v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  20.03.2019 Македонија 

Bидео од протести на Македонците во САД во 1922 година за Hезависна Македонија!

 

     Уште во далечната 1922 година, Македонците во САД демонстрирале за независна Македонија. Демонстрациите снимени на видео клипот с организирани од македонски иселеници кои повикаа на Oбединета Македонија и дека окупаторите Грција, Бугарија и Србија треба да се повлечат од Македонија. Поделбата на Македонија е резултат на Балканските војни во 1912 година, оваа поделба е легитимирана со мировните преговори во Букурешт во 1913 година од страна на големите сили.

INDEPENDENCE FOR MAKEDONIA INDEPENDENCE FOR MAKEDONIA INDEPENDENCE FOR MAKEDONIA

INDEPENDENCE FOR MAKEDONIA INDEPENDENCE FOR MAKEDONIA INDEPENDENCE FOR MAKEDONIA


       Емиграцијата се организирала во т.н. Македонска политичка организација (МПО), македонска политичка организација на македонската дијаспора во САД. Оваа организација е основана во 1922 година во Форд Вејн.

??????? ???? ?????????

??????? ???? ?????????
        Во 1926 година бугарските шпиони како Шартов се инфилтрирале директно од Софија за да ја уништат македонската политичка организација. До 1927 година тие ја постигнаа својата цел, а Македонската политичка организација стана Македонска патриотска организација, која од тоа време работеше против Македонците за интересите на Бугарија.

Дури и организацијата на МПО (еден вид наследници на ВМРО на Ванчо Михајлов) во градот Лорејн (САД), формирана во март 1924 година, го носела името “Alexander the Great” и имала свое знаме на кое биле прикажани името и ликот на овој наш славен владетел. На Собранието на оваа организација зборувал и тогашниот секретар на МПО, Михаил Николов. Претседател на оваа организација бил Никола Меланов од Костурско, а во раководството бил и Трајче Вангелов (исто така од Костурско), додека секретар бил Иван Томев од с. Брајчино (Преспанско). Мнозинството членови на оваа организација биле Македонци од преспанските села.

1924 Lorain, Ohio, Macedonian Partiotic Organisation (MPO) Alexander the Great


Огранокот на МПО во 1924 година (Македонска Патриотска Организација) од Лорејн, Охајо, САД, својот огранок го крстил Александар Велики.

1924 Lorain, Ohio, Macedonian Partiotic Organisation (MPO) Alexander the Great.

INDEPENDENCE FOR MAKEDONIA

Вака ги молеле бугарите, македонците, за да стапат во редовите на Македонското Ополчение:'' Ој вие Македонци, Александрови потомцѝ''.

На печатот на ''Macedonian Partiotic Organisation (MPO) Alexander the Great'', убаво пишува: ''Macedonia for the Macedonians'',.. како станале ''бугарѝ'?,.. чедата на Алекксандар Македонски, на МПО.

На видеото пишува МПО 1922, дали с тоа две различни организации? ''Патриотската'' организција е формирана после две години, на Mакедонската Политичка Oрганизација. Или и тие како во поновото време ''се одметнаа 8 вмровцѝ на ден 11.01.2019 во Собранието на Република Македонија'' и ја предадоа партијата,  Македонската држава и народ за пари.

 

greeks nasionalistik crimes against humanity

greeks nasionalistik crimes against humanity greeks nasionalistik crimes against humanity greeks nasionalistik crimes against humanity

Многу американски војници во Втората светска војна се изјаснија како родени (родната земја) во Македонија.

 

          Во историските записи стои: во три прилики Бугарија понуди да им го предаде нејзиниот дел од Македонија на автономистите, ако Југославија и Грција би дејствувале на сличен начин. Американската делегација на мировната конференција во Париз, поддржана од јапонската и италијанската делегација, официјално предложи автономија на Македонија, но француската делегација, на иницијатива од српската, решително се спротивстави и беше издејствуван компромис преку клаузулите за малцинствата во Договорот од Сен Жермен.

 


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.