоа на трошок на Македонците. Кој е тој ''мајстор'', семката да му се ''исуши''.   

      После Независноста или за време, во Македонија се насеуваат над 100.000 албанци од Косово, кои добиваат Македонско државјанство. Од 1995 до 2001 уште околу горе доле 80.000 жители н Косово добиваат македонски пасош, кои иако живеат во Косово, доаѓаат да гласаат во Македонија. 

??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

Извадок од веб - Вечер

Од 1995 до 2000, Македонската Држава има издадено околу 80.000 пасоши или повеќе, на државјани од Косово. Кој е виновен? Што сте планирале. Сега тие 80.000, пасоши "матат", политика. Кој ви е крив што сте продадени. 

??????? ???? ????????? ??????? ???? ????????? ??????? ???? ?????????

       За да се среди тој проблем, треба да се даде државјанство на Македонците каде и да се, значи на адресата надвор од Македонија но, да не им се дозволи да гласаат на избори во Македонија, ( така е во Бугарија ). Евентуално нека гласаат свој надворешен претставник -  пратеник, за Сoбранието на РМ, но, да не можат да гласаат за жител ( резидент ) политички претставник, во Македонија. Така победи Заев, така, претставниците за прецедател oд СДСМ, ''победуваат'', а пасошите што "матат", вода,  ѓи издаде владата на ВМРО ДПМНЕ, но и СДСМ.

??????? ???? ?????????

Алија од ДУИ, ''многу'', се фали дека направил ''слободни економски зони'', но здравството, образованието и културата на албанците вo Македонија  го плаќаат Македонците и останатите лојално граѓани на Македонија. Ако имате ''слободни еконимски зони'', од каде, финанcии за вашите ''eгзибиции''.

 


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.