Alexandroy Makedonon

 

 

 

 

 

 

 

 

МАКЕДОНОН v

             Законот за ''јазици'' е незаконски и донесен на незаконски начин, како резултат на тоа ќе се уќине, со сите негови идни ''додатоци'', с што е донесено и потпишано од дезертерот и терорист Т. Џ. ќе биде поништено, бидејќи е избран  незаконски ''првиот пат'' со 59 гласа, како претседател на Собранието на Македонија, а со тоа безаконието продолжува во државата, државните политички институции и пошироко, одговорните за криминалот сооветно законски ќе бидат казнети.
Пописот е исто криминален чин, ќе се поништи и направи вистински попис во Македонија, на Македонскиот народ и лојалните граѓани, потоа ќе се спроведат вистински демокрадски избори во  Македонија. 

''Преспанскиот договор'' е нецивилизиран акт и срам за човековата раса, воедно и ''договорот со Бугарија'', се донесени и спроведуваат незаконски, тие ќе се поништат, законски, а Македонскиот народ и лојалните граѓани меѓу време да не ги почитуваат и овие два нецивилизирани акти, се до нивното законско укинување, а одговорните соодветно законски казнат. 

 

          Власта не е способна да с соочи и да ги реши проблемите на народот и лојалните граѓани на Македонија, напротив ги комплицира и влошува.

#ВЕДНАШ СТРУЧНА ВЛАДА.

         Македонија има потреба од политичар кој може да го поништи нечовечкиот договор од "нивици", попрецизно , сѐ што потпиша и ќе потпише дезертерот-терорист, треба да сѐ поништи, нѐ од комедијанти.

 Сѐ што донесоа, сѐ ќе им биде поништено.

28/11/2021   Македонија

Makedonian Sun

Makedonian Sun

 

 

КАМЕНОТ ОД РОЗЕTА

  КАМЕНОТ ОД РОЗЕTА

   Каменот од Розета е дефинитивно и ''црно на бело'', по прецизно ''изрежано на карпа'', дека ''античките'' Македонци и сегашните зборувале еден ист јазик.,... ПОВЕЌЕ

ЧАС ПО ИСТОРИЈА

  ЧАС ПО ИСТОРИЈА (1)

     Александар Македонски нé може да сé именува како ''грк'', бидејќи во негово време НЕ ПОСТОЕЛЕ ''грци'', а Грција како држава за прв пат во историјата после 1830 година. Данаите од Мало Азија, сродниците на аѕеите (атино - данајците) од Аѕена (Атина - данајсака), Аѕеника (Атика), Полуостровот на Ѕе (Пелопонез), немаат никаква врска со Македонците, но таму не биле сите ''сродницѝ на данаитe'', таму имало и ''илотѝ'', домородно не асимилирани,... ПОВЕЌЕ

ОВА Е МАКЕДОНСКОТО ПИСМО КОИНОН МАКЕДОНОН 

  МАКЕДОНСКОТО ПИСМО КОИНОН МАКЕДОНОН

      Азбуката опстојува горе долу, уште од 800-та година п.н.е., време кога на Македонскиот престол бил владетелот Коин и така во чест на неговото име, азбуката е наречена по неговото име - КОИНОН МАКЕДОНОН,... ПОВЕЌЕ

BACИЛEOC МАКЕДОНОН ФИЛИПОЈ

  BACИЛEOC МАКЕДОНОН ФИЛИПОЈ

        Во чест на нашиот Македонски владетел василеос Филип Македонски, издаваме веб книга,... ПОВЕЌЕ

СЛО ВЕН = СЛОВО BЕНЕТО - јазикот на Венетите

  СЛО ВЕН = СЛОВО BЕНЕТО

    По прецизна итерпретација на зборот СЛОВЕН е: СЛОВО BЕНЕТО -  СЛО ВЕН = СЛОВО BЕНЕТО - тие што го зборуваат јазикот на Венетите, биле браќа родени во,...  ПОВЕЌЕ

 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

 *** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил адреса: info@makedoniaese.com