NEWS

 

Македонско Американско Братство

Aмериканскиот експерт за Балканот Даниел Сервер дата : 24 / 03 / 2015

Aмериканскиот експерт за Балканот Даниел Сервер смета дека е јасно дека во Грција нема волја да се реши ова прашање.

''Мислам дека е многу јасно дека грчката влада не сака да прави компромис за да се реши спорот. Сака Македонија да не стои во името, што јас сметам дека е смешно. Луѓето треба да можат да се нарекуваат како што сакаат.

Има 1.257 места во САД што го користат името Македонија и ниедно од нив нема претензии на грчка територија. И Република Македонија нема претензии на грчката територија, изјави Сервер за Македонската Телевизија, по посетата на Нуланд на Атина....

'' - Грците халуцинираат. Иредентизам е какво било политичко или народно движење насочено кон враќање и повторно заземање на изгубената татковина'', вели Сервер.    

Признавање на малцинствата во Грција, но тоа не е иредентизам, тоа се човекови права.

            Според американскиот аналитичар и поранешен директор на Институтот за мир во Вашингтон Даниел Сервер, американскиот експерт за Балканот:

'' Има луѓе во Македонија, Македонци, кои сакаат да видат признавање на малцинствата во Грција, но тоа не е иредентизам, тоа се човекови права.

- Македонската армија се бореше под американска команда во Авганистан ( и во Ирак ) . Можеби немаме формален договор за сојуз, но тоа се однесува на многу блиски воени врски. Уверен сум дека САД немаат интерес за дестабилизација на Македонија.

- Нема сомнение дека Атина ги продлабочува врските со Москва и дека Москва и Атина cе против членството во НАТО и ЕУ на земјите од Балканот.''

 

 

 

'' Bо Октомври 1995 гoдинa  парламентот нa Република Македонија под притисок на Грција за знамето беше сменетo ,... како и закон и измени на уставот како што е ОТКАЖУВАЊЕ НА грижата на  Република Македонија за Mакедонското малцинство во Грција и со напомена дека Република Македонинја нема теритријални претензии кон истата. Со што Грција го тргнува НЕЗАКОНСКОТО, НЕ ЦИВИЛНО економско ембарго воведено против Македонија ''.

ОТКАЖУВАЊЕ НА грижата на Република Македонија за Mакедонското малцинство во Грција e КАТАСТРОФАЛНА ГРЕШКА од страна на тогашното, МА и сегашното раководство, бидејќи сегашното раководство во сите  надворешни процеси како прием во НАТО и ЕУ, веќе сме во ОН, привремено ќе кажат, СМЕ  ИMEHУBAHИ ПОД ПОГРЕШНО ИМЕ. Таа судбина ја чека и сите идни Македонски раководства, ако не почнат во исправување на грешките од минатото и сегашни. Со оваа измена на уставот почна и САМОНЕГАЦИЈАТА и ''искривувањето'' на Македонцие и Mакедонскиoт идентит.

 

 

 

 

 

WE DEFINE OURSELVES AS FREEDOM LOVING PEOPLE

FOR US MACEDONIA IT'S A FREEDOM

IF EXIST

MAKEDONIA

FOR AS EXIST AND FREEDOM

Copyright © Macedonia is ALL ☼ MAKEDONIAeSE.com ☼ All rights reserved

Macedonia is ALL ☼ Party of the People of Freedom ☼ MA PPF
History of Macedonia
Македонија

Makedonija

Macedonia

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

contact: info@makedoniaese.com

Contatore utenti connessi